Terug naar overzicht
  • Marketing
  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Naar de top van Google met zoekmachine optimalisatie

Jouw product of dienst kan nog zo gewild zijn, als jouw klant je niet kan vinden heb je hier helemaal niets aan. Met de inzet van SEO zorgen we ervoor dat jouw website of webshop hoger in de Google Search resultaten komt te staan. Op basis van een sterk zoekwoordenonderzoek schrijven we content die scoort. SEO bestaat uit 4 belangrijke pilaren: techniek, content, linkbuilding en user experience. De perfecte verhouding tussen deze pilaren zorgt ervoor dat jouw website of webshop beter vindbaar wordt in de zoekmachines.

"Goed vindbaar zijn in Google is als een prominente locatie in de winkelstraat: klanten komen altijd langs jouw onderneming."

Een website staat niet stil en Google ook niet

Iedere website is anders. De ene is net nieuw en de ander staat al meerdere jaren. Een website moet steeds geoptimaliseerd worden. Het staat nooit stil, maar Google ook niet. De regels van Google blijven veranderen. Hierdoor is het mogelijk dat jouw website posities verliest, terwijl de concurrent steeds hoger in de zoekresultaten eindigt. Wij checken of jouw website nog voldoet aan de huidige metingen van Google. We kijken of alle pagina's op de juiste manier geïndexeerd zijn. Daarnaast checken we of de pagina's responsive en vooral mobileproof zijn en of je afbeeldingen geoptimaliseerd zijn voor Google. Op die manier komen we erachter waar jouw website nu staat. Naar aanleiding hiervan geven we jou een advies op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

On-page en off-page optimalisatie

Veel ondernemers denken dat SEO draait om het zetten van een aantal woorden in de tekst waardoor Google weet waar het over gaat. Hier zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar het is veel meer dan dat. SEO gaat namelijk over alle on-page en off-page factoren op een website. Onder on-page SEO-optimalisatie vallen zaken als: een schone website zonder gebroken links, sterke content en de structuur van de website. Als we het hebben over de off-page SEO-optimalisatie kun je denken aan de snelheid, techniek en gebruiksvriendelijkheid van de website. Daarnaast kun je denken aan het verzamelen van relevante backlinks.

Onze supervette projecten