Terug naar overzicht

7 tips voor het inzetten van Facebook Shopping

Ben jij benieuwd hoe je Facebook Shopping effectief inzet voor jouw onderneming? Wij geven je 7 tips!

Spring snel naar:

  Facebook Shopping wordt steeds populairder. Zeker tijdens de coronacrisis. Hoe kun je jouw producten online verkopen zonder webshop? Of hoe kun je de verkoop van jouw producten stimuleren wanneer je juist wel een eigen webshop hebt? De oplossing is simpel: Facebook Shopping. Ben jij benieuwd hoe je Facebook Shopping effectief inzet voor jouw onderneming? Wij leggen het je graag uit!

  Wat is Facebook Shopping?

  Een Facebook Shop is dé nieuwe e-commerce functie voor jouw webwinkel. Je kunt de shop zichtbaar maken op alle platformen die in het bezit zijn van Facebook. Een groot gedeelte van jouw doelgroep zit waarschijnlijk op social media, daarom is dit de ultieme kans om jouw productverkoop een boost te geven!

  Het grootste voordeel van deze e-commerce functie is dat je één op één direct contact kan opnemen met jouw klanten, en klanten met jou. Dit doe je via de chatdiensten van de verschillende social media platformen; Facebook Messenger, Instagram Direct en natuurlijk Whatsapp. Op deze manier kan je op een hele persoonlijke en laagdrempelige manier een relatie aan gaan met jouw (potentiële) klanten.

  Je kunt Facebook Shopping dus zien als jouw digitale winkel etalage. Door jouw productaanbod te categoriseren creëer je aangepaste collecties. Zo kunnen jouw (potentiële) klanten ontdekken welke collectie het beste bij hem of haar past. Met Facebook Shopping kun je direct verkopen via de social media app en hoeft de verkoper niet over te schakelen naar een andere website. Dit is natuurlijk erg gebruiksvriendelijk!

  Facebook op smartphone

  Hoe werkt Facebook Shopping?

  Ben jij geïnteresseerd om een eigen Facebook of Instagram winkel te beginnen? Dan wil je natuurlijk eerst weten hoe je dit precies moet doen. Wij zullen het je uitleggen.

  Om te beginnen heb je een account nodig op Facebook Bedrijfsmanager. Nadat je jouw account hebt aangemaakt kun je klikken op “Handelsbeheer”. Vervolgens kies je voor de optie “je winkel aanmaken”. Hierna moet je wat informatie invullen en volgen de stappen eigenlijk vanzelf.

  Binnen Handelbeheer kun je jouw winkel aanpassen en helemaal eigen maken. Wanneer je alles hebt aangepast heeft Facebook 24 uur nodig om jouw winkel te beoordelen en goed te keuren. Een goedkeuring vindt plaats als jouw Facebook Shop voldoet aan alle verkopersvoorwaarden van Facebook. Het is dus verstandig om deze van tevoren goed door te nemen.

  Zodra jouw Facebook Shop is goedgekeurd is het tijd om te gaan verkopen! Een belangrijk voordeel voor de klanten is dat ook de betalingswijze volledig binnen de Facebook- of Instagramapp gebeurt. Hier zijn geen externe websites meer voor nodig. Wanneer de klant een tweede keer wil bestellen via jouw winkel hoeft hij of zij de bankgegevens niet meer opnieuw in te vullen. Facebook onthoudt alles. Facebook laat daarbij duidelijk weten in hun communicatie-uitingen dat de betalingsgegevens beveiligd worden.

  Facebook Shopping

  7 tips voor het inzetten van Facebook Shopping voor jouw onderneming

  Je weet nu hoe je Facebook Shopping kunt inzetten voor jouw onderneming. Wij hebben nog een aantal tips voor je waardoor jij de verkoop van producten via Facebook Shopping extra kunt stimuleren.

  • Je kunt jouw eigen Facebook shop volledig inrichten naar hoe jij dat wil. Op deze manier kun je het helemaal laten aansluiten op jouw branding strategie. Je kunt de volledige lay-out en kleuren aanpassen om zo een persoonlijke merkidentiteit te creëren.
  • Op jouw pagina heb je de mogelijkheid om een call-to-action knop in te zetten. Door er op te klikken kun je deze tekst eenvoudig aanpassen. Veel ondernemers hebben hier staan: “neem contact op” of “meer informatie”, maar je kunt hier ook jouw Facebook Shop promoten. Je kunt de call-to-action knop bijvoorbeeld aanpassen naar “Shoppen”.
  • Er bestaan twee nieuwe manieren om jouw producten te tonen op Facebook. De (potentiële) klant krijgt bij de eerste optie een afbeelding van het product te zien met daaronder de prijs. Bovenaan staat het woord “Shopping”. Bij de tweede optie krijg je de mogelijkheid om een afbeelding te tonen waar onder staat welk product dit is. Ook hier kun je de prijs erbij zetten. Wanneer je via de bedrijfsmanager een combinatie van deze twee mogelijkheden instelt, kun je de verkoop van jouw producten stimuleren. Je verleidt de bezoeker namelijk eerst met een mooie afbeelding, om vervolgens te tonen welk product het is.
  • Je kunt via het advertentiebeheer op Facebook ook sponsored promotions inzetten. Je kunt elk gewenste product promoten door een call-to-action “Shoppen’ toe te voegen.
  • Je kunt ook kiezen voor de optie remarketing advertenties. Deze advertenties worden op dezelfde plek getoond als de sponsored ads. Wanneer iemand de website heeft bezocht, krijgt deze persoon de advertentie te zien op Facebook.
  • Gebruik ook jouw andere social media kanalen om jouw Facebook Shopping te promoten. Maak er een waterdichte totaalstrategie van! Dat maakt pas écht Impact op je doelgroep. Op deze manier haal je het maximale uit je budget.
  • Zorg voor kwalitatieve afbeeldingen. Wij raden je aan om afbeeldingen maximaal 1024 x 1024 pixels te laten bevatten. De afbeelding moet ook daadwerkelijk het product zelf weergeven en dus niet een grafische voorstelling van het product. Ook is het verstandig om voor een witte achtergrond te kiezen. Zo komen alle kleuren van het product duidelijk naar voren.

  Hulp nodig met het inzetten van Facebook Shopping?

  Wanneer je Facebook Shopping wil inzetten voor jouw onderneming is het verstandig om dit meteen goed aan te pakken. Dit doe je met een complete strategie. Weet jij niet goed hoe je het aan moet pakken om zo’n strategie te bedenken en uit te voeren? Of heb je er gewoonweg te weinig tijd voor? Dan zijn wij daar om jou te helpen! Onze specialisten weten precies hoe ze jouw Facebook Shopping in moeten zetten om écht Impact te maken op jouw doelgroep. Kan jij in deze lastige tijd wel wat hulp gebruiken met jouw social media? Neem gerust contact met ons op!