Terug naar overzicht

Gratis advertentietegoed voor Google en Facebook tijdens Corona Crisis

Gratis advertentietegoed voor Google en Facebook tijdens Corona Crisis De corona crisis raakt ongeveer elke MKB’er. Om MKB bedrijven tegemoet te komen in de Corona crisis, bieden Facebook en Google momenteel gratis advertentietegoeden aan adverteerders. In deze blog lees je wat je moet doen om in aanmerking te komen voor de regelingen van Google.

Spring snel naar:

  De corona crisis raakt ongeveer elke MKB’er. Om MKB bedrijven tegemoet te komen in de Corona crisis, bieden Facebook en Google momenteel gratis advertentietegoeden aan adverteerders. In deze blog lees je wat je moet doen om in aanmerking te komen voor de regelingen van Google en Facebook.

  Advertentietegoed COVID-19 Google

  Google zal in de komende periode wereldwijd ongeveer 313 miljoen euro aan advertentietegoed uittrekken om middelgrote bedrijven tegemoet te komen tijdens deze moeilijke periode. De precieze voorwaarden hiervan zijn nog niet helemaal duidelijk. Een voorwaarde die wel duidelijk is, is dat het Google Ads account van jouw bedrijf minimaal sinds begin 2019 actief zijn.

  De laatste updates over de toezegging van Google vind je terug op de website van Google.

  1. Met goede content je doelgroep bereiken

  Waaraan moet jouw bedrijf voldoen om in aanmerking te komen?

  Daarnaast kondigde Facebook aan dat zij, net als Google, de MKB’ers willen gaan helpen. Facebook stelt ongeveer 90 miljoen euro beschikbaar. In eerste instantie was dit budget alleen beschikbaar voor zorginstellingen, maar dit is uitgebreid waardoor ook jij als MKB’er wellicht aanspraak maakt voor gratis advertentietegoed. Goed nieuws dus! Voor Facebook zijn al meer voorwaarden bekend:

  • Je bedrijf moet twee tot vijftig werknemers hebben;
  • Je bedrijf moet langer dan een jaar actief zijn;
  • Je moet tegen uitdagingen aanlopen vanwege COVID-19;
  • Je moet gevestigd zijn op of in de buurt van een locatie waar Facebook actief is (gelukkig is Facebook gewoon in Nederland en België beschikbaar, dus dat komt goed uit).

  De laatste updates over de toezegging van Facebook kun je hier vinden.

  2. Toekomstbestendig door je online te profileren

  Een goede start

  Natuurlijk is het niet zo dat een advertentietegoed van bijvoorbeeld 300 euro het ‘vaccin’ is voor jouw onderneming, maar als je hiermee een goede start kunt maken en je online op de juiste manier weet te profileren, zal dit zeker een mooie stap richting de toekomst zijn. Daarnaast blijft het advertentiebudget wat toegekend wordt aan jouw bedrijf tot eind 2020 beschikbaar. Je hoeft het dus niet in een keer uit te geven en je kunt het ook ‘bewaren’ om straks aan de slag te gaan wanneer de economie weer aantrekt.

  Weet je niet goed hoe je het wilt inzetten? Dan helpen wij je graag. 

  Op deze pagina leggen we je vast uit hoe wij jouw merk in de spotlight kunnen zetten!

  3. Wil jij ook gratis advertentietegoed ontvangen?

  Een optimale merkbeleving

  Wil jij ook weten of jouw onderneming aanspraak maakt op gratis advertentietegoed van Facebook of Google? Vul dan het onderstaande formulier in en we zullen het vrijblijvend voor je onderzoeken.

  “Weet jij niet precies hoe je het advertentiebudget moet inzetten> Laat ons je helpen!”

  – Sander Billekens