fbpx
Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 3 beoordelingen

5 tips om jouw Facebook pagina te professionaliseren

tips-om-jouw-facebookpagina-te-professionaliseren thumbnail

5 tips om jouw Facebook pagina te professionaliseren

800 560 Sander Billekens

“Ik plaats berichten, ik maak foto’s, ik geef een kijkje in de keuken, maar waarom oogt mijn Facebook pagina niet professioneel?”

Herkenbaar? Daar gaan we verandering in brengen! Je steekt toch je kostbare tijd en geld in Facebook en ook jij wilt resultaat. Daarom geven wij je vijf tips hoe jij je Facebook pagina kunt professionaliseren.

1. Maak je Facebook pagina een verlengstuk van je website (en andersom)

ieder bedrijf heeft een website waarin de huisstijl verwerkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan een vaste kleurstelling, gebruik van een logo en uniek fotomateriaal. Dit kun je perfect gebruiken op je social media kanaal. Laat je op je website jezelf of je team zien? Zorg dat je je Facebook kanaal ook deze persoonlijke touch meegeeft. Zo kom je consistent over en maak je van je social media een verlengstuk van je website (en andersom).

2. Zorg dat je berichten direct herkenbaar zijn

vooral wanneer je net begint met Facebook is het belangrijk dat je berichten herkenbaar zijn. Laat je logo terugkomen in de foto’s en beelden die je gebruikt. Zo ziet je doelgroep direct met wie hij/zij te maken heeft. Dat is herkenbaar en goed voor je branding.

3. Bedenk terugkerende thema’s

denk vooraf na wat je allemaal zou willen posten en maak een contentkalender. Social media berichten zijn namelijk in te plannen. Dat maakt het eenvoudig om een aantal berichten na elkaar te maken (en geen stortvloed aan content te creëren). Daarbij laat je informatief en amusement elkaar afwisselen. Denk eens aan een rubriek over je personeel, je diensten, leuke activiteiten op de werkvloer, een blog of een klantrecensie.

4. Plannen, plannen, plannen

we zeiden het al eerder, maar je social media berichten inplannen is iets waar je direct mee moet beginnen. Het geeft je zoveel meer rust en zorgt ervoor dat de waan van de dag niet gaat regeren (want de zaken gaan toch voor). Social media geeft inspiratie en die inspiratie moet je gebruiken. Zo verspreid je je berichten over de week en kom je niet zonder content te zitten. Je doelgroep krijgt dan de content in hapjes binnen. Zie het maar als een snack. We hebben er allemaal wel eens zin in, maar niet iedere dag en vooral geen drie per dag.

5. Zorg dat alle informatie goed staat

social media biedt veel kansen om in contact  te komen met je doelgroep. Zorg dan ook dat de informatie allemaal goed staat op je kanalen. Controleer even of je adres klopt (en gelinkt is met Google Business), of het telefoonnummer en e-mailadres niet gewijzigd zijn, kijk of de buttons juist gelinkt zijn en controleer of je webadres klopt. Zo weet je zeker dat je klanten eenvoudig contact met je op kunnen nemen.

Meer weten? Wij zetten graag jouw bedrijf in de spotlight!

Van Facebook tot Youtube, social media kent steeds meer kanalen die allemaal hun eigen karakter hebben. Wij kunnen jouw kanalen omtoveren tot een hoogwaardige salestrekker, of ervoor zorgen dat jouw merk versterkt wordt. Zo zetten wij jouw merk in de spotlight!

 

Door: Sander Billekens