Terug naar overzicht

Zo maak je een sterke landingspagina met behulp van ChatGPT

Met behulp van ChatGPT zet je in enkele minuten de content voor jouw nieuwe landingspagina neer. Veel bedrijven zijn al op de hoogte van de kracht van ChatGPT, maar hoe zet je het in voor jouw bedrijf? In deze blog leggen we je uit hoe je ChatGPT kunt gebruiken voor het realiseren van een sterke landingspagina. Op die manier ga jij in de toekomst een hoop tijd besparen.

Spring snel naar:

    Wat is ChatGPT? 

    Wellicht weet je al wat ChatGPT is en heb je hier al eens mee proberen te werken. In dat geval kun je deze alinea gerust overslaan. Voor de mensen die nog niet helemaal op de hoogte zijn: ChatGPT is een AI-systeem dat is ontwikkeld door OpenAI. Je kunt hierbij communiceren met kunstmatige intelligentie. 

    De mogelijkheden van ChatGPT zijn enorm interessant. Zo is het mogelijk om een gerichte vraag te stellen, maar je kunt ook vragen om bestaande teksten te controleren. Ook kun je het systeem hele gerichte opdrachten laten uitvoeren. Je kunt letterlijk alles vragen. Zo kun je bijvoorbeeld een hele open vraag stellen of juiste een zeer specifieke opdracht geven. Maar hoe maak je met ChatGPT een sterke landingspagina? 

    Hoe kan ChatGPT bijdragen aan jouw landingspagina? 

    Wanneer je op de juiste manier gebruik maakt van ChatGPT, kan dit je een hoop tijd schelen. Je kunt het systeem namelijk zien als een soort virtuele assistent. Maar dan wel een assistent met enorm veel kennis. Dus ook wanneer jij een nieuwe landingspagina wil maken kan ChatGPT je helpen. Hieronder leggen we aan je uit op welke manieren dit mogelijk is. 

    Ontdek nieuwe onderwerpen voor jouw landingspagina 

    Heb je geen inspiratie meer voor onderwerpen voor je blog of ander soort landingspagina? Met ChatGPT ben je nooit meer inspiratieloos! Geef het systeem input door te vertellen op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden en je ontvangt tal van onderwerpen waarover je kunt schrijven. 

    Ook wanneer je al een hoofdonderwerp voor jouw landingspagina hebt kan ChatGPT jou helpen. Je kunt ChatGPT vragen om suggesties voor nieuwe koppen en onderwerpen te geven om zo jouw ideeën verder te ontwikkelen. 

    Creëer ijzersterke content 

    Met behulp van ChatGPT zet je binnen enkele seconden de basis voor jouw nieuwe landingspagina neer. Geef ChatGPT een korte omschrijving van wat je wilt schrijven. Vervolgens geef je de opdracht om een volledig artikel inclusief titels te genereren. We adviseren je wel om de tekst niet klakkeloos over te nemen maar deze te herschrijven zodat de content écht uniek wordt. 

    Ook is de kwaliteit van de content op dit moment nog niet optimaal. Hier wordt het systeem overigens wel steeds beter in, maar het is raadzaam om de content goed na te lopen. Omdat er geen bronvermelding wordt gebruikt kun je er niet 100% van op aan dat de inhoud helemaal klopt. Vul de content van ChatGPT aan met je eigen vakkennis en tone of voice om de tekst écht kloppend en uniek te maken. 

    Voer een zoekwoordenonderzoek uit met behulp van ChatGPT 

    Om goed gevonden te worden in de zoekresultaten van Google is het essentieel om je content te optimaliseren voor SEO. Hierbij is het gebruik van de juiste zoekwoorden ontzettend belangrijk. En bij het vinden van deze zoekwoorden kan ChatGPT je helpen. Je geeft het systeem een aantal onderwerpen die gerelateerd zijn aan jouw onderneming en doelgroep. Vervolgens vraag je of ChatGPT jou interessante keywords kan geven op basis van deze onderwerpen. 

    ChatGPT zal nu een lijst uitrollen met interessante keywords die je kunt gebruiken voor je landingspagina. Overigens is het wel verstandig om te onderzoeken hoe het zit met het zoekvolume en de concurrentie op het zoekwoord dat je wilt gebruiken. Je wilt namelijk landingspagina’s maken voor zoekwoorden met een hoog zoekvolume en weinig concurrentie. Dit om de kans op scoren te vergroten. 

    Optimaliseer de titels op je landingspagina 

    De titel en de tussenkoppen van je landingspagina zijn ontzettend belangrijk. Heb je zelf even geen inspiratie? Of ben je op zoek naar andere opties voor jouw titels? Dan kun je ChatGPT aan het werk zetten om aantrekkelijke titels en tussenkoppen te schrijven. En wil je het meteen goed doen? Vraag ChatGPT dan om titels waarin de belangrijkste zoekwoorden zijn verwerkt. 

    Schrijf conversiegerichte productomschrijvingen 

    Wist je dat ChatGPT ook conversiegerichte productomschrijvingen kan maken? Ideaal! Je beschrijft de belangrijkste specificaties en voordelen van het product en vraagt het systeem om een productomschrijving te schrijven. Vergeet niet om aan te geven dat dit een conversiegerichte omschrijving moet zijn, anders kan je een nogal statische tekst krijgen. Uiteraard is het sowieso een slim plan om de productomschrijving nog eens door te lezen en je persoonlijke touch hieraan toe te voegen. 

    Wat kost ChatGPT? 

    ChatGPT is vooralsnog gratis te gebruiken. Maar ze komen met een betaalde variant. Een slimme zet, want iedereen heeft het gratis kunnen testen. Wat je misschien wel hebt gemerkt bij de gratis variant, is dat het systeem regelmatig door te veel mensen tegelijkertijd wordt gebruikt. Hierdoor kun jij ChatGPT niet tot nauwelijks gebruiken. Met de betaalde versie heb je altijd toegang tot ChatGPT. Hiervoor betaal je ongeveer 18 euro per maand (20 dollar). 

    Naast dat je altijd toegang hebt tot het systeem, krijg je bij de betaalde variant ook de mogelijkheid om als eerste gebruik te maken van de nieuwste functies. Ook kun je profiteren van snellere reactietijden. Wanneer je berekent hoeveel tijd je bespaart met ChatGPT, is het de 20 dollar per maand wat ons betreft meer dan waard. 

    De mogelijkheden en beperkingen van ChatGPT op een rij 

    ChatGPT gaat jouw contentcreatie een stuk makkelijker maken. Echter zijn er ook een aantal beperkingen en risico’s aan verbonden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de tekst van ChatGPT niet letterlijk over te nemen. Lees de tekst altijd even na en controleer of alle informatie klopt. Je wil natuurlijk voorkomen dat er onwaarheden of grammaticale fouten in je tekst staan. Wij hebben de belangrijkste mogelijkheden en beperkingen hieronder voor je op een rij gezet. 

    De mogelijkheden: 

    • ChatGPT kan vragen over vrijwel alle onderwerpen beantwoorden. Denk aan technologie, wetenschap, geschiedenis, literatuur en meer. 
    • Het systeem is in staat om 95 talen te vertalen, waardoor het ook ideaal geschikt is voor cross-language communicatie. 
    • Het is in staat om voorkeuren van gebruikers te analyseren en zo producten, diensten en inhoud aan te bevelen. 
    • Er kan creatieve inhoud worden gecreëerd. Op verzoek van de gebruiker kan ChatGPT complete verhalen, gedichten en artikelen schrijven. 
    • Omdat eerdere gesprekken met gebruikers onthouden worden, kunnen interacties gepersonaliseerd worden. 

    De beperkingen: 

    • Vragen worden beantwoord op basis van het internet. Dit wil dus niet zeggen dat alle informatie altijd kloppend is. 
    • ChatGPT is niet in staat om sarcasme of ironie te begrijpen. Let hier dus goed op tijdens het gebruik. Dit kan namelijk leiden tot reacties waar je niets aan hebt. 
    • Het systeem kan veel vragen beantwoorden, maar het kan moeite hebben met ingewikkeldere onderwerpen. Overigens is ChatGPT zichzelf hier wel steeds meer in aan het ontwikkelen. 

    Wanneer je eenmaal goed weet hoe ChatGPT werkt, kan het je écht hulp bieden. Wanneer je de functies ervan ten volle kunt benutten gaat het je enorm veel tijd besparen. 

    Tips voor het gebruik van ChatGPT bij contentcreatie 

    We geven je graag nog een aantal handige tips voor het gebruik van ChatGPT. Dit zodat je het maximale eruit kunt halen en een sterke landingspagina kunt realiseren. 

    • Zorg dat je zoveel mogelijk informatie geeft over je vragen, zodat het systeem ook zo goed mogelijk kan antwoorden. Wees dus informatief en nauwkeurig met je input. 
    • Stel geen overbodige vragen of vragen die herhaald worden in hetzelfde dialoog. Op die manier bestaat de kans dat ChatGPT meerdere keren hetzelfde antwoord geeft. 
    • Controleer het antwoord van ChatGPT zorgvuldig op relevantie. Wanneer het antwoord niet relevant is, kun je beter een nieuwe vraag met dezelfde context stellen. 
    • ChatGPT kan meerdere suggesties genereren voor elke vraag die je stelt. Maak hier gebruik van en kies de suggestie die het beste bij jouw behoeften en doelstellingen past. 

    Hulp nodig bij het realiseren van sterke landingspagina’s? Neem gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie!