Terug naar overzicht

Adverteren op Facebook

Door te adverteren op Facebook kun je écht opvallen bij je doelgroep. Wij kunnen jou helpen met een unieke Facebook advertentiestrategie!

Spring snel naar:

  Adverteren op Facebook is de ideale manier om op te vallen bij je doelgroep. Facebook heeft dagelijks zoveel bezoekers, dat het een heel effectief marketingmiddel kan zijn voor ondernemers. Maar hoe pak je dat adverteren op Facebook nou goed aan? Met een unieke Facebook advertentiestrategie zorgen wij, van Impact Media Concepts, voor Facebook advertenties die écht Impact maken!

  1. Wat is een Facebook advertentie?

  Bereiken van jouw specifieke doelgroep
  In Nederland zitten er ongeveer 9,7 miljoen mensen op Facebook. Je kunt dus ontzettend veel mensen bereiken op dit platform. Een Facebook Advertentie wordt weergegeven in het nieuwsoverzicht op desktops en mobiele apparaten. Op de desktops zijn ze ook zichtbaar in de rechterkolom van Facebook. Doordat je zelf kunt instellen wie jouw Facebook advertentie kan zien, bereik je gemakkelijk een specifieke doelgroep.

  2. Redenen om te adverteren op Facebook

  Een groot bereik en weinig kosten
  Er zijn ontzettend veel redenen om te gaan adverteren op Facebook. Met een Facebookadvertentie die goed is opgesteld, verdien je het bedrag dat je hebt uitgegeven aan de Facebook advertentie zeker terug. Wij hebben een aantal van deze redenen voor je op een rijtje gezet:

  • De kosten voor adverteren op Facebook zijn relatief laag. De kosten voor het adverteren op Google Adwords of LinkedIn liggen veel hoger. Laat staan als je een artikel in de krant wil plaatsen of op een bord langs de weg te zien wil zijn.
  • De resultaten van je Facebook advertentie zijn bijna direct zichtbaar. Je moet je advertentie natuurlijk wel even wat tijd geven. Na 3 uur zie je nog niet alle resultaten. Je krijgt eigenlijk een heel duidelijk overzicht met veel informatie. Zo kun je precies zien wat het je heeft gekost wanneer iemand via je advertentie op de website terecht is gekomen. Alle informatie kun je overzichtelijk maken door gebruik te maken van Facebook Pixel. Deze kun je eigenlijk heel gemakkelijk installeren op je website. Zo zie je nog specifieker wat de resultaten van jouw Facebook Advertentie zijn.
  • Je kunt je eigen doelgroep samenstellen. Zo kun je met het adverteren op Facebook jouw specifieke doelgroep bereiken. Je kunt je doelgroep samenstellen op punten zoals; demografische gegevens, beroepen, interesses en fans van je pagina.
  • Je kunt de advertenties ook tonen aan je huidige klanten. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je klanten opnieuw een aankoop gaan doen. Dit is alleen het geval bij trouwe klanten. Je kunt instellen dat je de advertentie alleen laat zien aan mensen uit jouw klantenbestand. Dit noemen we retargeten.
  • Met het adverteren op Facebook heb je een enorm groot bereik. Op Whatsapp na is Facebook het meest bezochte social media kanaal in Nederland. Zoals we eerder al zeiden zitten er 9,6 miljoen Nederlanders op Facebook. Hiervan zijn ongeveer 6,8 miljoen mensen dagelijks actief. Deze aantallen blijven maar stijgen.

  3. Wat kost adverteren op Facebook?

  Drie verschillende afrekenmodellen
  Het is natuurlijk belangrijk dat je voor het adverteren op Facebook een budget vaststelt. Maar wat kost een Facebook advertentie eigenlijk? Facebook hanteert drie verschillende afrekenmodellen. Zo heb je om te beginnen de Cost per mile (CPM). Hierbij wordt er gekeken naar het aantal keer dat de advertentie getoond wordt. Je betaalt een bepaald bedrag voor elke duizend keer dat je advertentie getoond wordt aan je doelgroep. Dit is bijvoorbeeld een handige methode als je meer naamsbekendheid wilt krijgen. Het volgende afrekenmodel voor het adverteren op Facebook is de Cost per Click (CPC). Bij deze methode betaal je voor iedere klik op de advertentie. Het tonen van je Facebook advertentie is in dit geval dus gratis. Dit afrekenmodel is handig wanneer je meer conversie wilt krijgen. Ten slotte hebben we de Cost per like (CPL). In dit geval staat er in je advertentie een knop waarmee de doelgroep zich kan inschrijven op jouw Facebook pagina. Je betaalt dus wanneer iemand dit doet. Dit is een handige manier als je doel van de Facebook advertentie is om meer likes te krijgen op je Facebook pagina.

  4. Stappenplan om te adverteren op Facebook

  Om het adverteren op Facebook op de juiste manier te doen, moet je een aantal stappen volgen. Het zou zonde zijn om geld te investeren in een advertentie, maar het resultaat er vervolgens niet uit te halen. We doorlopen de stappen die wij nemen tijdens het adverteren op Facebook even met je:

  Facebook advertentiestrategie
  Om te beginnen stel je de advertentiestrategie op. Hierin bepaal je onder andere je budget en de doelgroep. Wanneer je een bepaald budget hebt kunnen we ervoor zorgen dat je ook niet over dit budget heengaat. Zodra je de doelgroep weet kun je deze ook in gaan stellen op je advertentie. Op welke factoren wil je jouw doelgroep samenstellen? Leeftijd, geslacht, interesses of misschien wil je juist bestaande klanten benaderen? Ook ga je de doelstelling van je advertentie bepalen. Wil je bijvoorbeeld jouw naambekendheid vergroten of wil je meer conversies bereiken? Afhankelijk van jouw doelstelling en je budget kan je het afrekenmodel gaan bepalen.

  Tekstmateriaal om te adverteren op Facebook
  Zeker niet onbelangrijk is om goed na te denken over de tekst die je gaat schrijven voor je Facebook advertentie. Wanneer je een goede advertentiestrategie hebt opgesteld wordt het schrijven van je tekst een stuk makkelijker. Je advertentietekst is eigenlijk nog belangrijker dan de doelgroepen die je instelt. Je kunt wat experimenteren met je advertentietekst. Je kunt één advertentie delen met bijvoorbeeld een langere tekst en één met een wat kortere tekst. Of één met een bepaalde header en één met een andere header. Met je headline kun je inspelen op bijvoorbeeld een nieuwsbericht, het pijnpunt van de klant of een statement. Je kunt dus meerdere dingen uitproberen om te kijken wat het beste werkt bij jouw doelgroep. Wanneer je jouw tekst gaat schrijven is het belangrijk dat je op twee dingen let. Ten eerste is het belangrijk dat je advertentieteksten volgens het AIDA model schrijft. Ook is het verstandig om gebruik te maken van bullet points. Hierdoor wordt jouw tekst overzichtelijker.

  Beeldmateriaal van je Facebook advertentie
  Wanneer je gaat adverteren op Facebook is niet alleen de advertentietekst belangrijk, ook het beeldmateriaal moet kloppen. Welke afbeeldingen of video’s je gebruikt heeft een grote invloed op de prestaties van jouw online Facebook advertentie. Het doel van het beeldmateriaal is om de gebruiker van Facebook te laten stoppen met scrollen zodat hij of zij de advertentie ziet. Het beeldmateriaal dat je gebruikt is tekenend voor wat je wilt uitstralen. Ook met afbeeldingen kun je weer experimenteren. Nou is het niet de bedoeling om vijftig verschillende advertenties te plaatsen, maar onderverdeel je foto’s in groepen. Kies dan uit iedere groep één foto en maak hier een Facebook advertentie voor. Groepen die je kunt maken zijn bijvoorbeeld eigen foto’s (waaronder productfoto’s en foto’s achter de schermen), vormgeving (waaronder bijvoorbeeld quotes) en persoonlijke foto’s (dit kunnen portretfoto’s, klantfoto’s of vakantiefoto’s zijn). Ook je video’s kun je in deze groepen onderverdelen.

  Op Facebook willen gebruikers graag met elkaar verbinden. Daarom werken persoonlijke afbeeldingen en video’s vaak beter dan hele zakelijke foto’s tijdens het adverteren op Facebook. Wanneer je een video deelt in je advertentie is het noodzakelijk om een ondertiteling toe te voegen. Het grootste deel van de gebruikers bekijkt de video namelijk zonder geluid, omdat ze bijvoorbeeld in een gezelschap zijn. Vergeet de ondertiteling dus niet!

  Plaatsen van de Facebook advertentie
  Nu je de advertentiestrategie klaar hebt, de advertentietekst hebt geschreven en het beeldmateriaal klaar hebt gezet is het tijd om de Facebook advertentie te gaan plaatsen. Adverteren op Facebook doe je via het advertentiebeheer. Hier kun je onder andere je doelgroep specifiek samenstellen. Eigenlijk wordt je helemaal geleidt door het proces tijdens het adverteren op Facebook. Eerst bepaal je jouw campagne doelstelling. Vervolgens stel je jouw advertentiebudget in. Daarna kun je jouw specifieke doelgroep inzetten om ten slotte de advertentie te plaatsen. Je kunt je advertentie in principe helemaal zelf opmaken met jouw tekst en het gekozen beeldmateriaal.

  5. Adverteren op Facebook uitbesteden?

  Het kost vrij veel tijd
  Adverteren op Facebook kun je in principe zelf doen. Wel kost het veel tijd om heel de adverteerstrategie te bepalen. Wanneer je het adverteren op Facebook gaat uitbesteden weet je zeker dat het maximale uit je budget gehaald wordt.

  Wil jij meer weten over de kracht van social media voor bedrijven? Lees dan hier verder!

  6. Adverteren op Facebook met Impact

  Kom eens langs voor een kopje koffie!
  Wij van Impact Media Concepts zijn een gezellige, jonge groep van marketing- en communicatiespecialisten. Wij hebben alle kennis en ervaring in huis om met jouw Facebook advertentie Impact te maken. Wij doorlopen alle bovenstaande stappen tijdens het adverteren op Facebook voor jouw bedrijf. Wij halen het maximale resultaat uit jouw budget en zorgen ervoor dat we niet boven jouw budget gaan. Benieuwd geworden wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van adverteren op Facebook? Neem contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie!