Terug naar overzicht

BeReal inzetten voor je bedrijf

BeReal. Je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord. De app is ontzettend populair onder jongeren. En het werkt anders dan de social media platformen die we al kennen. De gelikte advertenties en ge-edite foto’s vliegen je dagelijks om de oren. Daar waar het leven bij iedereen altijd zo perfect lijkt, komt BeReal om de hoek kijken. Tot dusver het enige social media platform dat echtheid en authenticiteit stimuleert. What you see is what you get! Ondanks dat het vooralsnog niet mogelijk is om op BeReal te adverteren, biedt het platform wel veel kansen voor jouw bedrijf.

Spring snel naar:

  Wat is BeReal? 

  In 2019 is BeReal opgezet en momenteel is de app populairder dan ooit tevoren. Het is een nieuw social media platform waarmee gebruikers ongefilterde foto’s kunnen delen. Iedere dag (eens per 24 uur) krijg je een melding om op dát moment een échte foto van jezelf en je omgeving te maken. Dus zit jij zonder make-up met je leesbril op achter je bureau? Dan moet je daar een foto van maken! Soms komt de BeReal melding juist op hét perfecte moment. Bijvoorbeeld wanneer je uiteten bent met vrienden of wanneer je met een cocktail op het strand ligt. Je krijgt dus een eerlijk beeld van iemand zijn leven. Zowel de leuke als minder leuke momenten. 

  Het doel van BeReal is om vrienden en familie een écht kijkje in je leven te geven. Weg met al die perfecte plaatjes en de realiteit laten zien. Iedereen krijgt de melding op hetzelfde moment waardoor je kunt zien waar anderen mee bezig zijn, op het moment dat jij ook iets aan het doen bent. De foto blijft 24 uur staan, of tot de volgende BeReal melding komt. Voor jezelf kun je de herinneringen wel terughalen. Er wordt namelijk een overzicht van al jouw BeReals gemaakt die je op ieder gewenst moment kunt terugkijken. 

  Momenteel zijn voornamelijk mensen tussen de 13 en 25 jaar actief op BeReal. Wanneer dit jouw doelgroep is, is het mega interessant om BeReal in te zetten voor jouw bedrijf. Denk je nu meteen ‘nee, mijn doelgroep is een stuk ouder’, wil dit niet meteen betekenen dat BeReal niet interessant kan zijn. Je kunt er namelijk ook nieuwe medewerkers mee aantrekken. En de talentvolle jongeren die net zijn afgestudeerd en soms zelfs al wat werkervaring hebben opgedaan, zijn ook aanwezig op deze app. 

  We leggen hieronder aan je uit hoe de app werkt. Ben je hier al van op de hoogte? Scroll dan naar beneden. Hier leggen we je meer uit over de kansen van BeReal voor zakelijk gebruik. 

  Hoe werkt de BeReal app? 

  BeReal vraagt je één keer per dag om een foto te posten (Time to be real!). Deze foto wordt met de voor- en achter –camera van je telefoon gemaakt. Op die manier zie je niet alleen een foto van jezelf, maar ook van wat je aan het doen bent. Vanaf het moment dat je de melding binnenkrijgt heb je 2 minuten om de foto te maken. 

  Je deelt de foto vervolgens met je vrienden of met de hele BeReal-community op de feed. Je kunt een gepersonaliseerde emoji onder iemands bericht plaatsen. De foto’s worden na 24 uur weer van je feed verwijderd, tenzij het al eerder tijd is voor een nieuwe BeReal. 

  Omdat je maar twee minuten hebt om een foto te maken, heb je geen tijd om jezelf op te maken of om te kleden. Je moet dus ook een foto maken wanneer je op de bank ligt of in de rij staat om je dagelijkse boodschappen te doen. Je kunt de melding ook negeren en na die 2 minuten nog een foto delen. Echter zien je vrienden dan wel exact hoeveel later je de foto gemaakt hebt. Ook zien ze wanneer jij bijvoorbeeld een tweede poging hebt gedaan om je foto te maken. Besluit je die dag om geen foto te delen? Dan kan je ook de foto’s van je vrienden niet bekijken.  

  Waar liggen de kansen voor BeReal zakelijk? 

  Nu je weet wat BeReal is en hoe het precies werkt is het tijd om te kijken of het platform ook geschikt is voor jouw bedrijf. Hieronder beschrijven we de verschillende mogelijkheden van BeReal voor jouw bedrijf. 

  BeReal voor de werving van personeel 

  Het is niet in alle gevallen interessant om een account aan te maken voor je bedrijf. Echter is het wel altijd verstandig om medewerkers te stimuleren om aanwezig te zijn op deze app. Dit werkt enorm goed wanneer je op zoek bent naar nieuwe medewerkers. Jouw medewerkers hebben allemaal hun eigen netwerk. Grote kans dat er in hun kring personen zitten met dezelfde vooropleidingen en interesses. 

  Als jouw medewerkers een leuke BeReal posten wanneer deze tijdens werktijd afgaat, worden potentiële nieuwe medewerkers bewust van jouw bedrijf. Ze zien meer over de inhoudelijke sfeer op de werkvloer en wat er dagelijks gebeurt. Bovendien hebben ze direct een contactpersoon. Wanneer je dit regelmatig doet in combinatie met een oproep tot solliciteren, krijg je waardevolle sollicitanten die door BeReal al een persoonlijke klik met het bedrijf hebben. 

  Stimuleer je medewerkers dan ook om een BeReal te maken op de werkvloer. Maak een gezellige foto samen of laat zien waar je op dat moment mee bezig bent. Misschien ben je de kleding in een kledingwinkel wel recht aan het hangen, of ben je de koelkast aan het bijvullen achter de bar. 

  Een kijkje achter de schermen 

  Als de BeReal melding afgaat tijdens werktijd, kunnen de mensen in jouw netwerk een ongefilterde blik krijgen in de keuken van je bedrijf. Je geeft je netwerk dus eigenlijk een kijkje achter de schermen. Zo krijgen zij telkens een herinnering aan jouw merk. Doordat zij de mensen zien die achter het bedrijf werken raken zij meer en meer geïnteresseerd in het bedrijf. 

  De BeReal-feed is nu nog niet te druk 

  Op dit moment zijn er nog niet heel veel bedrijven actief op BeReal. Start je nu met BeReal voor jouw bedrijf? Dan ben je een van de eersten. Hierdoor is de Be-Real feed momenteel nog niet zo druk en worden ze (nog) niet gevuld met advertenties. Jij kunt dus als een van de eerste Nederlandse bedrijven zichtbaar worden in de BeReal-feed. Hoe uniek is dat? 

  Gebruik de timer om andere social media platformen te updaten 

  Heb jij een hele leuke BeReal gemaakt? Dan kun je deze met behulp van de timer ook delen op je andere social media platformen. Zo kun je jouw BeReal bijvoorbeeld delen in een story voor Instagram. Je kunt dus ook BeReals op je bedrijfsaccount van Instagram delen die medewerkers met hun persoonlijke account tijdens werktijd gemaakt hebben.  

  Adverteren is vooralsnog niet mogelijk 

  Adverteren op BeReal is op dit moment niet mogelijk. Als bedrijf kun je via BeReal ook nog niet direct geld verdienen. Het is overigens niet uitgesloten dat adverteren op BeReal nooit mogelijk wordt. Het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat BeReal de mogelijkheden al aan het onderzoeken is. 

  Is BeReal interessant voor jouw bedrijf? 

  We adviseren je niet om direct actief te starten met BeReal voor je bedrijf. Dit omdat je niet direct geld kunt verdienen met de app en de mogelijkheden voor bedrijven nog vrij beperkt zijn. Maar dit is wel het ideale moment om de app te downloaden en eens rond te kijken naar de mogelijkheden. Het is natuurlijk alvast goed om een netwerk op te bouwen en af en toe een BeReal in de BeReal-feed te plaatsen. We raden je ook aan om je medewerkers te stimuleren actief te zijn met BeReal op de werkvloer. Zij hebben al een interessant netwerk, waar jouw bedrijf goed gebruik van kan maken.