Terug naar overzicht

Conversie optimalisatie voor Zlim zorgt voor 46% conversie stijging

Sporten bij Zlim is aangepast aan je leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten. Bij Zlim is elke vrouw uniek en volgt een individueel programma.

Spring snel naar:

  Sporten bij Zlim is aangepast aan je leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten. Bij Zlim is elke vrouw uniek en volgt een individueel programma. Bovendien bereik je meer dan alleen een slanker lichaam. Door te Zlimmen ben je fitter en gezonder, maar je voelt je ook weer zelfverzekerd en gelukkig.

  1. Waarom conversie optimalisatie?

  Content op de website personaliseren

  Zlim heeft 16 verschillende vestigingen in zowel Nederland als België. Sinds dit jaar zijn alle vestiging op één domein te vinden, waardoor het wellicht niet duidelijk kan zijn voor een gebruiker of een Zlim vestiging wel bij hun in de buurt te vinden is. Daarnaast wordt het steeds belangrijk om de content op je website te ‘personaliseren’ voor gebruikers. Personalisatie zorgt ervoor dat je iedere bezoeker(groep) ‘gaat (her)kennen’ en daarmee realtime de content aanpast aan de context van de gebruiker. Wat uiteindelijk zorgt voor meer customer engagement én conversie verhogingen.

  2. Hoe hebben wij dit getest?

  A/B test

  Voor Zlim hebben wij dit getest door overal de locatie van de gebruiker toe te voegen op de landingspagina’s vanuit Google Ads. Dat wil zeggen dat zodra iemand in de omgeving van Sittard zoekt op ‘afvallen’, deze gebruiker andere content zal zien dan iemand die dezelfde zoekterm zoekt in Amersfoort. Een voorbeeld hiervan is dat bijvoorbeeld dat de button tekst niet ‘maak een afspraak’ is maar ‘maak een afspraak in Sittard’. Wij hebben dit getest aan de hand van een A/B test. Bij zo’n test verdeel je de bezoekers van een bepaalde pagina grofweg in twee groepen: Groep A en Groep B. Groep A laat je meestal de originele variant zien, en Groep B laat je de aangepaste variant zien. Met onze testtools kunnen we de structuur, kleuren of afbeeldingen van de pagina’s aanpassen. Maar bij deze test voor Zlim hebben wij alleen gekozen om de boodschap van de content aan te passen.

  3. Wat was het resultaat?

  Een indrukwekkende conversiestijging van 46%

  Bij Groep A was er na 2 maanden testen een conversiepercentage gemeten van 3,25% tegenover een conversiepercentage van 7,01% bij Groep B (de gepersonaliseerde variant), een indrukwekkende stijging van 46%! Na afloop van de test hebben we deze optimalisatie doorgevoerd zodat het getoond wordt aan alle bezoekers van de website, een mooi resultaat dus!
  Benieuwd of conversie optimalisatie voor jouw website mogelijk is?

  Stuur me dan een berichtje!

  “Ben jij benieuwd of conversie optimalisatie ook voor jouw website mogelijk is? Neem gerust contact met ons op!”

  – Sander Kuipers