Terug naar overzicht

SEO voor een betere online vindbaarheid

Bovenaan staan in Google is de droom van iedere ondernemer. Onze SEO specialisten weten precies hoe ze jouw website naar de top van Google kunnen brengen. Jouw online vindbaarheid verbeteren? Daarvoor ben je bij Impact Media Concepts aan het juiste adres!

Spring snel naar:

  Je wilt bovenaan komen te staan in de zoekresultaten van Google en de klant een aantrekkelijke dienst of product aanbieden. Met search engine optimalisation (SEO / zoekmachine optimalisatie) zorgen we ervoor dat jouw bedrijf online altijd goed vindbaar is.

  1. Naar de top van Google met zoekmachine optimalisatie (SEO)

  Sterke content die scoort
  Jouw dienst of product kan nog zo gewild zijn, maar als de klant je niet kan vinden heb je daar helemaal niets aan. Door SEO in te zetten zorgen we ervoor dat jouw website of shop hoger in de Google search resultaten komt te staan. Op basis van zoekwoordenonderzoek verzorgen we sterke content die scoort. Het gaat bij SEO niet alleen om de teksten op jouw website, maar ook om wat de klant ziet wanneer jouw website bovenaan komt in de zoekresultaten. SEO bestaat uit 4 pilaren: Techniek, content, Linkbuilding en User Experience. De perfecte verhouding tussen deze pilaren zorgt ervoor dat jij beter vindbaar wordt in de zoekmachines.

  2. De website check, jouw startpunt voor SEO en SEA

  Regels van Google
  Iedere website is anders. De ene is net nieuw en de andere staat al meerdere jaartjes. Een website staat niet stil en Google ook niet. Hierdoor blijven de regels van Google veranderen, waardoor jouw website mogelijk niet meer bovenaan staat (en die van jouw concurrent wel). Met een website APK checken we jouw website en of deze nog voldoet aan de huidige metingen van Google. We kijken of je pagina’s goed geïndexeerd zijn. Ook kijken we of ze responsive en vooral mobileproof zijn, of je afbeeldingen geoptimaliseerd zijn voor Google en nog meer. Op deze manier weet jij waar je website staat. Naar aanleiding hiervan adviseren wij jou op het gebied van SEO. Zo ben jij beter vindbaar!

  3. Wat is er belangrijk aan SEO?

  On-page en off-page SEO optimalisatie
  Vaak wordt er gedacht dat SEO draait om een aantal woorden in de tekst waardoor Google weet waar de tekst over gaat. Dit is zeker waar, maar het is maar een erg klein onderdeel van SEO. SEO gaat namelijk veel verder dan dit. Onze SEO specialisten kunnen jou alles vertellen over de on-page en off-page SEO optimalisatie.

  Wat is het verschil?
  Onder On-Page SEO optimalisatie vallen zaken als; een schone website zonder gebroken links, sterke en unieke content die inspeelt op de behoefte van de (potentiële) klant en de structuur van de website voor de gebruiker. Bij Off-page SEO optimalisatie kun je denken aan de snelheid en techniek van een website, gebruiksvriendelijkheid voor verschillende apparaten en relevante backlinks naar de website.

  4. Een goede voorbereiding is het halve werk

  Zoekwoordenonderzoek
  Wanneer je jouw huidige webteksten wil gaan optimaliseren of nieuwe landingspagina’s wil gaan schrijven moet je jezelf goed voorbereiden. We beginnen hierbij altijd met een zoekwoordenonderzoek. Gedurende dit onderzoek worden er drie dingen duidelijk:

  1. Welke woorden er op Google worden ingetypt

  2. Naar welke zoekwoorden veel wordt gezocht

  3. Welke kansen er zijn voor jouw website.

  Kijk naar jouw huidige zoekwoordenrankings en naar de zoekwoorden van je concurrentie. Maak een overzicht van al deze zoekwoorden en groepeer ze in een logische volgorde.

  Landingspagina’s
  Zodra je de zoekwoorden hebt bepaald waarvoor je nieuwe landingspagina’s wilt maken of bestaande pagina’s wilt optimaliseren moet je nagaan of je überhaupt kan scoren op deze zoekwoorden. Er zijn namelijk ook ander websites die op deze woorden willen scoren. Wanneer een pagina goed is opgemaakt volgens de richtlijnen van Google komt het zoekwoord terug in de Title Tag (de blauwe titel op Google). Door middel van tools kunnen wij achterhalen hoeveel websites geoptimaliseerd worden voor een bepaald zoekwoord. Daarnaast kunnen wij ook zien hoeveel websites dit zoekwoord verwerken in hun URL. Al deze informatie verwerken we in een SEO-logboek.

  Concurrentie analyse
  Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar de eerst pagina van Google. Dit zijn jouw belangrijkste concurrenten. Om het overzichtelijk te houden kijken onze SEO specialisten naar de eerste 5 organische zoekresultaten. We stellen dan een aantal vragen: Hebben zij het zoekwoord in de Title Tag staan? Hoeveel woorden gebruiken ze en hoe vaak komt het zoekwoord terug in deze tekst? En wat is de trefwoorddichtheid? Vervolgens berekenen we het gemiddelde van deze vijf concurrenten en gaan we er zelf 10% boven zitten: 10% meer woorden en 10% vaker het zoekwoord terug laten komen.

  5. Goede content schrijven met SEO

  Alles volgens de richtlijnen van Google
  Als we dit onderzoek helemaal hebben gedaan gaan we de content schrijven. Volledig volgens de richtlijnen van Google. We hebben gekeken over welke onderwerpen de concurrenten schrijven en gaan nóg sterkere content schrijven. Zodat je met jouw SEO teksten nog beter scoort dan je concurrenten. Je hebt bij de concurrenten kunnen zien waar zij over schrijven. Zorg ervoor dat je deze teksten niet letterlijk overneemt, maar maak jouw content echt uniek!

  Je schrijft de content natuurlijk voor de lezer. Zorg er daarom voor dat je teksten schrijft die interessant zijn voor de lezer. Daarnaast moet het er ook aantrekkelijk uit zien. Je mag best veel tekst gebruiken maar wissel deze dan af met bijvoorbeeld een afbeelding en gebruik voldoende alinea’s en tussenkoppen. Gebruik het zoekwoord ook zeker niet té vaak in je SEO tekst. Dit gaat ten koste van jouw content. Wanneer je trefwoorddichtheid tussen de 2% en 8% ligt zit je goed.

  We zullen je even uitleggen hoe je de trefwoorddichtheid berekent. Stel je gebruikt voor je SEO tekst 350 woorden en je laat het zoekwoord 16 keer terug komen. Dan doe je 16 : 350 x 100. Dit is afgerond 4,57%. Dan is je trefwoorddichtheid dus goed. Want het ligt tussen de 2% en 8%.

  6. SEO copywriting

  Overtuigen met creatieve content
  SEO copywriting is eigenlijk een manier van schrijven waarbij je de lezer probeert te overtuigen met creatieve content. Dit doe je op een duidelijke en leesbare manier. Bij SEO copywriting houd je ook rekening met de relevantste zoektermen, waardoor je hoger scoort in Google. Je schrijft dus eigenlijk unieke content met de SEO regels constant in je achterhoofd. Onze SEO specialisten halen er alles uit om de perfecte balans te vinden tussen kwalitatieve content en content die hoog scoort in Google.

  Het is tegenwoordig ook steeds belangrijker om je niet meer te richten op het brede zoekwoord. Een breed zoekwoord is bijvoorbeeld ‘schoenen’. Steeds meer mensen zoeken op longtail zoekwoorden. Denk maar aan ‘blauwe schoenen’. De koopintentie wordt nog groter wanneer mensen zoeken op ‘blauwe sportieve schoenen maat 46’. Laten we dit toelichten met een afbeelding.

  7. Tips om beter vindbaar te worden met SEO

  Het optimaliseren van je huidige SEO teksten of het schrijven van content op nieuwe landingspagina’s kan veel tijd kosten. Daarom kun je het beter goed doen. Met deze tips van onze SEO specialisten wordt jouw website nóg beter vindbaar:

  Laat het zoekwoord sporadisch terugkomen in de subtitels
  Zorg er wel voor dat je dit op een natuurlijke manier doet. Het moet er wel mooi uitzien.

  Gebruik het zoekwoord zo vaak mogelijk in de eerste honderd woorden van je tekst
  Google kijkt namelijk meer naar dit gedeelte van je tekst dan naar wat daarna komt. Zorg er wederom wel voor dat dit er mooi uitziet.

  Laat het zoekwoord van jouw SEO tekst terugkomen in de URL
  Houd de URL hierbij zo clean mogelijk. Maak het niet te lang en gebruik niet teveel tekens. Daarnaast is het verstandig om zoveel mogelijk gebruik te maken van streepjes (-) in plaats van underscores (_). Hiermee ziet Google dat je URL een bepaalde zin bevat. Het streepje functioneert dan eigenlijk als een soort spatie. Maar ook deze streepjes moet je proberen te minimaliseren. Focus je echt op de belangrijkste zoekwoorden en laat deze terugkomen in de URL.

  Laat het zoekwoord terugkomen in de title tag en meta description
  De title tag is de blauwe titel op Google. De meta description is de tekst die hieronder staat. Zorg ervoor dat zowel de title tag als de meta description uniek zijn. Het is belangrijk dat ze de potentiële klant over halen om erop te klikken. Want alleen als mensen op je website terecht komen, kun je producten of diensten gaan verkopen.

  Gebruik zoekwoorden die lijken op jouw zoekwoord
  Deze zoekwoorden kun je vinden als je in de zoekbalk in Google zoekt. Als jouw zoekwoord ‘SEO’ is en je typt dat in de zoekbalk op Google verschijnen er een aantal opties zoals ‘SEO tools’ en ‘SEO specialist’. Dit zijn dan woorden waar mensen ook vaak naar zoeken.

  Zorg voor een duidelijke interne linkstructuur
  Dit helpt bij de vindbaarheid van je website en is dus ook een onderdeel van je SEO. Je brengt verbanden aan tussen verschillende pagina’s op je website. Hierdoor kan Google jouw website eenvoudiger lezen. Het is voor hen makkelijker om te zien waar je website over gaat en ze zien de structuur in jouw website.

  Gebruik geoptimaliseerde afbeeldingen en foto’s in jouw SEO tekst
  De snelheid van je website is mega belangrijk. Als je website heel traag laadt zullen mensen wegklikken. Dit wil je voorkomen. Afbeeldingen en andere direct geïmporteerde media zorgen voor een tragere website. Zorg ervoor dat je die afbeeldingen comprimeert. Met verschillende tools kun je tot wel 80% van de bestandsgrootte afsnoepen zonder dat je veel kwaliteit inlevert.

  Kopieer geen content van anderen
  Je kunt gerust bij de concurrent afkijken waar hun teksten over gaan en hoeveel woorden ze gebruiken, maar ga het niet overschrijven! Hierdoor wordt jouw SEO tekst minder uniek. Daarnaast kan Google dit zelfs bestraffen met een penalty. Dan ben je voor een bepaalde periode organisch niet meer vindbaar in Google. Dan is al de moeite die je er in hebt gestoken dus voor niets geweest. Voor sommige ondernemers betekent dit zelfs het einde van hun website.

  Kwaliteit gaat boven kwantiteit
  Je kunt beter één uniek en goed artikel schrijven die de lezer écht overtuigd en waarmee je hoog ik Google scoort, dan dat je 5 artikelen schrijft die niet zo uniek zijn en die misschien wel helemaal niet goed vindbaar zijn. Je zult zien dat als je jouw aandacht in één goed artikel stopt, je veel meer bereikt dan wanneer je dit voor vijf artikelen half doet.

  Houd rekening met de ‘above the fold’-regel
  Dit is eigenlijk een vrij nieuwe regel van Google die voornamelijk te maken heeft met de gebruiksvriendelijkheid van je website. Het is van belang dat de content die je ziet voordat je naar beneden scrolt relevant en goed leesbaar is.

  8. Nu weet je wat SEO is, maar wat is SEA?

  De betekenissen worden vaak door elkaar gebruikt
  De afkortingen en definities van SEO en SEA worden vaak door elkaar gebruikt. Op zich wel logisch, de woorden lijken op elkaar maar ook de betekenissen hebben veel gemeen. SEO staat voor Search Engine Optimization (websites optimaliseren voor zoekmachines). Dit gaat eigenlijk alleen over de organische zoekresultaten, deze zijn dus gratis. SEA staat voor Search Engine Advertising (zoekmachine adverteren). Dit gaat dan weer over de campagnes die worden weergegeven in Google als ‘gesponsorde zoekresultaten’. Dat kun je doen via Google Ads. Je betaalt eigenlijk per klik op de advertentie naar de website.

  SEO kost dus relatief meer inspanning en het duurt langer voordat je resultaat ziet. Toch kent SEO ook veel voordelen. Met de juiste strategie kun je wel jaren profiteren van de inspanning die je hebt geleverd. Ook is SEO bijna helemaal gratis. Althans, je betaal geen advertentiebudget voor SEO. Je moet natuurlijk wel iemand inhuren of zelf de tijd vrijmaken om een zoekwoordenonderzoek en concurrentieanalyse doen. Vervolgens moet je de content ook nog op de juiste manier schrijven of optimaliseren.

  9. SEO specialisten van Impact Media Concepts

  Kom eens langs voor een kopje koffie!
  Het is wel duidelijk geworden dat het schrijven van goede SEO teksten veel tijd kost. Ook heb je er veel kennis voor nodig. Die kennis opdoen kost ook weer veel tijd. Voor veel ondernemingen is het daarom verstandig om een SEO specialist in te schakelen. SEO is dan ook eindeloos, je kunt altijd blijven optimaliseren. Het stopt nooit. De SEO specialisten van Impact Media Concepts hebben alle kennis en ervaring in huis om jouw huidige content te optimaliseren of om nieuwe landingspagina’s te schrijven. Met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek en een sterke concurrentieanalyse gaan zij content schrijven die écht impact maakt! Neem gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie.