Terug naar overzicht

Aan de slag met de LinkedIn stories

Aan de slag met de LinkedIn stories LinkedIn kan natuurlijk niet achterblijven. We kijken dagelijks naar Instagram stories, Snapchat stories en Facebook stories die voorbij komen op onze schermen. Nu kunnen we dit ook onder werktijd gaan doen op LinkedIn. Op 13 mei is de functie beschikbaar gemaakt in de app.

Spring snel naar:

    LinkedIn kan natuurlijk niet achterblijven. We kijken dagelijks naar Instagram stories, Snapchat stories en Facebook stories die voorbij komen op onze schermen. Nu kunnen we dit ook onder werktijd gaan doen op LinkedIn. Op 13 mei is de functie beschikbaar gemaakt in de app. Hiermee zijn we het eerste Europese land waarin deze functie wordt getest.

    1. Wat zijn de LinkedIn stories?

    Wat is het en waarom is LinkedIn hiermee gestart?

    Een story op LinkedIn is in de basis hetzelfde als een story op Instagram of Facebook. Je maakt een foto of filmpje van maximaal 20 seconden en upload deze in je story. Deze is zichtbaar boven in je account in het rondje met je profielfoto.  Je foto of video is 24 uur te bekijken, hierna wordt hij automatisch uit je story verwijderd.

    Je kan natuurlijk ook zien wie je foto of video allemaal bekeken hebben. Dit doe je door omhoog te swipen. Dan komt er een overzicht te staan van de connecties die je LinkedIn-story hebben bekeken.

    LinkedIn heeft verschillende redenen waarom ze zijn gestart met die stories.

    • Gebruikers van de app kunnen op een informele en creatieve manier hun werkzaamheden delen;
    • Gebruikers van de app kunnen ook hun professionele kant laten zien door deze eenvoudige manier om je ervaringen en inzichten te delen;
    • Gebruikers van de app kunnen hun community laten groeien door content te delen en hun connecties te onderhouden, want reageren op de stories is zeker mogelijk.

    2. Hoe maak ik een LinkedIn Story?

    Aan de slag

    Het maken van een story op LinkedIn is in de basis hetzelfde als een story op Instagram of Facebook. Het ziet er alleen allemaal net iets anders uit. Via het rondje links boven (je profielfoto) kom je in de “story camera” terecht. Hier kan je een foto maken (rode knop) of een filmpje van max 20 sec (rode knop inhouden). Je kunt ook een foto of video uit je galerij uploaden door op het foto icoontje links onder te klikken. Hierna kan je stickers, tekst of hashtags toevoegen. Ook kun je connecties taggen.

    Is je story klaar om geüpload te worden klik dan op “share your story”. Nu kunnen al je connecties in (tot op heden) Nederland 24 uur jouw story bekijken. Alleen eerstegraads connecties kunnen op je story reageren en je een privé bericht sturen.

    Nadat je een story hebt geplaatst kun je de statistieken bijhouden in Story Analytics.

    LinkedIn heeft verschillend do’s en dont’s uitgebracht. Het is slim om deze even door te nemen zodat je niet de plank misslaat me jouw gemaakte story:

    3. Do’s

    Relevante en authentieke content

    • Plaats relevante content in professionele context.
    • Creëer content rond constructieve en educatieve inhoud.
    • Voeg authentieke content toe van je alledaagse professionele momenten.
    • Zoek het gesprek op door actief vragen te stellen over het laatste professionele nieuws en actuele onderwerpen.

    4. Dont’s

    Ongepaste content of spammen

    • Overdreven persoonlijke en privé-momenten plaatsen.
    • Ongepaste content plaatsen die je carrière geen goed doet.
    • Spammen met informatie over producten en services.

    Wil jij meer weten over de kracht van social media voor bedrijven? Lees dan de blog ‘de kracht van social media voor bedrijven‘.

    “Kan jij hulp gebruiken bij jouw LinkedIn Stories? Neem gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie!”

    – Sander Billekens