Terug naar overzicht

Verbeter je Facebook en Instagram met de Creator Studio (gratis!)

Verbeter je Facebook en Instagram met de Creator Studio (gratis!) Studio voor makers (Facebook Creator Studio) brengt alles wat je nodig hebt samen om effectief je pagina’s te beheren en acties te ondernemen. Bovendien word je gewezen op nieuwe functies en mogelijkheden om extra inkomsten te genereren via Facebook en/of Instagram.

Spring snel naar:

  Dat betekent dus dat je niet meer hoeft te switchen tussen je Facebook en je Instagram account. Extra handig én het zorgt ervoor dat je op zowel Instagram en Facebook de juiste content plaatst. Geen afgeknipte afbeeldingen, overbodige hashtags of onbruikbare linkjes meer. Zonder dat het je echt meer tijd kost, neemt het effect van beide kanalen enorm toe.

  1. Maar ik heb Facebook en Instagram toch al gekoppeld?

  Wat moet ik doen?

  Het klinkt heel handig, om vooraf maar één post te maken en die op zowel Facebook en Instagram te plaatsen, maar beide social media kanalen zijn wezenlijk anders van elkaar. Zo is Facebook het meest geschikt voor afbeeldingen in landschap-stand (liggend) en Instagram is beter geschikt voor portret-stand of vierkante afbeeldingen. Het kanaal bepaalt zelf hoe de foto bijgesneden wordt. En zo kan het gebeuren dat jouw mooie foto er opeens niet meer zo mooi uitziet.

  Heb jij een linkje in je tekst gebruikt? Instagram staat dit niet toe, en zal de link niet klikbaar maken. Dat is balen, want hierdoor komt die persoon niet op je website terecht en linken naar je bio is ook minder effectief. Facebook is uitermate geschikt voor linkjes en zal dan ook direct een link met afbeelding genereren naar je website, behalve als je een koppeling met Instagram gemaakt hebt. Problemen met de koppeling van de kanalen is eenvoudig op te vangen door gebruik te maken van de Creator Studio van Facebook (tevens eigenaar van Instagram). Wij kunnen jou hierbij helpen! 

  2. Beide kanalen in één overzichtelijke omgeving

  Het werkt heel eenvoudig en je krijgt inzichten in je volgers

  Het gebruik van de Creator Studio is heel eenvoudig. De omgeving laat direct zien wat je op Facebook geplaatst hebt en wat op Instagram. Ook krijg je inzicht in je volgers, statistieken van je volgers en hoe je ze het beste kunt bereiken. En kun je ook heel eenvoudig switchen tussen Facebook en Instagram. Wil je een bericht promoten? Dan kun je dat beter doen vanuit je Business manager account, maar direct een post promoten is zo gepiept. Kies het bericht dat je wilt promoten en klik op ‘bericht promoten’. Hierna opent het venster om de doelgroep te kiezen en de advertentie op te maken. Lekker snel, eenvoudig, maar minder uitgebreid dan de Business manager.

  3. Ja, ik ben overtuigd maar hoe ga ik nu beginnen?

  Hoe ga ik aan de slag?

  Iedereen die een pagina beheert, komt in aanmerking om Studio voor makers te gebruiken. Ga op je computer naar deze URL om Studio voor makers te openen:

  Linkje: https://business.facebook.com/creatorstudio/

  Tot welke Facebook-pagina’s en Instagram-accounts je toegang hebt in Studio voor makers is afhankelijk van je paginarol en de Instagram-accounts die zijn gekoppeld aan die pagina. Je paginarol bepaalt ook de specifieke informatie die je ziet en de acties die je op deze pagina kunt nemen en in elk Instagram-account dat eraan is gekoppeld. Meer informatie over hoe paginarollen bepalen wat in Studio voor makers toegankelijk is. Als bepaalde gedeelten ontbreken in Studio voor makers of je maar beperkt toegang tot bepaalde gedeelten hebt, komt dit waarschijnlijk doordat de pagina of pagina’s die je beheert niet in aanmerking komen voor of nog niet zijn geregistreerd voor bepaalde functies. Als je wilt controleren of je in aanmerking komt voor bepaalde functies en toegang wilt aanvragen tot functies als reclameblokken en Rechtenbeheer, ga je naar de toepasselijke gedeelten in Studio voor makers en volg je de instructies.

  5. Wil jij nog meer halen uit je social media kanalen? Neem dan gerust contact met ons op.

  Onze online marketing-communicatie specialist laat je zien hoe jij je merk nog meer op de kaart kunt zetten. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van social media voor bedrijven? Lees dan de blog: de kracht van social media voor bedrijven!

  Sander denkt altijd 3 stappen verder. Laten die extra stappen net van pas komen in zijn outdoor activiteiten en het lopen met zijn Husky.

  “Kan jij hulp gebruiken met jouw social media? Laat ons je helpen!

  – Sander Billekens