Terug naar overzicht

Hoe kan ik content marketing inzetten voor mijn bedrijf?

Contentmarketing, een mooi containerbegrip dat vaak gebruikt wordt, maar wat is het nou eigenlijk en waarom moet jij er iets mee doen…

Spring snel naar:

    Hoe kan ik content marketing inzetten voor mijn bedrijf?

    Contentmarketing, een mooi containerbegrip dat vaak gebruikt wordt, maar wat is het nou eigenlijk en waarom moet jij er iets mee doen?

    Content is overal, maar het gaat er al lang niet meer om dat je overal bent. Je moet op de juiste plaats op het juiste moment zijn. Het draait om de ‘customer experience’ oftewel de klantbeleving. Zodra je weet wie jouw doelgroep is wil je die waardevolle consument bereiken die geïnteresseerd is in jouw dienst of product. Denk hier niet te gemakkelijk over, want inmiddels zijn we allemaal zo gewend geraakt aan een altijd aanwezige stroom van content dat onze filter altijd aanstaat. Stem jouw content daarom af op de kanalen die jouw klanten gebruiken en houd hierbij rekening met de vorm van de berichten. Zo kun je Facebook goed inzetten voor berichten over amusement en is het een prima kanaal om een kijkje in de keuken te geven. Het is laagdrempelig, interactief en adverteren is ook nog eens enorm goedkoop! Of wat te denken van het fotogenieke Instagram waar je je producten kunt tonen, Pinterest om inspiratie te bieden aan je klanten of LinkedIn om je zakelijke contacten te bereiken met een blog. Ieder platform heeft z’n eigen content en eigen doelgroep. Dat betekent niet dat je doelgroep zich maar op een platform bevindt. Focus daarom niet op slechts een social media kanaal, maar gebruik de kanalen door elkaar. Onthoud daarbij wel dat het vooral in het begin tijd kost om in het kanaal te investeren en dat het resultaat niet direct zichtbaar is.

    Hoe dan?

    De invulling van de content maak je passend voor je doelgroep. Denk hierbij aan leeftijdsklasse, taalgebruik, kennis van het onderwerp en de kunst om wervende teksten te creëren. Heb je een doelgroep waarmee je informeel wilt communiceren? Laat je socials dan ook een informeel karakter hebben. Dat werkt het beste. Blijf bij jezelf en het karakter van je bedrijf. Kijk vooruit! Weet wat morgen nieuw is, kijk rond op de socials en laat je aandacht ook eens gaan naar bedrijven die niet direct als concurrent gezien worden. Zo kan een reisorganisatie, voetbalclub of pretpark je op nieuwe ideeën brengen voor de content op jouw kanalen. Verdient jouw bedrijf of onderneming het om uit te groeien tot het succes dat jij voor ogen hebt? Wij helpen jouw bedrijf graag om social media leuk en succesvol te maken! Hulp nodig of wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!