Terug naar overzicht

Adverteren op TikTok: wat kan TikTok betekenen voor jouw bedrijf?

Adverteren op TikTok: wat kan TikTok betekenen voor jouw bedrijf? TikTok? Wat?… Nee, het heeft niks te maken met kippen en het is ook geen nieuwe smaak van TicTac. TikTok is een app waar je korte en creatieve videocontent kan plaatsen. Heb je nog nooit van TikTok gehoord? Dat kan. We leggen het je graag uit.

Spring snel naar:

  TikTok? Wat?… Nee, het heeft niks te maken met kippen en het is ook geen nieuwe smaak van TicTac. TikTok is een app waar je korte en creatieve videocontent kan plaatsen. Heb je nog nooit van TikTok gehoord? Dat kan. Maar meer dan 3,5 miljoen Nederlandse jongeren tussen de 13 en 24 jaar gebruiken de app. Door snelle afwisselende content met muziek die je na 3 dagen nog in je hoofd hebt blijf je maar doorkijken. Dansjes, lifehacks en de grappigste challenges komen voorbij het duurt dan ook niet lang voordat je de hele familie aan het TikTokken hebt. Het is bijna verslavend leuk!

  We leggen het je even uit

  TikTok is een gratis app voor iOS en Android. Op de app kun je korte videocontent plaatsen. Veel voorkomende content op TikTok zijn challenges, dans video’s en lifehacks. De app is uiteraard uitgerust met verschillende filters en effecten. Het is wel van belang dat je zelf creatief bent! Hierdoor krijg je meer volgers en meer likes. De bewerkte video’s duren meestal 15 seconden. Jongeren zijn dagelijks bezig met het maken van video’s, liken en reageren op deze content. Een populair platform waar je de jongere doelgroep dus kunt bereiken! Gezien de hele situatie rondom corona zien we nu ook op TikTok dat de oudere doelgroep begint aan te haken en meedoet aan alle dans challenges, gewoon vanuit de woonkamer! Soms samen met het hele gezin.

  Op Instagram zijn er natuurlijk al veel influencers actief. Zo beginnen er ook steeds meet influencer de potentie en populariteit van TikTok in te zien. Zij beïnvloeden andere personen in hun koopgedrag. Die invloed krijgen zij niet van de een op de andere dag. Dit is namelijk gebaseerd op hun kennis, autoriteiten en band met hun volgers.

  1. TikTok ‘For You’ pagina

  Gebaseerd op jouw kijk en like gedrag

  Wanneer je de TikTok app opent krijg je suggesties van de app zelf. Deze suggesties zijn gebaseerd op je kijk en like gedrag. Deze pagina wordt de ’ForYou’ pagina genoemd het doel van alle gebruikers en/of influencers is om hun video op deze pagina te laten komen. Dit omdat het je account een aanzienlijke boost kan geven. Niemand weet precies hoe het algoritme van deze ‘ForYou’ pagina werkt, maar video’s van hoge kwaliteit die populaire challenges, trends en muziek toepassen doen het goed.

  2. Hoe gebruik ik TikTok als marketingkanaal?

  3 verschillende manieren

  Er zijn tot op heden 3 verschillende manieren om TikTok in te zetten als marketingkanaal.

  1. Adverteren op TikTok
  2. Samenwerken met (TikTok) influencers
  3. Zelf originele content plaatsen

  3. Adverteren op TikTok

  Verschillende opties om te adverteren

  Je hebt meerderen opties om te adverteren op TikTok. Je kan als het waren bereik kopen door middel van een fullscreen advertentie. Gebruikers van TikTok of beter gezegd TikTokkers zien met het openen van de app je geadverteerde video of afbeelding in beeld. Ook kun je gebruik maken van pre-roll advertenties, verticale advertenties, billboards en overlay advertenties. Het is ook een optie om te adverteren door het laten ontwikkelen van lenzen met filters (2D,3D, of AR) dit kennen we van Snapchat en Instagram. TikTokkers kunnen gebruik maken van je filter dit kan leiden tot veel engagement.

  4. Samenwerken met (TikTok) influencer

  Een grote relevante doelgroep bereiken

  Als je vraagt aan je nichtje van 14 jaar of ze weet wie Charli d’Amelio is en of ze Chase Hudson en Addison Rae kent? Vind ze je vast heel hip en cool! it zijn 3 van de bekendste TikTokkers op dit moment. Met 40,8 miljoen volgers en gemiddeld 30 miljoen views per video hebben ze een grote impact op de jeugd. Er zijn ook bekende Nederlandse TikTokkers die miljoenen volgers hebben zoals: Markie Lucas, hij heeft 5 miljoen volgers op TikTok. Dat er met TikTok geld verdiend wordt lijk wel duidelijk. Markie woont al voor een deel in Amerika en dankzij het grote succes op de app. Door samen te werken met een influencer die bij jouw merk past, kun je op TikTok makkelijk een grote en relevante doelgroep bereiken. De content hiervoor kan je samen met de influencer bedenken of je kan de influencer zelf zijn creativiteit de vrije loop laten.

  5. Zelf originele content plaatsen

  Veel views en volgers

  Wanneer je als merk zelf een TikTok account aanmaakt. Is het van belang dat je veel views en volgers krijgt. Als je als merk veel volgers hebt op andere sociale media kan je je eigen TikTok account natuurlijk promoten. Maar dit alleen is niet genoeg voor TikTok. Want TikTok famous word je niet zomaar. Het draait allemaal om creatieve content de juiste hashtags en challenges zodat jouw video op de ‘ForYou’ pagina komt.  Het is een goede optie om zelf een hashtag challenge op te zetten. Gebruikers kunnen op deze manier de interactie aangaan met je merk en een eigen draai geven aan een uitdaging.

  6. Targeten op TikTok

  Op basis van leeftijd en locatie

  Op TikTok kun je net als haar concurrenten Facebook en Instagram targeten op basis van locatie en leeftijd. In de toekomst wil TikTok het graag mogelijk maken dat ook interesses en gedrag hierbij meegenomen worden. Een groot voordeel van adverteren op TikTok is dat gebruikers doorverwezen kunnen worden naar de externe website. Ook is adverteren op TikTok nog relatief goedkoop, omdat er nog weinig concurrentie is. Maar dit zal niet lang meer duren. Als je als merk deze doelgroep wil aanspreken wacht dan niet en begin! Als je er zelf niet uitkomt en/of meer wil weten over wat TikTok uw bedrijf kan betekenen?

  Stuur een mailtje of bel ons. 

  Wil jij meer weten over de kracht van social media voor bedrijven? Lees dan onze blog: de kracht van social media voor bedrijven.

  Begrippenlijst

  Pre-roll ads: voordat een TikTok-video start zie je een advertentie van 3 tot 6 seconden.
  Vertical ads: worden getoond tussen de TikTok-video’s en kunnen geskipt worden. De advertenties duren ongeveer 15 seconden.
  Billboard: een soort gesponsorde 2 seconden voordat een video begint.
  Overlay ads: deze advertenties zie je boven de TikTok-video’s
  AR: Aangevulde realiteit is een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer

  Heb jij hulp nodig met de inzet van TikTok voor jouw bedrijf? Laat ons je helpen. Kom langs voor een kopje koffie!