Terug naar overzicht

6 tips om je domein autoriteit te verhogen

Hoe betrouwbaar is jouw website? De domein autoriteit geeft aan hoe betrouwbaar Google jouw website vindt. Wij geven jou 6 tips!

Spring snel naar:

  Hoe betrouwbaar is jouw website? De domein autoriteit geeft aan hoe betrouwbaar Google jouw website vindt. De domein autoriteit is dan ook een zeer belangrijke factor om te bepalen hoe hoog jij in de zoekresultaten van Google eindigt. Om jouw online vindbaarheid te verbeteren moet jouw domein autoriteit stijgen. Maar hoe doe je dat?

  Wat is domein autoriteit?

  Domein autoriteit wordt meestal bij de Engelstalige term genoemd: Domain Authority. Het is een factor dat aangeeft hoe betrouwbaar Google jouw website vindt. De domein autoriteit wordt weergegeven met een cijfer tussen de 0 en 100. Hoe hoger de score is, hoe beter je scoort in de zoekresultaten van Google.  

  Google hecht veel waarde aan de domein autoriteit. Het doel van Google is namelijk om de beste zoekresultaten weer te geven wanneer er een zoekopdracht wordt gedaan. Hiervoor is het belangrijk dat je een betrouwbare website hebt. Maar wat is de domein autoriteit van jouw website eigenlijk? 

  Wat is de domein autoriteit van mijn website?

  Hoe betrouwbaar is jouw website? Aan de hand van verschillende tools kunnen wij zien wat jouw domein autoriteit is. Hierbij wordt gekeken naar verschillende zaken: 

  • Hoeveel unieke domeinen linken naar jouw website? 
  • Wat is de domein autoriteit van de linkende domeinen? 
  • Zaken als linkspam, domeinleeftijd en verkeer spelen ook een grote rol. 

  Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken naar jouw domein autoriteit. Wij kunnen jou precies vertellen op welke plekken jij jouw website moet optimaliseren om jouw domein autoriteit te verhogen en daardoor beter te scoren in de zoekresultaten van Google.  

  Oké, maar hoe ga ik dan aan de slag met het verhogen van mijn domein autoriteit? 

  Tip 1: Jouw website moet SEO-technisch in orde zijn

  Om jouw domein autoriteit te verhogen is het belangrijk om jouw website SEO-technisch in orde te maken. Hiermee bedoelen we dat jouw website mobielvriendelijk moet zijn. Verder moet jouw laadsnelheid minder dan 3 seconden zijn. Jouw content zal op iedere pagina lang genoeg moeten zijn (minimaal 300 woorden). Zorg ervoor dat iedere pagina SEO-proof is en dat je hiervoor relevante zoekwoorden gebruikt.  

  Check of er een XML-sitemap is en vermijd doodlopende links. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een doodlopende link over het hoofd hebt gezien. Zorg daarom voor een sterke 404-pagina. Hierin moet duidelijk worden gemaakt dat de doelpagina niet gevonden kan worden. Daarnaast biedt een goede 404-pagina de mogelijkheid om terug te klikken naar de homepage. 

  Ten slotte is het noodzakelijk om te zorgen voor een goede user experience, oftewel: de gebruikerservaring. Er zijn een hoop manieren waarop jij de user experience van je website kunt verbeteren. Hiervoor kan je onze eerder geschreven blog ‘Hoe je UX als een Google ranking factor kunt gebruiken‘ lezen.  

  Tip 2: Werk aan een sterk backlinkprofiel

  Wil jij jouw domein autoriteit verhogen? Dan is het noodzakelijk om aan de slag te gaan met linkbuilding. Een goed backlinkprofiel bevat links van andere websites die betrouwbaar zijn en passen bij jouw branche. Hiervoor is het belangrijk om een goede linkbuilding-strategie te hanteren.  

  Het is belangrijk dat je jouw backlinks zorgvuldig uitzoekt. Zorg ervoor dat de links afkomstig zijn van websites met een hogere domein autoriteit dan jouw website. Daarnaast is het verstandig als deze een hogere page autoriteit en trust flow hebben. Linkbuilding is niet iets waar je eenmalig mee bezig bent. Het is namelijk een oneindig proces.  

  Zorg ervoor dat je maandelijks een aantal kwalitatieve backlinks krijgt. Wanneer je er te veel in een keer ontvangt, zal Google dit bestraffen. Je domein autoriteit zal dan niet verhogen en je wordt minder zichtbaar in de zoekresultaten van Google.  

  Tip 3: Zorg ook voor een goede interne linkstructuur

  Backlinks zijn natuurlijk van groot belang, maar ook je interne linkstructuur moet helemaal op orde zijn. Creëer een ‘spinnenweb’ op je website. Verwijs in jouw content naar andere pagina’s op je website. Zijn bepaalde onderwerpen met elkaar verbonden? Geef de bezoeker dan de mogelijkheid door te klikken naar een andere pagina. Dit zie je ook hier en daar in deze blog terugkomen! 

  Een goede interne linkstructuur is niet alleen fijn voor de bezoeker, maar Google is er ook dol op. Je kan jouw website zien als een spinnenweb waar de robot van Google doorheen loopt. Met een goede interne linkstructuur zorg je ervoor dat alle pagina’s op jouw website verbonden zijn met elkaar. Link wel naar de juiste pagina’s zodat de relevantie zo hoog mogelijk blijft. Dit zal resulteren in een hogere domein autoriteit.  

  Tip 4: Je domein autoriteit verhogen met on-site optimalisatie

  Met on-site optimalisatie gaat het erover dat je jouw huidige website grondig doorzoekt naar waar de verbeterpunten liggen. Hierbij wordt er gekeken naar een aantal zaken, zoals: 

  • Het comprimeren van afbeeldingen 
  • Een ALT-tag voor je afbeeldingen 
  • De snelheid van je website  
  • Check de website op duplicate content 
  • Sterke title tags en meta descriptions 
  • Check de website op doodlopende links 
  • Gebruik van H1 en H2 tag 

  Wanneer deze zaken niet op orde zijn heeft het ook geen zin om je domein autoriteit te verhogen. De on-site optimalisatie is eigenlijk de basis voor de betrouwbaarheid van je website. Zorg er dus voor dat deze goed is.  

  Tip 5: Blijf werken aan goede content om je domein autoriteit te verhogen

  Kwalitatieve, goede en relevante content zorgt ervoor dat bezoekers naar je website komen. Google vindt de content op jouw website dan ook ontzettend belangrijk en zal dit meenemen in de domein autoriteit en de uiteindelijke posities in de zoekresultaten. 

  Waar je er vroeger nog kwam met het toevoegen van veel zoekwoorden in je content, moet je tegenwoordig veel meer doen om bovenaan in de zoekresultaten van Google te eindigen. Doe een goed zoekwoordenonderzoek en concurrentieanalyse. Zorg er ook voor dat je tekst minimaal 300 woorden is, anders wordt deze niet geïndexeerd door Google.  

  Het belangrijkste aan de tekst is dat deze uniek, relevant en gericht is aan je doelgroep. Beschrijf zo goed mogelijk het probleem waar de klant mee zit en leg uit op welke manier jij de oplossing biedt. Schrijf dan ook vanuit de ogen van de klant en spreek hun taal in je content. Dit zal ervoor zorgen dat je domein autoriteit stijgt.  

  Tip 6: Controleer jouw resultaten en optimaliseer

  Het voordeel van online marketing is dat de resultaten altijd meetbaar zijn. We kunnen zien of jouw domein autoriteit is gestegen.  Daarnaast kunnen we ook meten op welke posities jouw content met bepaalde zoekwoorden staat. We meten dus eigenlijk jouw succes. 

  Of de resultaten nou succesvol zijn of niet, er kan altijd geoptimaliseerd worden. Dit is noodzakelijk om nóg hoger te eindigen in de zoekresultaten van Google of om je huidige positie te behouden. Want wanneer jij stil zit, zal de concurrentie je inhalen. Er zijn verschillende manieren om jouw content blijvend te optimaliseren: 

  • Test verschillende blogtitels om op die manier meer klikken te genereren. Kies uiteindelijk voor de titel die het meeste resultaat oplevert.  
  • Werk de inhoud van jouw content altijd bij met nieuwe informatie, updates, gegevens en bronnen.  
  • Voeg nieuwe relevante zoekwoorden toe aan je content. Soms helpt het je een aantal posities te stijgen wanneer je extra zoekwoorden toevoegt.  

  Jouw domein autoriteit verhogen met Impact Media Concepts

  Hopelijk bieden bovenstaande 6 tips jou de handvaten om de domein autoriteit van jouw website te verhogen. Mis jij de kennis om hiermee aan de slag te gaan? Kom je tijd te kort? Of wil je gewoonweg dat dit wordt aangepakt door een professioneel team van specialisten? Dan kunnen wij jou helpen.  

  Onze specialisten hebben alle kennis en ervaring in huis om jouw domein autoriteit te verhogen. Wil jij weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie!