Terug naar overzicht

Jouw Facebook bedrijfspagina aanmaken in 5 stappen

Wil jij weten welke content de bezoekers van jouw Facebook pagina interessant vinden? Dan doe je er goed aan om een Facebook bedrijfspagina aan te maken. Hiermee verhoog jij je naamsbekendheid en versterk je het imago. In dit artikel kom jij erachter hoe je in 5 eenvoudige stappen een Facebook bedrijfspagina aanmaakt.

Spring snel naar:

  Het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina biedt ontelbare kansen voor jouw bedrijf. Denk maar aan het verhogen van je naamsbekendheid en het versterken van je imago. Wil jij een Facebook bedrijfspagina aanmaken? Dan ontvang je uitgebreide statistieken waardoor je kunt achterhalen welke content jouw volgers wel en niet interessant vinden. Verder krijg je nuttige gegevens van de mensen die jouw pagina volgen. Maar hoe kun je zo’n Facebook bedrijfspagina aanmaken? Wij nemen de vijf eenvoudige stappen voor het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina met je door!

  Jouw bedrijf promoten? Maak een Facebook bedrijfspagina aan

  Jouw bedrijf op social media promoten zorgt voor meer naamsbekendheid. Het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina is hiervoor ideaal. Je kunt relevante informatie over je bedrijf delen waardoor mensen jouw bedrijf makkelijker kunnen vinden. Je kunt verschillende diensten uitlichten of een tab toevoegen waar mensen zich in kunnen schrijven voor de nieuwsbrief.

  Het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina is nuttig voor verschillende doelen. Denk aan het verhogen van je naamsbekendheid, het werven van nieuwe website bezoekers, het versterken van je imago en het beter leren kennen van je klanten. Het grootste voordeel van het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina is dat je uitgebreide statistieken krijgt. Hierdoor kun je achterhalen welke content mensen interessant vinden en welke minder. Verder krijg je gegevens van de mensen die jouw Facebook bedrijfspagina volgen.

  Wil je meer bereik? Dan kun je jouw posts op Facebook promoten of een advertentie plaatsen. Je kunt namelijk heel gericht targeten op jouw doelgroep. Op die manier kun je eenvoudig precies de mensen bereiken die jij wil bereiken. Wil jij een Facebook bedrijfspagina aanmaken? Dan is deze ook nog eens zichtbaar in de zoekmachines van Google.

  Stappenplan voor het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina

  Voor het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina kun je een aantal simpele stappen ondernemen. Dit biedt bedrijven ontelbare kansen op het gebied van klantverbinding, service, sales, marketing en branding. Wij nemen de 5 stappen voor het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina met je door.

  Stap 1: Het juiste Facebook bedrijfsprofiel kiezen

  Het is belangrijk om eerst een bedrijfsprofiel aan te maken op Facebook. Hierbij is het van belang om het juiste profieltype te kiezen die het beste past bij jouw bedrijf of merk. Het profieltype waarvoor jij kiest heeft invloed op hoe jouw bedrijf op Facebook wordt gepresenteerd. Ga naar https://www.facebook.com/pages en klik op ‘pagina aanmaken’. Hier kun je de naam van je bedrijf invullen om vervolgens te klikken op ‘officiële pagina maken’.

  Stap 2: Stel een omslagfoto in die past bij het karakter van jouw bedrijf

  Dit klinkt natuurlijk harstikke logisch. Toch zul je zien dat dit niet altijd het geval is bij bedrijven. Vraag maar eens aan een bedrijf wat hun visie is. De meeste bedrijven zullen reageren: veel klanten hebben, veel omzet draaien of over een groter bedrijfspand willen beschikken. Het gaat er alleen niet om wat jij zelf wil, maar om wat de klant wil! Waarmee ga Ga jij een Facebook bedrijfspagina aanmaken? Dan is het noodzakelijk om een passende omslagfoto toe te voegen. Met een omslagfoto bedoelen we de grote foto bovenaan jouw tijdlijn, die vlak boven je profielfoto wordt weergegeven. Kies een omslagfoto die past bij jouw bedrijf en durf hierbij creatief te zijn. Houd hierbij wel rekening met de voorwaarden van Facebook. Je mag namelijk geen omslagfoto gebruiken die nep of misleidend is en het mag geen inbreuk maken op het intellectuele eigendom van derden. Door jouw omslagfoto met regelmaat te wisselen blijft je Facebookpagina actueel en fris.

  Stap 3: Claim jouw Facebook.com domein

  Ben jij beheerder van een Facebookpagina? Dan kun jij een uniek pagina-adres kiezen en claimen. Dit doe je op http://facebook.com/username. Jouw unieke pagina-adres kan worden gebruikt op bijvoorbeeld je website, in je marketingcampagnes en op visitekaartjes. Wil jij nu nog geen Facebook bedrijfspagina aanmaken? Wellicht omdat je het nu nog niet gaat gebruiken. Dan raden wij je wel aan om alvast een Facebook bedrijfspagina aan te maken en je bedrijfsnaam te registreren.

  Stap 4: Kies tijdens het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina voor een herkenbare profielfoto

  De profielfoto is een beeld dat steeds terugkomt op jouw Facebook bedrijfspagina. Hij verschijnt namelijk naast je updates en links onder de omslagfoto. Je profielfoto wordt ook weergegeven bij geplaatste berichten en eventuele gesponsorde verhalen en advertenties. Kies een profielfoto die binnen de afmetingen (180 x 180 pixels) past en er ook nog eens goed uit ziet wanneer deze wordt verkleind tot thumbnail-formaat (32 x 32 pixels). Facebook heeft ervoor gekozen om de profielfoto rond weer te geven. Zorg er dan ook voor dat er niets belangrijks wegvalt wanneer de hoeken van de afbeelding worden afgesneden.

  Stap 5: Plaats unieke content

  Is het aanmaken van je Facebook bedrijfspagina gelukt? Dan is het tijd om kei hard Impact te maken met jouw Facebookpagina! Helaas zien we vaak terug dat bedrijven heel enthousiast beginnen met het plaatsen van content op Facebook, maar dat ze wegens het gebrek van een duidelijke visie en doelstellingen, na enkele maanden geen resultaat zien en er maar mee stoppen. Zonder doel kun jij niet scoren!

  Daarom is het belangrijk dat je een duidelijke strategie en doelstellingen uitwerkt. Dit bespaart je een hoop tijd en het voorkomt teleurstellingen. Ben jij overtuigd van de kansen van het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina? Maar weet je nog niet goed hoe je alles uit jouw Facebook bedrijfspagina kunt halen? Wij helpen jou graag!

  Alles uit jouw Facebook bedrijfspagina halen?

  Het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina kan al in vijf simpele stappen. Het succesvol inzetten van je Facebook bedrijfsprofiel kost veel meer tijd. Wij kunnen je hierbij helpen. De specialisten van Impact Media Concepts weten precies hoe ze een resultaatgerichte Facebook-strategie kunnen uitwerken en doorvoeren. Zo maak jij écht Impact met jouw Facebook bedrijfspagina.

  Kan jij wel wat hulp gebruiken met het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina? Of wil jij weten hoe we jouw Facebook bedrijfspagina effectief in kunnen zetten? Neem dan gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie!