Terug naar overzicht
  • Strategie
  • Strategie

Impact maken met een goede strategie.

Met een planmatige aanpak gaan we van de groei van omzet naar winst, ongeacht de status van huidige commerciële activiteiten. Wij onderzoeken doelgroep, klantenbestand en het bedrijf zelf. Waar begin je? Wat zijn je doelen? En hoe maak jij Impact? Wij nemen de huidige stand van zaken onder de loep, wat je al doet op gebied van marketing en in hoeverre dat al de nodige vruchten afwerpt. Zo komen we tot ambitieuze en realistische doelen die we samen opstellen.

"In de customer journey (ook wel de klantreis genoemd) onderzoeken wij de touchpoint van jouw doelgroep."

Online marketing effectief inzetten.

Door een goede online marketingstrategie wordt de inzet van je online marketing zo effectief mogelijk. Op basis van het gestelde budget bekijken wij hoe je je doelgroepen zo goed mogelijk kunt bereiken. Dit alles op basis van een doordachte strategie die past bij jouw merkuitstraling.

Kijken naar de reis van je klanten.

In de customer journey (ook wel de klantreis genoemd) onderzoeken wij de touchpoint van jouw doelgroep. We bekijken op welk moment we de doelgroep met jouw product in contact laten komen. Waar vind het eerste contact moment plaats en hoe zorgen we voor de sale en de aftersale. Dit verwerken we in een uitgebreide customer journey.

Onze supervette projecten