Hoe content marketing wordt ingezet voor B2B

Hoe content marketing wordt ingezet voor B2B

150 150 admin

Wie wil overleven moet zorgen dat de toekomst geen verrassingen met zich mee kan brengen. Contentmarketing is al zo oud als de weg naar Rome, maar is ondertussen gerevolutioneerd tot een ware wetenschap. Om mee te mogen spelen in de arena van de B2B-arena moet je meer in huis hebben dan een mooie slogan.

Waarom content marketing?

Content is overal, maar het gaat er al lang niet meer om dat je overal bent. Je moet op de juiste plaats op het juiste moment zijn. Alles draait om de ‘customer experience’. Zodra je weet wie jouw doelgroep is wil je die waardevolle ‘prospects’ bereiken die geïnteresseerd zijn in de aanschaf van jouw dienst of product. Denk hier niet te gemakkelijk over, want deze prospects zijn gewend geraakt aan een altijd aanwezige stroom van overdadige content. Bovendien maken zij zelf zeer waarschijnlijk ook gebruik van content marketing.

Stem jouw content af op de kanalen die jouw prospects gebruiken, en houd hierbij rekening met de vorm van adverteren. Bereik je jouw prospects door middel van korte pakkende leuzen op social media, banners op wetenschappelijke forums of juist door korte filmboodschappen voor YouTube-filmpjes? Het draait er altijd om dat jij bent waar jouw doelgroep zich begeeft.

Hoe dan?

De invulling van de content moet ook passend zijn. Denk hierbij aan leeftijdsklasse, taalgebruik, kennis van het onderwerp en de kunst om wervende teksten te creëren. Wanneer de geleverde content niet aansluit bij de ‘customer experience’ zal succes uitblijven.

Zoals eerder al gezegd is content aan verandering onderhevig. Tijden en mensen veranderen, en daarmee ook de media, wensen en ervaringen. Het heeft geen zin om achter de feiten aan te blijven hollen, want zodra jij denkt dat je bij bent loop je eigenlijk alweer achter. Kijk vooruit! Weet wat morgen nieuw is, en blijf je concurrentie altijd een stap voor!

Verdient jouw bedrijf of onderneming het om uit te groeien tot het succes dat jij voor ogen hebt? Neem dan het zekere voor het onzekere en neem content marketing serieus. Een specialist op het gebied van media en marketing helpt jou met het in kaart brengen van jouw bedrijf of onderneming en ontwikkeld voor en/of met jou een strategie zodat jij zichtbaar en aantrekkelijk gevonden wordt door de bedrijven die jij wil bereiken.