Terug naar overzicht

Succesvol inhaken met de inhaakkalender 2022

Hoe vind je in de inhaakjungle nou je weg tussen welke content relevant is voor jouw doelgroep? Met een goedgekozen inhaker zet je jouw bedrijf op de kaart en kun jij je onderscheiden van je concurrent.

Spring snel naar:

  De inhaakkalender 2022 biedt jou handvatten om op een gestructureerde manier content aan je doelgroep aan te bieden.

  Een goede inhaker of inhaakkalender is niet meer weg te denken in je marketinguitingen. Op de inhaakkalender 2022 staan de speciale en bijzondere dagen van het jaar. Feestdagen, vakanties en vooral veel te gekke internationale dagen.

  Handig als je als kledingzaak wilt inhaken op ‘Warme truiendag’ of als ICT-bedrijf wilt inhalen op ‘Safer Internet day’. Maar hoe haak je succesvol in met de inhaakkalender van 2022? We leggen het je uit in deze blog.

  Is ‘vertel eens een sprookje’ dag relevant?

  Blijf relevant voor jouw doelgroep

  Een inhaakkalender vol met meer dan 250 inhaakmomenten kan overweldigend zijn, maar niet alle dagen zijn relevant voor jouw bedrijf. Kies daarom als eerste dagen die direct relevant zijn voor jouw bedrijf en je doelgroep. Zo is de ‘vertel een sprookje dag’ relevant voor de Efteling of voor een bakker die sprookjestaarten maakt, maar is dat voor een kledingwinkel niet direct relevant zijn (of je moet truien met unicorns verkopen, dan natuurlijk wel). Hoe relevanter de inhaker bij jou past, hoe beter dit de doelgroep zal aanspreken.

  inhaakkalender 2022

  Is Black Friday wel interessant voor jou?

  Kies niet alleen voor de populaire dagen

  Het klinkt aantrekkelijk om in te haken op grote, populaire dagen zoals Black Friday en kerst, maar onthoud dat op deze dagen de concurrentie het grootst is. Want hoe ga je opvallen op een dag dat ook Heineken en Bol.com volop inhaken? Kies dan ook niet alleen de populaire dagen, maar maak ook de keuze op welke minder bekende dag jij wilt inhaken en je doelgroep wilt bereiken. Kijk vooraf wel even op Google of deze onbekende dag wel leeft in Nederland of België. Anders kan het zijn dat je alsnog je doelgroep niet bereikt.  Check ook vooral of concurrenten vorig jaar iets op een bepaalde dag hebben gedaan en hoe de respons hierop was.

  Breng je boodschap over met beeld

  Zorg voor interactie met je doelgroep

  Je hebt nu een selectie gemaakt van geschikte inhaakmomenten in 2022. Dan is het tijd om de juiste tekst en eventuele afbeelding op te maken. Betrokkenheid (ofwel Engagement genaamd) is een belangrijke meetfactor op social media. Door interactie te creëren met je content, kun je de betrokkenheid bij je doelgroep verhogen. Hoe meer betrokkenheid, hoe meer mensen in aanraking komen met jouw content.

  Bedenk een stelling, vraag om een mening/like/comment, maak een quiz of zorg voor fun content waar jouw doelgroep direct iets aan heeft. Maak content zodat de doelgroep zich verbonden gaat voelen met jouw bedrijf en content. Luister naar je doelgroep, ontdek wat er speelt en haak hierop in. Als je je focust op het trending onderwerp zijn er vaak veel mensen die er iets van vinden en zo kan jij meer interactie creëren dankzij jouw inhaker.

  Timing is alles

  Haak in op de actualiteit

  Naast alle inhakers in de kalender van 2022, zullen er door het jaar heen altijd een aantal actuele gebeurtenissen plaatsvinden die impact hebben op jouw doelgroep en bedrijf. Deze momenten leer je herkennen, omdat ze direct spelen bij je doelgroep. Een ding is hierbij essentieel: snelheid! Het nieuws van vandaag is nu belangrijk en morgen minder relevant. Zelden zul je echt de eerste zijn, maar de kans is groot dat jij alsnog opvalt wanneer je er vroeg bij bent.

  Te druk? Op social media is het pas druk!

  Blijf consistent je posts plaatsen op social media

  Een van de grootste uitdagingen: consistentie. Veel ondernemers die zelf hun social media verzorgen doen dat supergoed, tot het moment komt dat het druk wordt. Dan zien we vaak terug dat de content minder vaak geplaatst wordt. Hierdoor krijg je een inconsistente social media feed. En dat terwijl je doelgroep ook in drukke periodes juist veel naar je op zoek is. Zonde van al het opgebouwde bereik! Facebook, Instagram maar ook kanalen als YouTube houden ontzettend van consistente posters. Zij zorgen immers voor een solide basis aan posts op deze platformen.

  Met de inhaakkalender kun je van tevoren een selectie maken in de dagen die voor jou van belang zijn, en de content hierbij maken. Zo kun je voor een heel jaar al posts inplannen op je social media. Zaken die ad hoc nog live moeten zijn natuurlijk altijd welkom tussendoor!

  Wil jij social media inzetten voor jouw bedrijf? Of wil je hulp bij het inzetten van deze inhaakkalender om op te vallen met jouw social media? Neem contact met ons op! Met een doordachte social media strategie zorgen wij voor een goede inzet van je Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Zo laten we je ideale doelgroep kennis maken met jouw bedrijf. Met ieder kanaal op een eigen manier maar in jouw unieke stijl.

  Ontvang jouw gratis inhaakkalender van 2022

  Benieuwd?

  Ben je nou benieuwd geworden hoe dé inhaakkalender van 2022 eruit ziet en welke inhakers er allemaal zijn? Vul dan het onderstaande formulier en ontvang de inhaakkalender in je mailbox.

  Laat je inspireren om op te vallen op jouw social media!