Terug naar overzicht

Wat kost een logo?

Een logo is een onmisbaar onderdeel van jouw onderneming. Het draagt namelijk bij aan de visuele identiteit van je bedrijf. Maar wat kost een logo eigenlijk? Wij leggen het je uit.

Spring snel naar:

  Een van de meest gestelde vragen die wij binnen krijgen is “wat kost een logo?”. Dit is een ontzettend lastige vraag om te beantwoorden. De kosten om een logo te laten ontwerpen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Een logo draagt bij aan de visuele identiteit van je bedrijf, waardoor deze niet te ontbreken is. Wij leggen je in deze blog uit met welke kosten je rekening moet houden wanneer je een logo wil laten ontwerpen.

  Wat maakt een goed logo?

  Voordat we de kosten voor een logo kunnen bepalen is het belangrijk om te weten wat een goed logo eigenlijk is. Vanzelfsprekend moet jouw logo uniek zijn. Probeer jezelf te onderscheiden van de concurrenten.

  Verder gaat een goed logo lang mee, hij moet dus tijdloos worden. Stel jezelf de vraag: hoe effectief is mijn logo over 5 jaar, 10 jaar of zelfs over 50 jaar? Houdt er ook rekening mee dat je geen onmogelijk logo gaat ontwerpen: keep it simple! Met een simpel doordacht logo zorg jij ervoor dat de doelgroep het logo begrijpt en onthoudt.

  Tijdens het ontwerpen van het logo is het ook belangrijk om rekening te houden met het kleurgebruik en lettertype. Iedere kleur brengt een andere sfeer en uitstraling met zich mee. Bedenk goed wat je met je bedrijf wil uitstralen en gebruik hiervoor de juiste kleuren.

  Jouw logo komt niet alleen op je website te staan, maar op bijna al jouw communicatie-uitingen. Van briefpapier tot social media en van billboards tot bedrijfskleding. Zorg er dus voor dat het logo op iedere uiting goed tot zijn recht komt.

  Wil je nou meer weten over het ontwerpen van een goed logo? Dan kun je onze eerder geschreven blog lezen “Wat maakt een goed logo?

  Wat kost het om een goed logo te laten ontwerpen?

  De kosten voor een logo zijn afhankelijk van door wie je het laat ontwerpen en wat jouw wensen precies zijn. Een goed logo maken kost tijd en daar betaal je voor. Het ontwerpen duurt gemiddeld tussen de 8 en 28 uur. De kosten liggen gemiddeld tussen de €650 en €2100. In principe is dit vrij goedkoop als je nagaat dat een logo al snel langer dan 5 jaar mee gaat. Wij hebben de ontwerpers opgedeeld in vier categorieën. Bij iedere categorie hebben we er een globale prijs bij gezet. Natuurlijk is de uiteindelijke prijs totaal afhankelijk van jouw wensen.

  Niet uitbesteden maar zelf doen

  Wanneer je enige ervaring hebt met vormgeving is het mogelijk om je logo zelf te ontwerpen. Het is ontzettend leuk om zelf aan de slag te gaan met het logo voor jouw eigen onderneming. Helaas is er wel een grote valkuil. Het logo is vaak gebaseerd op jouw eigen smaak en niet op de kernwaarden of identiteit van jouw bedrijf. De kosten voor een zelfgemaakt logo zijn €0.

  Logo generators

  Het internet staat tegenwoordig vol met logo generators. Je hoeft alleen de naam van jouw bedrijf in te vullen en je ontvangt zo tientallen logo’s. Hiervoor betaal je maar enkele euro’s. Maar helaas zit er ook een groot nadeel aan verbonden. De logo’s zijn generiek en zijn dus niet onderscheidend. Jij bent waarschijnlijk het honderdste bedrijf met dit logo. Niet zo uniek dus.

  Freelancer

  Wanneer je een freelancer wil inschakelen is het belangrijk om naar de werkervaring te kijken. Over het algemeen kost een logo je minder bij een freelancer, dan bij een designer in loondienst. Dat komt omdat de freelancer geen rekening hoeft te houden met kosten van het bedrijf. Een ander voordeel is dat je direct contact hebt met elkaar. Bij een designer in loondienst gaat het contact vaak via een tussenpersoon. Het nadeel van een freelancer is dan weer dat dat deze vaak minder kennis in huis heeft op het gebied van marketing, merkstrategie, communicatie en copywriting. De kosten voor een logo gemaakt door een freelancer liggen tussen de €200 en €1000.

  Een designbureau inschakelen

  Kies jij ervoor om je logo te laten ontwerpen door een designbureau? Dan liggen de kosten voor een logo misschien wat hoger, maar je krijgt écht waar voor je geld. Ze richten zich niet alleen op kleur en typografie maar houden ook de complete merkidentiteit in hun hoofd. Designbureaus werken dus aan het totale plaatje. De kosten voor een logo van een designbureau starten vanaf ongeveer €1500 en deze kunnen zover oplopen naar mate je een uitgebreider logo wil laten ontwerpen. Ook is het mogelijk om een logo uit te werken tot een complete huisstijl.

  Jouw logo laten ontwerpen door Impact Media Concepts

  Ben jij op zoek naar een specialist om jouw logo te laten ontwerpen? Dan ben je bij Impact Media Concepts aan het juiste adres. Wij zijn hét media- en marketingbureau waar kennis en creativiteit worden omgezet in krachtige campagnes, wervende websites en voortdurende conversie. Onze specialisten weten precies hoe ze Impact moeten maken met jouw logo. Wat kost een logo van Impact? Dat is afhankelijk van heel veel factoren. Neem gerust contact met ons op en kom een langs voor een kop koffie. Dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn!