Branding

Opvallen met je merk dat is wat iedereen wil natuurlijk. Maar hoe doe je dat precies? Wij leggen het je uit!

Opvallen met je merk, dat is wat iedereen wil natuurlijk. Maar hoe doe je dat precies? Met branding zorg je dat jouw merk opvalt tussen de anderen. Zo bouwen we aan het vergroten van jouw merk en de naamsbekendheid.

Spring snel naar:

Met branding maak je jouw merk klaar voor de toekomst

Klaar voor verandering

Met branding leggen we het fundament zodat je merk klaar is voor verandering. We gaan kijken naar waar je vandaan komt, want de oorsprong is ontzettend belangrijk, en gaan van de huidige situatie naar de toekomstbestendige situatie. Zonder daarbij je eigen identiteit te verliezen.

De positionering van je merk is ontzettend belangrijk. Daarbij kun je denken aan waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Wie is nu je doelgroep en wie wil je gaan bereiken? Is jouw product future-proof? Daar gaan wij voor zorgen. Knallen met jouw merk. Zowel visueel als met je naamsbekendheid. Laten zien wie je bent. Dat is branding voor ons!

Een optimale merkbeleving

Een doordachte strategie

Door een goede online marketing strategie wordt de inzet van je online marketing zo effectief mogelijk. Op basis van het gestelde budget bekijken wij hoe je je doelgroepen zo goed mogelijk kunt bereiken. Dit alles op basis van een doordachte strategie die past bij jouw merkuitstraling.

Branding stappenplan

In 5 stappen naar je visual identity

In vijf stappen werken naar je visual identity. We beginnen bij het bedenken van jouw merkpersoonlijkheid. Uiteindelijk is het doel om de doelgroep in contact de brengen met het merk en vervolgens ook een lange termijnrelatie aan te gaan. Hieronder vind je de 5 stappen voor een goede branding:

Stap 1:  Je moet weten waar je merk voor staat. Dit noemen we storybeing. Welke producten of diensten wil je gaan verkopen? Wat wil je uitstralen? En wie wil je gaan bereiken? We bepalen in deze fase de merkidentiteit en de merkwaarden om vervolgens te komen tot de essentie van het merk. We komen tot jouw merkpersoonlijkheid. Vanuit hier kunnen we alle toekomstige activiteiten gaan bedenken.

Stap 2:  In de tweede stap gaan we bedenken hoe je merk zich manifesteert. Op basis van die informatie maken we het merk concreet. De branding specialisten gaan aan de gang met twee richtlijnen:

  1. Tone of voice, dit heeft met de vorm van communicatie te maken. Op welke manier wil je communiceren met je doelgroep? Hoe wil je hierbij overkomen?
  2. Look & Feel , dit gaat over de uitstraling. Denk hierbij aan lettertypes, fotografie, sfeerbeelden en kleurgebruik.

Stap 3: Het ontwikkelen van een sterk logo. Het logo zorgt voor herkenning en vertrouwen. Dat mensen je merk herkennen is natuurlijk een goed begin. Maar wordt ook de verwachting gecreëerd die nodig is? Wij zorgen dat je visuele concept aansluit op alle behoeftes.

Stap 4:  De resultaten die we in de eerste drie stappen hebben vastgesteld leggen we vast in een brandbook.

Stap 5:  Nu het merk staat is het belangrijk om het verhaal uit te dragen. We gaan de doelgroep in contact brengen met het merk. De lange termijnrelatie aangaan. Op zoek gaan naar de juiste touchpoints en momenten om jouw doelgroep te bereiken. Hier over na denken is natuurlijk erg belangrijk want je gaat voor het eerst je doelgroep in contact brengen met je merk. 

"Opzoek gaan naar de juiste touchpoints en momenten om jouw doelgroep te bereiken, dat maakt Impact."

Benieuwd naar wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen?


Een doordachte strategie van ons full-service online marketingbureau

Wij zijn Impact Media Concepts. Een gezellige, actieve, jonge club van fanatieke marketing communicatie professionals. Wij zijn een full-service online marketingbureau in regio Eindhoven en wij staan klaar om jou te helpen en te zorgen voor meer conversies, naamsbekendheid, leads, sales en omzet. Wij zetten Google Ads, leadgenerators, e-mailmarketing, website en social media in om jou in contact te brengen met je huidige klantenbestand en nieuwe klanten. Kortom, we zorgen ervoor dat kennis en creativiteit omgezet wordt in krachtige campagnes, wervende websites er voortdurende conversie.

Ook hebben we alle specialiteiten onder één dak, dus we hoeven geen gebruik te maken van externe specialisten, dat vinden we wel zo handig! Daarnaast draait alles om resultaat, samen met ons zal jouw bedrijf ervaren dat een succesvol eindresultaat enorm belangrijk is voor ons. Van strategie tot de uitvoering. Van doordacht plan naar Impact maken! We helpen je met het opstellen van een goede online marketing strategie en brengen jouw product of dienst onder de aandacht bij de doelgroep. We versterken de positie van je website en social media, en vergroten het aantal conversies. Zo werken we samen aan commerciële groei.

Wil je meer weten over hoe we te werk gaan? Check dan onze werkwijze!

"Wil jij een branding strategie waarmee je écht Impact maakt? Wij helpen je graag!"

Bekijk hier waar we ontzettend trots op zijn.

Onze marketing & communicatie specialist laat je zien hoe jij je merk onder de aandacht brengt bij jouw doelgroep.

Maak kennis met Sander

Onze marketing & communicatie specialist laat je zien hoe jij je merk onder de aandacht brengt bij jouw doelgroep.