Terug naar overzicht

Meekijken met stagiair Rick

Wil jij weten hoe het is om stage te lopen bij Impact? Onze stagiair Rick neemt jou mee in zijn stageweek bij Impact Media Concepts!

Spring snel naar:

  Nadat vaste krachten Pleun en Dorus jullie hebben meegenomen in hun werkweek is het nu tijd om jullie eens mee te nemen in de week van een stagiair bij Impact Media Concepts. Ik ben afstudeer stagiair en ben dus ook het grootste deel van mijn stageperiode bezig met mijn eigen scriptie, waarin ik onderzoek met welke strategie Affiliate Marketing het beste ingezet kan worden in de toekomst. Wil jij weten hoe mijn week er uitziet? Lees dan snel verder!

  Maandag

  De week bespreken en aan de slag met mijn scriptie

  De eerste dag van de week! Ik woon zelf in Nuenen, dus loop iedere ochtend naar het kantoor. Binnen een kwartiertje á 20 minuten ben ik er.

  Iedere maandag wordt op dezelfde manier gestart. Ten eerste wordt het weekend doorgenomen, want iedereen is wel van elkaar benieuwd wat we hebben uitgespookt.

  Nadat dit is besproken wordt de aankomende week doorgenomen. Wat staat er op de planning? Zijn er deadlines? Moeten er nieuwe projecten opgestart worden? Allemaal leuke dingen om als stagiair van op de hoogte te zijn.

  Voor mijn scriptie heb ik het onderzoek zo goed als afgerond. Ik heb een enquête opgezet voor affiliates om achter hun wensen en behoeften te komen, heb gesproken met Affiliate Marketing specialisten en ben in contact geweest met potentiële klanten waarvoor Affiliate Marketing interessant zou kunnen zijn. Op deze manier heb ik een compleet beeld kunnen krijgen!

  Als het weer een beetje mee zit, wandel ik graag een rondje in de pauze. Dit doe ik samen met een aantal collega’s. Net zoals deze maandag!

  vier mensen lopen

  Dinsdag

  Inzichten delen aan de hand van een presentatie

  Nu het onderzoek is afgerond is het tijd om mijn inzichten te delen met mijn collega’s. Aan de hand van een presentatie laat ik zien wat ik heb onderzocht, hoe ik het heb onderzocht en waarom ik het heb onderzocht.

  De inzichten die ik heb opgedaan zijn belangrijk voor de uiteindelijke strategie die ik ga opzetten waar ik volgende week mee aan de slag ga.

  Voordat ik over ga naar de strategie is het eerst nog zaak om IMC intern onder de loep te nemen. Wat gaat er goed? Wat kan er wellicht beter? Waar moet intern rekening mee worden gehouden wanneer Affiliate Marketing ingezet gaat worden? Allemaal belangrijke aspecten waar een kritische blik op geworpen moet worden!

  onderzoeksresultaten presenteren

  Woensdag

  De week vliegt voorbij

  Het is alweer woensdag! De week vliegt voorbij.

  Waar ik in principe 100% van mijn tijd besteed aan mijn scriptie, komt er nu een leuke meewerkopdracht tussendoor.

  Ik mag mijn inzichten die ik heb opgedaan uit mijn onderzoek nu gedeeltelijk in de praktijk gaan brengen. Voor een intern project gaat Affiliate Marketing ingezet worden, maar waar moet rekening mee worden gehouden?

  Ik kijk naar de concurrentie in de branche. Ik onderzoek wat zij precies doen en kijk waar de mogelijkheden liggen voor ons om het programma aantrekkelijker te maken. Ook vermeld ik welk promotiemateriaal er ter beschikking moet worden gesteld voor affiliates en adviseer ik over een goede start incentive, zodat het aantrekkelijk is voor affiliates om ons te promoten.

  Tot slot zoek ik in Google naar potentiële affiliates die een relatief groot bereik hebben, zodat zij benaderd kunnen worden om ons te promoten in ruil voor een aantrekkelijke commissie.

  gebak uitdelen stagiair

  Donderdag

  Donderdag of Johnderdag?

  Het is alweer de laatste kantoordag van de week. Op donderdag worden er in de pauze verse broodjes besteld bij John, heerlijk! Het is echt een begrip binnen IMC en iets wat ik niet snel zal vergeten aan mijn tijd hier.

  Tussendoor haal ik voor de liefhebbers nog even een bakje koffie, want daar wordt je als stagiair ten slotte eigenlijk voor binnen gehaald.

  Ook houd ik me deze donderdag bezig met het in kaart brengen van de externe omgeving.

  Ik kijk waar de kansen voor IMC liggen omtrent Affiliate Marketing, maar kijk ook of er eventuele bedreigingen zijn. Hoe groot is bijvoorbeeld het aandeel van Affiliate Marketing in de online advertentie uitgaven in Nederland? Welke rol spelen influencers? Wat doen concurrenten op dit gebied? Bieden zij Affiliate Marketing al aan?

  Ook dit zijn aspecten waar rekening mee gehouden moet worden in de uiteindelijke strategie!

  stage bij Impact Media Concepts

  Vrijdag

  Nog één dag thuiswerken en dan weekend

  Waar de meesten van mijn collega’s aan het weekend zijn begonnen, werk ik op vrijdag nog een dag thuis.

  De vrijdag staat bij mij altijd in het teken van mijn showcase die ik naast het schrijven van mijn scriptie ook in moet leveren. In de showcase laat ik mijn professionele ontwikkeling zien aan de hand van een rapport.

  In dit rapport behandel ik de minor Digital Marketing die ik heb doorlopen in het laatste jaar van mijn studie met daarin dus ook het afstudeertraject. Aan de hand van praktijkvoorbeelden onderbouw ik de competenties die ik heb behaald.

  Zo, de week zit erop. Tijd voor weekend en me te richten op een nieuwe stageweek bij Impact! 

  Heb jij nog vragen over mijn stage bij Impact? Of heb jij zelf interesse om stage te lopen bij dit bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op!