Terug naar overzicht

Copywriting voor unieke content die scoort

Het schrijven van teksten die perfect aansluiten bij je doelgroep, gaat niet vanzelf. Wij creëren waardevolle content en vooral creatieve content die past bij je bedrijf en die jouw doelgroep echt in contact brengt met jou. Met de verassende content van onze copywriters blijf je je concurrentie voor.

Spring snel naar:

  Copywriting versterkt de band met je doelgroep en het zorg ervoor dat jij écht indruk maakt met jouw bedrijf. Copywriting zorgt voor content die scoort en perfect aansluit op de interesses van jouw doelgroep. Dat lezers zich herkennen in een probleem waar jouw product of dienst een oplossing voor biedt. Geen enorme hoeveelheid aan passieve reclame, maar waardevolle content. Daar zorg je voor met copywriting! Impact maken met jouw content? Impact Media Concepts kan jou helpen met de copywriting voor jouw bedrijf.

  Met copywriting versterk je de relatie met je doelgroep
  Uitstekende content versterkt de relatie met je doelgroep en zorgt ervoor dat je écht indruk maakt. Van webteksten tot social media posts en drukwerk. Copywriting zorgt voor content die scoort en perfect aansluit op de interesses van jouw doelgroep. Copywriting is geen enorme hoeveelheid aan passieve reclame, maar juist zoeken naar de waardevolle content die zorgt voor interactie en een blijvende indruk achterlaat. Jouw merkreputatie verbeteren en de mond-tot-mond reclame laten toenemen. Met de juiste content wordt jouw merkwaarde versterkt. Daar is copywriting voor!

  1. Copywriting, verkopen met je toetsenbord

  Het doel van jouw webteksten, social posts en drukwerk
  Wij zien copywriting als verkopen met je toetsenbord. Want wat is het doel van jouw webteksten, social posts of drukwerk? Meer producten of diensten verkopen? Meer offertevragen binnenhalen? Of misschien om meer leads te verzamelen? Een prima tekst verkoopt nog niets, het mist vaak de overtuigingskracht die nodig is om te verkopen. Met copywriting zorg je ervoor dat lezers zich herkennen in een bepaald probleem dat jouw product of dienst oplost. Lezers worden warm gemaakt voor hetgeen dat jij aanbiedt. Een tekst die ervoor zorgt dat de lezer wordt overtuigd en geactiveerd om over te gaan tot conversie. Bezoekers ervan overtuigen dat zij jouw product of dienst écht nodig hebben.

  Hierbij is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de juiste klantbehoefte. Waarnaar is de klant op zoek? Voor welk probleem wil hij een oplossing? Oftewel, wat zoekt de potentiële klant op in Google? Met verschillende tools krijgen wij de antwoorden op deze vragen. Maar hoe komen die potentiële klanten terecht bij jouw content?

  2. Copywriting draagt bij aan een betere online vindbaarheid

  Stel, je hebt super veel tijd en energie gestoken in het schrijven van unieke en sterke content, maar de tekst wordt vervolgens door niemand gelezen. Hoe kan dat? Copywriting is meer dan het schrijven van goede content. Je wil ook gevonden worden. Wil jij beter gevonden worden? Wil jij hoger scoren in Google? Dan moet je hiervoor een aantal stappen volgen.

  Wie is jouw doelgroep?
  Dit is een belangrijke eerste stap. Wie is precies jouw doelgroep en wat zijn hun interesses? Doe hier een goed en uitgebreid onderzoek naar. Wat is de leeftijdscategorie, het geslacht en waar woont de doelgroep? Hoe beter je jouw content laat aansluiten bij de doelgroep, hoe beter het resultaat uiteindelijk zal zijn. Houd ook in je achterhoofd dat het maken van content voor op een website heel anders is dan bijvoorbeeld voor op Facebook.

  Breng jouw doelgroep tot leven met persona’s
  Je weet nu wie jouw doelgroep is, maar voor wie schrijf je eigenlijk? Werkt het voor jou wanneer je zegt dat je schrijft voor vrouwen tussen de 30 en 45 jaar oud, die niet zo goed tegen verandering kunnen? Je schrijft dan niet gericht voor een bepaalde persoon. Breng jouw doelgroep tot leven zodat je jezelf nog beter kunt richten op je eigen doelgroep. Met het geven van een naam, maak je jouw persona direct tastbaar voor jouw onderneming. We hebben het bijvoorbeeld liever over Ank, een vrouw van 40 jaar oud die erg eigenwijs is en niet houd van verandering. Ze werkt al 20 jaar als juf in groep 3 en woont net buiten de stad.

  Selecteer de juiste zoekwoorden
  Kijk goed welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw tekst. Waar zoekt jouw doelgroep naar in Google? Wij kunnen met verschillende tools achterhalen welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw content. We doen een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. Hieruit blijkt welke zoekwoorden we gaan gebruiken, hoe vaak we dit zoekwoord terug moeten laten komen in de tekst en wat de trefwoorddichtheid is. Onze copywriters zorgen ervoor dat het zoekwoord vaak genoeg wordt verwerkt in de tekst, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de inhoud. Copywriting is voor ons dus het schrijven van unieke en kwalitatieve content die ook nog eens online goed vindbaar is.

  Start met het schrijven van unieke content
  Alle stappen die je hiervoor hebt uitgevoerd dienen eigenlijk ter voorbereiding op het schrijven van je content. Voor iedere soort tekst die je gaat schrijven, werk je op een andere manier. Zo pak je de copywriting van een social media bericht anders aan dan de copywriting van een landingspagina op een website.

  Zorg voor structuur en balans
  Structuur in je content is erg belangrijk. Zorg ervoor dat je met jouw bedrijf een contentkalender bijhoudt waarin precies te zien is welke content er wanneer via welke weg naar buiten wordt gebracht. Daarnaast is het noodzakelijke om voor een goede balans te zorgen. Deel geen enorme hoeveelheid aan reclame maar zorg voor een goede balans tussen reclame en waardevolle content die voor interactie zorgt en een blijvende indruk achterlaat. Dit zorgt voor meer resultaat dan pure reclame posts. Wij kunnen jou helpen met de copywriting van jouw bedrijf!

  3. Copywriting met Impact

  Kom eens langs voor een kopje koffie!
  Ben jij op zoek naar een specialist voor de copywriting van jouw bedrijf? Content schrijven die aansluit bij je doelgroep, dat gaat niet vanzelf. Wij creëren waardevolle en vooral creatieve content die perfect past bij jouw bedrijf en waarmee je écht indruk maakt op jouw doelgroep. Met de verassende en unieke content van onze copywriters blijf je jouw concurrentie voor! Dat maakt Impact! Wil jij weten wat onze copywriters voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie!