Terug naar overzicht

Social media marketing inzetten voor jouw bedrijf

Door de inzet van social media marketing vergroten we jouw naamsbekendheid en verbeteren we de vindbaarheid van jouw website of shop. Met een doordachte strategie zetten we jouw bedrijf vol in de schijnwerpers!

Spring snel naar:

  1. Zet jouw merk in de spotlight met social media marketing

  Ideale plek voor jouw promotie

  De socials zijn dé ideale plek om jouw dienst of product te promoten. Door het interactieve karakter van social media krijg je een snelle feedback, wat perfect in jouw voordeel speelt. Bovendien vertellen bezoekers wie ze zijn, waar ze wonen en waar ze naar op zoek zijn. Al deze data helpt bij het genereren van leads en het beslissen over de te gebruiken adverteervorm.

  Van Facebook tot Instagram en van LinkedIn tot Twitter, social media kent steeds meer platforms die allemaal hun eigen karakter hebben. Daar spelen wij handig op in. Afhankelijk van jouw product kunnen we de social media kanalen omtoveren tot een hoogwaardige salestrekker of ervoor zorgen dat jouw merk versterkt wordt door middel van korte advertentiefilmpjes. Zo zetten wij jouw merk in de sportlight!

  Meer weten over wat de inzet van social media voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees dan onze blog: ‘de kracht van social media voor bedrijven‘.

  2. Voordelen van social media marketing

  Veel bedrijven hebben al ervaren dat social media een absolute must have is voor hun merk. Hieronder geven we je een overzicht van de voordelen van social media marketing:

  Het is gratis

  Het gebruik maken van social media is gratis. Het kost alleen tijd om de verschillende platformen te leren kennen, je bedrijfspagina op te zetten en het actief blijven op de platformen. Ook de social media strategie bedenken kost tijd.

  Meer interactie met de klant

  Social media is de ideale manier om interactie met de klant te creëren. Op deze manier verkrijg je meer trouwe volgers (en dus leads). Daarnaast kunnen klanten via social media hun mening achterlaten of vragen stellen aan het bedrijf.

  Steeds meer websitebezoekers

  Als je links deelt op je social media die de bezoeker doorverbindt naar de website zal je aantal websitebezoekers stijgen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld zelf blogs schrijft en op je website plaatst. Het linkje hiervan kun je dan delen op je social media. Zo komen de bezoekers van je social media ook op de website terecht.

  Meetbaar

  Het effect van social media is meetbaar. Je kan het effect meten door bijvoorbeeld het aantal volgers, likes, retweets etc. Ook kun je achterhalen hoeveel bezoekers er vanaf social media op je website terecht komen. Dit kun je zien met behulp van Google Analytics.

  Besparen op marketingkosten

  Je hoeft bijvoorbeeld geen dure print campagne te doen om een reclameboodschap te delen. Je kunt je poster of flyer ook gewoon via social media online delen. Dit bespaart je dan een hoop kosten.

  Groot bereik

  Omdat ontzettend veel mensen op social media zitten heb je ook een enorm groot bereik. Omdat berichten ook gedeeld kunnen worden door gebruikers, heb je een grote kans om nieuwe potentiële klanten te bereiken.

  Betere zoekresultaten

  Social media speelt een steeds belangrijkere rol in de zoekmachine ranking. Ook kan social media kwalitatieve backlinks naar je website opleveren. Je zult hierdoor hoger scoren in Google.

  3. Social media beheer door Impact Media Concepts

  Kom eens langs voor een kopje koffie!
  Wil jij heel graag social media inzetten voor je bedrijf, maar weet je (nog) niet hoe of kost het teveel tijd? Wij nemen het graag voor je over. Met een doordachte social media strategie zorgen onze social media specialisten voor een goede inzet van je Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en TikTok. Zo laten we iedere doelgroep kennis maken met jouw bedrijf. Met ieder kanaal op een eigen manier, maar in jouw eigen stijl. Kom eens langs voor een kopje koffie!