Terug naar overzicht

E-commerce 3: agencies om jouw e-commerce naar een hoger niveau te tillen

Heb jij jouw eigen webshop en wil je jouw producten bij nog meer mensen onder de aandacht brengen? Bied jouw producten dan aan op marketplaces! De klantreis begint en eindigt in veel gevallen namelijk op een marketplace. Echter is het geen makkelijke klus om jouw producten op de juiste manier aan te bieden op marketplaces. Dit wil je namelijk op een efficiënte en conversiegerichte manier doen. Daarom kun je agencies inschakelen.

Wij hebben 6 blogs samengesteld waarin we uitleggen hoe jij jouw producten online kunt verkopen. Dit is onderdeel 3. Hierin vertellen we wat agencies voor jouw e-commercebedrijf kunnen betekenen.

Spring snel naar:

  Een marketplace brengt vraag en aanbod samen 

  Tegenwoordig beginnen en eindigen veel klantreizen op marketplaces. Zorg er dan ook voor dat je deel uitmaakt van deze klantreis. Als bedrijf betaal jij een marketplace een financiële vergoeding per verkoop. Dit bedraagt vaak een percentage van de omzet en is van tevoren al afgesproken. Op die manier betaal je nooit te veel én betaal je uitsluitend voor resultaat. 

  Meer potentiële klanten bereiken 

  Ontzettend veel mensen zoeken naar producten via marketplaces zoals Bol.com, Zalando en Amazon. Hierop bevindt zich een grote groep mensen die hoogstwaarschijnlijk interesse hebben in jouw product. De kans is klein dat ze jouw merk al kennen, maar ze zijn wel op zoek naar de producten die jij aanbiedt. Door aanwezig te zijn op marketplaces laat je dus nieuwe klanten kennismaken met jouw bedrijf. 

  Dit zijn de voordelen van marketplaces 

  • Je krijgt toegang tot een extra verkoopkanaal. 
  • Het wordt makkelijker om ook in het buitenland te gaan verkopen. 
  • Je creëert een veel groter bereik dan met alleen jouw eigen webshop. 
  • Via marketplaces kun je jouw naamsbekendheid vergroten. 
  • Je bent aanwezig in de customer journey waardoor de kans op verkopen nog groter wordt. 

  Marketplace agencies 

  Het op de juiste manier aanbieden van jouw producten op marketplaces is geen makkelijke klus. Hier komen namelijk een hoop zaken bij kijken. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt raden we je aan om een marketplace agencie in te schakelen. Marketplace agencies zijn bedrijven die jou kunnen helpen met het opbouwen van een winstgevende aanwezigheid op marketplaces. 

  Waarmee kunnen marketplace agencies helpen? 

  • Het bieden van expertise over het verkoopproces. 
  • Het creëren van een passende strategie. 
  • Producten beheren, aanpassen en optimaliseren. 
  • Analyseren van de verkoopresultaten en waar nodig optimalisaties doorvoeren. 
  • Jouw producten op een professionele manier verkopen. 

  Zo zet je marketplaces optimaal in 

  Binnen de marketplace is het essentieel om een goede organische positie te krijgen. Stel je bent op Bol.com en je zoekt op ‘waterontharder’, dan bekijk je waarschijnlijk alleen de eerste pagina. Wanneer je op de tiende pagina staat, heb je dus geen schijn van kans. 

  Om goede verkoopcijfers te realiseren is een sterke organische positie binnen de marketplace essentieel. Hiervoor moet je de SEO goed op orde hebben en het algoritme begrijpen. Het algoritme matcht namelijk producten aan een bepaalde zoekopdracht. Vervolgens wordt er bepaald op welke volgorde de producten getoond worden. 

  Dit bepaalt de organische positie binnen een marketplace 

  De uiteindelijke positie van jouw product in de zoekresultaten is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor is relevantie. Voor de marketplace is het namelijk het interessantst om producten bovenaan te zetten die veel bezocht en verkocht worden. Wanneer je start met een marketplace zal je eerst laag in de zoekresultaten eindigen. Je moet jezelf eerst bewijzen om hoger te scoren. Hoe meer jouw product bekeken en verkocht wordt, hoe hoger de positie uiteindelijk zal worden. Dit heeft tijd nodig. 

  Dus start jij met het verkopen van jouw producten via marketplaces? Dan is het belangrijk dat de basis goed staat. Jouw SEO moet dus op orde zijn. Hieronder staat een overzicht van de factoren die van invloed zijn op jouw organische positie: 

  • Het gebruik van keywords in de titel en productomschrijving.
  • Een relevante producttitel.
  • De koppeling van productfamilies binnen de productpagina. 
  • Positieve reviews op het product en de service. 
  • Een sterke productfeed met kwalitatieve afbeeldingen van de producten. 
  • De productomschrijving moet geoptimaliseerd worden voor een unieke tekst met relevante keywords. 

  Full service agencies 

  Naast agencies die zich richten op marketplaces, bestaan er ook full service agencies. En een full service agencie is van onschatbare waarde voor jouw e-commercebedrijf. Zij bieden namelijk een breed scala aan dienstverlening. Denk aan diensten zoals digitale media, productie en pr. Het inschakelen van een full service agencie helpt om jouw e-commercebedrijf te laten groeien. Je gaat namelijk een hoop nieuwe klanten trekken. 

  Je wordt geholpen om jouw online aanwezigheid te verbeteren. De agencies zullen namelijk SEO, social-media, e-mailmarketing en marketplaces inzetten om meer potentiële klanten te bereiken. Uiteraard hebben zij ook de juiste kennis over marketplaces. Het is dus écht een totaalpakket. 

  Hulp nodig? 

  Impact Media Concepts helpt jou van A tot Z met je e-commercebedrijf. We denken samen het idee uit en bouwen een knallende webshop waarmee je écht Impact maakt. We bouwen een webshop die niet alleen mooi, maar ook conversiegericht en gebruiksvriendelijk is. Zowel voor de websitebezoeker als voor jouzelf. Zo kun jij je productaanbod aanpassen, zonder dat je hier technische kennis voor nodig hebt. 

  Ook kunnen we je helpen met het aanbieden van jouw producten via marketplaces. Dit doen we op een efficiënte manier. Met alle kennis en ervaring van onze e-commerce specialisten weten zij precies hoe ze jouw product naar de top van de marketplace tillen en daardoor écht onder de aandacht brengen. 

  Ook kunnen we je helpen met het gehele marktetingproces achter je e-commercebedrijf. Zo tillen we je producten naar de top van Google middels SEO en SEA én vergroten we je naamsbekendheid met social media en e-mailmarketing. Dit alles resulteert in meer verkopen waardoor jij jouw omzet ziet stijgen en je klantenbestand ziet uitbreiden. 

  Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op! 

  Measurement, research & Insights 

  De gebruikerservaring op jouw webshop én op de marketplaces is bepalend voor het conversiepercentage. Oftewel, hoe gebruiksvriendelijker je webshop is, hoe meer producten je verkoopt. Hiervoor kun je de hulp inschakelen van verschillende agencies. Zij verbeteren de gebruikservaring middels web-statistieken, omnichannel onderzoek, A/B testen, verkoop- en performance analyses en meer. Hier liggen enorm veel kansen voor jouw bedrijf. 

  Nu jij! 

  Je weet nu wat agencies voor jouw e-commercebedrijf kunnen betekenen. Dus wil jij jouw producten onder de aandacht brengen via marketplaces? Of heb je hulp nodig bij het opstarten van je eigen website? Dan kunnen wij je helpen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

  Ben jij benieuwd naar de vervolgstappen die je kunt zetten met je e-commercebedrijf? Bekijk dan zeker onze volgende blog over e-commerce. Deze gaat namelijk over tooling. Hierin vertellen we je onder andere over op API gebaseerde tools die toegang geven tot marketplace data zodat bedrijven hun productcatalogus in real-time kunnen bijwerken. Ook laten we je zien hoe je recensies efficiënt kunt verzamelen en beheren.