Terug naar overzicht

Meekijken met Dorus van de Laar

Onze grafisch ontwerper Dorus neemt jou mee in zijn werkweek bij Impact Media Concepts!

Spring snel naar:

  Onze grafisch ontwerper Dorus van de Laar neemt jou mee in zijn werkweek bij Impact Media Concepts! Ben jij benieuwd wat hij allemaal uitspookt op kantoor? Lees dan snel verder.

  Maandag

  Even het weekend bespreken en dan snel aan de slag

  Een nieuwe verse werkweek is weer aangebroken. Eerst even een stukje fietsen door het mooie Nuenen waar Vincent van Gogh in het verleden zijn inspiratie uit haalde. Eenmaal op kantoor aangekomen eerst even mijzelf en het team voorzien van een kopje levenselixir: koffie. Vervolgens beginnen we gezamenlijk aan het week overleg. We nemen dan even door wat er deze week gedaan moet worden, maar er wordt ook vertelt wat voor avonturen iedereen in het weekend heeft beleefd. Dat zijn momenteel avonturen zoals ‘wandeling door het bos’, ‘voor de webcam bier gedronken’ of ‘ik heb netflix uitgespeeld’. Daarna begin ik aan een paar knallende social media posts die deze week op het programma staan. Wel zo efficiënt om deze klaar te hebben staan voor de rest van de week. Dit doe ik onder andere in samenwerking met onze copywriter Pleun, die mij hier en daar nog wel eens een reminder stuurt over een verdwaalde post die nog gemaakt moet worden. Als de lunchpauze in zicht is loop ik even naar de winkel zodat iedereen de rest van de week te eten heeft. Boodschappen lijst impressie: noodles chili, noodles kip, noodles kimchi, noodles kokos, noodles curry, noodles extra pittig. Misschien binnenkort toch maar eens die noodles ranking site ontwikkelen. Na in de rij te hebben gestaan voor het kokend water, laat ik even zien wie hier de baas is door middel van een potje Mario Kart.  Als dat achter de rug is ga ik aan de slag met een klantpresentatie voor 2 nieuwe webshops waarbij gezondheid supplementen centraal staan. Ik begin eerst met nadenken over de uitstraling, sfeer en look & feel van de website. Om deze vervolgens visueel te weergeven met behulp van moodboards, schetsen en sfeerimpressies.

  planning maken

  Dinsdag

  De dag om meters te maken

  Maandagwerkzaamheden afgerond, week is afgetrapt, planning is duidelijk, nu knallen! Als eerste beginnen we de website van Eleven effect, daar ga ik even de puntjes op de ï zetten zodat deze naar onze developer kan, genaamd Ghostwarrior (AKA Mathijs Bernsen). Vervolgens ga ik aan de slag met de uitstraling/beeldmerk van een van onze concepten genaamd ‘Son of a….Pitch’. Nee dus niet dat andere woord maar Pitch. Dit is een concept waarbij startups hun idee of concept aan Impact Media Concepts kunnen presenteren. Als ze dit winnen helpen wij bij de marketing en uitrol van dit idee. Dus mocht er toevallig al langer een goed idee in je hoofd broeien, hou onze socials en website dan in de gaten!

  Instagramfeed

  Woensdag

  De tijd vliegt

  Mijn 4 daagse werkweek is weer door midden gehakt. Tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Vandaag start ik met het interface ontwerp van Ximosales. Ximosales is een online programma die een visuele voorstelling weergeeft van je verkoopproces. Je kunt zo gemakkelijk alle potentiële leads bijhouden en bekijken wat de status daarvan is. Voor mij als ontwerper natuurlijk reuze interessant om hieraan te werken. Hoe ga je bijvoorbeeld om met user usabillity en user experience? En hoe verhoudt zicht dit dan ten opzichte van de visuele uitstraling. De eerste concept versie is bijna ready to go om naar onze Ghostwarrior te gaan. En hij zal deze met behulp van frikandelbroodje, chili noodles het design om toveren in een werkend prototype die we kunnen testen.

  grafisch vormgever achter beeldscherm

  Donderdag

  De laatste dag alweer

  Donderdag alweer, laatste dag van mijn werkweek. Vandaag begin ik aan het re-design van de website van Gocasso. Het opnieuw ontwerpen van een bestaande website is altijd leuk om te doen. Als ontwerper kijk ik dan naar welke elementen nog bruikbaar zijn en ga vervolgens een concept ontwikkelen waarin alle punten strak worden getrokken. Soms kan ik prima uit de voeten met de bestaande huisstijl/styling die er al ligt, soms moet je hier en daar wat aanpassingen doen om alles goed bij elkaar aan te laten sluiten. De juiste formule vinden tussen bestaande en nieuwe elementen is wat het zo leuk maakt. Dus heb jij nog een website op zolder liggen die wel een frisse update kan gebruiken? Stuur een mail, postduif of bel ons op! Mocht je nog vragen hebben over mijn werkweek? Stuur mij een mail op: dorus.vandelaar@impactmediaconcepts.com