Terug naar overzicht

Logo ontwerp nodig?

Een goed logo ontwerp is ontzettend belangrijk voor jouw bedrijf. Het is een van de eerste dingen die de potentiële klant ziet van jouw bedrijf. Wij leggen je uit hoe een goed logo in elkaar zit.

Spring snel naar:

  Een logo ontwerpen, het klinkt niet zo lastig, maar het is zeker geen makkelijke klus. Een goed logo laten ontwerpen zorgt voor de herkenbaarheid en naamsbekendheid van jouw bedrijf. Een onmisbaar onderdeel van jouw bedrijf dus! Onze specialisten weten precies hoe ze een logo ontwerp moeten maken, waarmee jij écht Impact maakt op de doelgroep.

  1. Waarom is een goed logo ontwerp zo belangrijk?

  Een onmisbaar onderdeel van jouw bedrijf
  Een goed logo ontwerp voor jouw bedrijf is ontzettend belangrijk. We kunnen wel stellen dat het een onmisbaar onderdeel is. Een logo is één van de dingen die potentiële klanten het eerste van jouw bedrijf zien. Het is dus belangrijk om een goede eerste indruk achter te laten.

  Een goed logo ontwerp zorgt voor herkenbaarheid. Omdat een goed logo makkelijk te herkennen is, weet de klant onmiddellijk dat het om jouw product of bedrijf gaat. Wanneer je jouw herkenbaarheid wilt verhogen, is het essentieel om jouw logo consistent te blijven plaatsen op jouw communicatie-uitingen.

  Een logo is een extra hulpmiddel voor het verkopen van jouw producten. Straalt jouw logo ontwerp niet uit waar het bedrijf voor staat? Dan is er een grote kans aanwezig dat je klanten misloopt.

  Ten slotte schept een goed logo ontwerp vertrouwen. Aan een logo ontwerp kun je meteen zien of het een professioneel bedrijf is of niet. Wanneer jij een professioneel, goed uitziend logo laat ontwerpen zullen klanten er meer vertrouwen in hebben. Wanneer mensen zien dat jij een logo ontwerp hebt gemaakt in Word of hebt opgevraagd bij een gratis logo generator op het internet, dan zal het vertrouwen minder worden.

  logo ontwerp

  2. Woordmerk en beeldmerk

  Waar kies jij voor?
  We onderscheiden twee soorten logo ontwerpen: een woordmerk en een beeldmerk. Wanneer je een logo ontwerpt waarin je alleen een woord of naam gebruikt, noemen we het een woordmerk. Het gaat hierbij dus om een serie van letters of cijfers. De vormgeving is bij deze variant van een logo ontwerp volledig gebaseerd op typografie.

  Vaak wordt een beeldmerk gebruikt ter ondersteuning van het woordmerk. Dit zorgt voor extra herkenning. We zien ook vaak terug komen dat bedrijven gebruik maken van een combinatie van een woordmerk en een beeldmerk. Wanneer je een sterk merk hebt, worden beeld en woord losgekoppeld. Denk maar aan “de grote, gele M”. Iedereen weet gelijk waar we het over hebben.

  3. Eisen van een goed logo ontwerp

  De eisen op een rij
  Een goed logo ontwerp moet voldoen aan een aantal eisen. De belangrijkste eisen hebben we even voor je op een rijtje gezet.

  • Ga altijd voor een uniek logo ontwerp. Wanneer je een timmerbedrijf hebt is het een beetje cliché om een hamer in je logo te gebruiken. Het is handig om te spieken bij je concurrenten, maar ga het logo niet namaken.

   

  • Een goed logo ontwerp gaat jaren mee. Vraag jezelf altijd af: “hoe effectief is mijn logo over vijf, tien of misschien wel zestig jaar?” Zorg ervoor dat je jouw logo ontwerp door de jaren heen zo min mogelijk hoeft aan te passen. Dit zou namelijk ten kosten gaan van je herkenbaarheid.

   

  • Keep it simple! Bedenk geen onmogelijk logo. Met een doordacht en simpel logo ontwerp begrijpt jouw doelgroep het logo. Daarnaast is een simpel logo beter voor de herkenning en herinnering van jouw bedrijf.

   

  • Laat in je logo ontwerp duidelijk worden wat je met jouw bedrijf wilt uitstralen. Hierbij zijn kleur en lettertype ontzettend belangrijk. Iedere kleur en lettertype neemt een ander gevoel met zich mee.

   

  • Zorg ervoor dat jouw logo ontwerp veelzijdig is. Jouw logo moet op alle communicatie-uitingen op de juiste manier over komen. Het moet tot zijn recht komen op social media, maar ook op de bedrijfskleding.

   

  • En vergeet niet: een logo ontwerpen kost tijd! Het is niet mogelijk om een goed logo ontwerp te maken binnen één dag en dit moet je ook zeker niet willen. Een goed logo ontwerpen kost tijd, dus neem die tijd er ook voor!

  Meer weten over de kosten voor een goed logo ontwerp? Lees dan onze blog: ‘Wat kost een logo?

  4. Een logo ontwerp met Impact

  Een goed logo maakt Impact
  Ben jij op zoek naar een bedrijf voor jouw logo ontwerp? Voor een goede logo maker ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een gezellige, actieve, jonge club van fanatieke marketing communicatie professionals. Onze specialisten weten precies hoe ze een logo ontwerp moeten maken waarmee jij écht Impact maakt op de doelgroep. Meer weten? Neem gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie!