Terug naar overzicht

Goed Nieuws voor B2B-bedrijven! Leadformulier in Google Ads

Goed Nieuws voor B2B-bedrijven! Leadformulier in Google Ads Lees de blog! Zoals de meeste van marketeers weten, is Google continu bezig met het testen van nieuwe tools en extensies. Momenteel zijn ze een nieuwe advertentie-extensie aan het testen die interessant kan zijn voor B2B adverteerders: het leadformulier. Meer weten? Lees het in deze blog. Wat…

Spring snel naar:

  Goed Nieuws voor B2B-bedrijven! Leadformulier in Google Ads

  Zoals de meeste van marketeers weten, is Google continu bezig met het testen van nieuwe tools en extensies. Momenteel zijn ze een nieuwe advertentie-extensie aan het testen die interessant kan zijn voor B2B adverteerders: het leadformulier. Meer weten? Lees het in deze blog.

  Wat is het leadformulier?

  Voor B2B bedrijven, die in een bepaalde niche zitten, kan het soms lastig zijn om klanten te bereiken via Google. Je verkoopt een niet-tastbare dienst of een complex product wat je niet zomaar in een winkelmandje kan plaatsen. Je focus ligt dan natuurlijk ook op het persoonlijke contact en de extra service die je biedt vergeleken met de concurrent.

  Om tot dit persoonlijke contact te komen moet de potentiële klant zich een weg weten te banen door de website om uiteindelijk bij het offerte-formulier terecht te komen. Met de nieuwe functie van Google hebben deze klanten de mogelijkheid om zonder te website te bezoeken, een offerte aanvraag te doen.

  Waarom is dit voordelig voor B2B-bedrijven?

  Kort gezegd brengt het een aantal voordelen met zich mee:

  • De advertentie wordt groter, waardoor de advertentie meer in het oog zal springen vergeleken met de concurrent waardoor de potentiële klant eerder geneigd zijn om op jouw advertentie te klikken.
  • De gebruiker van de website hoeft niet meerdere malen door te klikken waardoor het conversiepercentage verhoogd zal worden.

  Wij gaan het testen!

  Zijn jullie al benieuwd naar de resultaten? Wij wel! Komende tijd gaan we dit voor meerdere klanten testen en zijn we benieuwd wat het resultaat zal zijn, hopelijk meer impact natuurlijk!

  Ook meer leads voor jouw bedrijf? Kom dan een langs voor een kopje koffie!