Terug naar overzicht

Vergroot jouw bereik met een betrouwbare CSS partner

Stel je eens voor: je staat aan de top van de zoekresultaten en je producten springen direct in het oog van je potentiële klanten. Dat is de kracht van een CSS partner. Voor e-commerce bedrijven biedt dit enorm veel voordelen. In deze blog ontdek je hoe samenwerken met een CSS partner je merk een voorsprong geeft die je niet wilt missen. 

Spring snel naar:

  Wat is een CSS partner? 

  Adverteren in Google Shopping was voorheen alleen mogelijk via Google. Op die manier kregen vergelijkingswebsites niet de kans om eerlijk te concurreren. Volgens de EU is dit machtsmisbruik. Daarom kreeg Google een megaboete. Als gevolg van deze boete heeft Google haar beleid aangepast en het Comparison Shopping Service (CSS) programma in het leven geroepen. 

  Een CSS partner is eigenlijk gewoon een vergelijkingssite. Het is een website die prijzen van diverse webshops verzamelt met als doel bezoekers door te sturen naar deze webshops. Google Shopping is dus eigenlijk de CSS van Google. Maar om de EU-richtlijnen tegemoet te komen heeft Google haar vergelijkingssite losgekoppeld. Dit wil zeggen dat Google Shopping als aparte vergelijkingssite een CSS is die adverteert met shopping advertenties. 

  Dit betekent dat ook andere vergelijkingssites shopping advertenties kunnen inkopen bij Google. Zo’n shopping ad ziet er exact hetzelfde uit, alleen staat er dan in plaats van een link met “van Google” nu “van naam CSS” onder de advertentie. Klikt de bezoeker op de advertentie? Dan gaat deze rechtstreeks naar de webshop waarvoor de CSS partner adverteert. Alleen door te klikken op de link “van naam CSS” gaat de bezoeker naar een vergelijkingspagina van de CSS in plaats van de Google Shopping tab. Om een eerlijke concurrentie met Google Shopping CSS aan te moedigen, heeft Google aantrekkelijke kortingsregelingen geïntroduceerd voor deze CSS partners. 

  Hoe zit het met de CSS partnerkorting? 

  Om vergelijkingssites in staat te stellen de strijd aan te gaan met advertenties in Google Shopping, ontvangt een CSS partner een korting van 20% per kosten per klik (CPC). Dit wil zeggen dat een adverteerder die rechtstreeks via Google Shopping adverteert 20% meer moet bieden om hetzelfde niveau te bereiken. Naast dit voordeel is er nog een groot voordeel: Merchant SpendMatch. 

  Merchant SpendMatch houdt in dat een adverteerder die via een CSS partner adverteert, iedere maand tot 20% van de uitgaven als advertentietegoed krijgt teruggestort. Dit komt binnen op het Google Ads account met een max van 32.000 euro per maand. 

  De belangrijkste voordelen op een rij 

  Je weet inmiddels dat er verschillende voordelen zijn verbonden aan het adverteren via een CSS partner. We zetten de belangrijkste voordelen hieronder nog even voor je op een rij: 

  • Jouw advertenties worden getoond tussen de reguliere Shopping Ads. 
  • Je kunt profiteren van de kennis en kunde van een CSS partner. 
  • Door te adverteren via een CSS partner houdt Google geen 20% marge in op je maximale bod. Hierdoor krijg je meer waar voor je geld. 
  • Het financiële voordeel kun je weer benutten om meer bezoekers, conversies en omzet te realiseren. 

  Profiteren van bovenstaande voordelen? 

  Ben jij overtuigd van de kracht van een CSS partner? Laat ons je dan helpen. Wij leggen de verbinding met een betrouwbare CSS partner, waardoor jij kunt profiteren van alle voordelen. Op die manier verhoog jij jouw bereik in de zoekresultaten van Google en ga je dus meer verkopen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom gezellig langs voor een kopje koffie. Onze specialisten staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.