Google Ads Specialist

 

Ieder bedrijf wil bovenaan komen te staan in Google en daarmee de concurrentie voor zijn. Onze Google Ads (voorheen Adwords) specialisten ontwikkelen Google campagnes die gericht zijn op resultaat en de belangrijkste pagina’s op je website de juiste aandacht geven. Dat maakt Impact!

Spring snel naar:

Google is niet meer weg te denken

Meer dan 90% van de klanten gebruikt Google dan ook om diensten, producten of informatie te zoeken. Wij beschikken over Google Ads specialisten die op de hoogte zijn van alle mogelijkheden die Google jou te beiden heeft.

Wat is Google Ads?

Google Ads

Met Google Ads (voorheen Google Adwords) zorg je ervoor dat je gevonden wordt wanneer potentiële klanten via Google Zoeken en Maps op zoek zijn naar bedrijven als dat van jou. Met Google Search Advertenties richten onze Google Ads specialisten hun pijlen op de doelgroep die al de intentie heeft om gebruik te maken van een bepaalde dienst of product. Door advertenties te creëren die het beste aansluiten op zoekopdracht die men heeft ingevuld zorgen we voor een hoog doorklikpercentage.

Hoe werkt Google Ads?

Met branding leggen we het fundament zodat je merk klaar is voor verandering. We gaan kijken naar waar je vandaan komt, want de oorsprong is ontzettend belangrijk, en gaan van oud naar nieuw. Zonder daarbij je eigen identiteit te verliezen.

De positionering van je merk is ontzettend belangrijk. Daarbij kun je denken aan waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Wie is nu je doelgroep en wie wil je gaan bereiken? Is jouw product future-proof? Daar gaan wij voor zorgen. Knallen met jouw merk. Zowel visueel als met je naamsbekendheid. Laten zien wie je bent. Dat is branding voor ons!

Wat zijn de kosten voor Google Ads Advertenties?

Het bedrag dat je per klik betaalt is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen factoren als concurrentie en zoekvolume een grote rol. Een klik kost je dus geld. Maar met een extra klik, heb je nog geen extra klant. Het doel is om zoveel mogelijk klanten te krijgen en niet om zoveel mogelijk kliks te krijgen. Dit zou je alleen maar geld kosten en niks opleveren. 

Onze Google Ads specialisten hebben niet alleen verstand van de werking van Google Ads advertenties, maar weten vervolgens de doelgroep ook over de streep te trekken om over te gaan tot de aankoop van het product of de dienst die jij wilt verkopen. De werkelijke prijs die je betaalt per klik kan dus wisselend zijn. Bij veel gebruikte zoekwoorden kan de prijs hoog oplopen omdat er veel concurrentie is. Je advertentiebod moet dan hoger liggen om hoger te scoren.

Wat zijn de voordelen van Google Ads?

Je krijgt gerichte bezoekers op je website

Zoals we net hebben uitgelegd betaal je eigenlijk per klik. Je hebt in principe zelf in de hand welke mensen op jouw website terechtkomen. Dit doe je door de zoekwoorden die je verwerkt in je advertentie. Mensen komen bij jouw advertentie, en vervolgens op jouw website, terecht wanneer zij zoeken op bepaalde zoekwoorden. De mensen die op jouw website terecht komen zijn dus ook specifiek opzoek naar die informatie, waardoor ze sneller geneigd zijn om over te gaan tot een aankoop.

Je hebt een duidelijke controle over de kosten

Vanaf het begin krijg je een duidelijk overzicht van het budget per dag en de kosten per klik. Simpelweg stel je het advertentiebudget niet hoger in dan dat je daadwerkelijk wilt uitgeven aan deze advertentie. Op deze manier kun je nooit over je eigen budget gaan.

Je kunt direct bovenaan komen te staan in Google.

Het is natuurlijk een droom van iedere onderneming; bovenaan komen te staan in Google. Dit is mogelijk. Helaas is dit wel afhankelijk van je advertentie bod. Onze Google Ads specialisten adviseren om niet op de populairste zoekwoorden te adverteren. Maar juist op de wat minder populaire zoekwoorden. Zo betaal je minder en kom je toch bovenaan te staan in Google.

In één keer heel veel bereik

Google is de meest gebruikte zoekmachine. Zowel op de desktop als op mobiele apparaten. Wanneer het je lukt om hoog te scoren in Google, zal je bereik ook enorm stijgen. Sneller dan bij social media of het organisch optimaliseren van je website.

Targeting op plaats & tijd

Je kunt met Google Ads kiezen op welke tijdstippen en locaties jouw advertentie online zichtbaar is. Wanneer jij bijvoorbeeld mensen in Eindhoven wilt bereiken, stel je in dat de advertentie alleen zichtbaar is in Eindhoven. Op deze manier kan je heel gericht adverteren. Zo krijg je niet alleen kliks, maar is de kans ook groter dat de bezoeker over gaat tot een contactmoment of aankoop. En dat is uiteindelijk je doel.

Je kunt diverse campagnes tegelijkertijd uitvoeren

Wanneer je bijvoorbeeld op social media campagnes uit voert, kan het onoverzichtelijk worden als je er meerdere tegelijkertijd uitvoert. Stel je verkoopt verschillende soorten producten; fietsen en scooters. Dan kun je dus twee verschillende advertentiecampagnes opzetten; één voor fietsen en één voor scooters. Mensen die specifiek opzoek zijn naar een nieuwe fiets komen terecht bij de advertentie over fietsen en de mensen die op zoek zijn naar een nieuwe scooter komen op de advertentie terecht over scooters.

De mogelijkheid om extensies te koppelen aan je advertenties

Klantrecensies, locatiegegevens en belknoppen zijn voorbeelden van dit soort extensies. Onze Google Ads specialisten weten precies welke extensies je juist wel of juist niet moet inzetten bij je advertentie. Op deze manier valt jouw advertentie meer op. Wanneer je advertentie meer opvalt is de kans ook groter dat erop geklikt wordt. En als er op geklikt wordt is de kans ook weer groter dat de bezoeker over gaat tot aankoop. En dat is wat je uiteindelijk wilt bereiken.

Latente behoefte aanwakkeren doormiddel van Google Display

Met Display Advertising targeten wij ons de doelgroep met een latente behoefte tegenover het product of de dienst. Wij maken geanimeerde banners. Deze worden zichtbaar op websites die jouw doelgroep bezoekt. We meten de effecten en maken zo de advertentie zo effectief mogelijk.

"The core of what Google is about is bringing information to people"

- Sundar Pichai (CEO Google)

Waarom Google Ads specialisten inschakelen?

Wanneer je begint met adverteren zul je merken dat je in een keer heel veel mensen kunt bereiken. Omdat de prijzen enorm op kunnen lopen is het van belang dat je het maximale uit jouw budget haalt. Onze Google Ads specialisten weten precies hoe je dit kunt doen. Wanneer je een Google Ads specialist inzet hoef je hier zelf de tijd niet in te steken. Het kan namelijk veel tijd kosten om zelf uit te gaan zoeken hoe je het maximale uit je budget haalt. Zelfs als je dit hebt uitgezocht kost het nog veel tijd om dit ook uit te voeren. De Google Ads specialisten van Impact Media Concepts hebben deze kennis en ervaring al in huis. Zo kun je écht impact maken met jouw bedrijf.

Werkwijze van onze Google Ads specialisten

Ben jij nou geïnteresseerd om jouw bezoekersaantallen te vergroten? Wij helpen je hier graag bij! Onze Google Ads specialisten gaan naar aanleiding van jouw wensen en budget aan de slag met een gericht advies om al jouw doelstellingen te behalen. De werkwijze van onze Google Ads specialisten bestaat eigenlijk uit drie stappen. We beginnen met de doelgroep en zoekwoord analyse. Vervolgens gaan we Adwords campagnes opzetten om ervoor te zorgen dat al jouw doelstellingen gerealiseerd worden. Ten slotte is het van belang om de resultaten regelmatig te analyseren en vervolgens te optimaliseren. Samen gaan we voor het beste resultaat!

1. Inrichting Google Ads Account

Wij richten het Google account voor je in. Zo krijg jij toegang en kun je altijd en overal meekijken.

2. Koppelen Google Analytics

Meten is weten. Daarom koppelen we Google Analytics aan je Ads account. Zo maken wij resultaten inzichtelijk.

3. Zoekwoorden Onderzoek & Advies

We zoeken en kiezen de zoekwoorden die aansluiten bij jouw bedrijf, dienst en product, We kijken naar het zoekvolume, concurrentie en de cost-per-click.

4. Advertenties maken

Voor de verschillende keywords maken we advertenties op in Google Ads en deze optimaliseren we.

5. Landingspagina's maken

Om te zorgen dat het zoekverkeer op de juiste pagina terechtkomen, maken wij landingspagina’s op. Dat converteert een stuk beter!

6. Maandelijkse rapportage & Optimalisatie

Iedere maand ontvang je van ons een rapportage met daarin de resultaten van je campagnes. Hierin vatten we de resultaten samen en geven we aan wat we gaan optimaliseren.

Bekijk hier waar we ontzettend trots op zijn.

Onze marketing & communicatie specialist laat je zien hoe jij je merk onder de aandacht brengt bij jouw doelgroep.

Maak kennis met Sander

Onze marketing & communicatie specialist laat je zien hoe jij je merk onder de aandacht brengt bij jouw doelgroep.