Terug naar overzicht

Hoe copywriting bijdraagt aan je online vindbaarheid

Ieder bedrijf wil zo goed mogelijk de doelgroep bereiken en zo een relatie opbouwen met de doelgroep. Natuurlijk wil je dat doen met content die aansluit bij de interesses van de doelgroep. Maar hoe doe je dat nu precies? En hoe draagt copywriting bij aan je online vindbaarheid? Wij leggen het je haarfijn uit! Met […]

Spring snel naar:

  Ieder bedrijf wil zo goed mogelijk de doelgroep bereiken en zo een relatie opbouwen met de doelgroep. Natuurlijk wil je dat doen met content die aansluit bij de interesses van de doelgroep. Maar hoe doe je dat nu precies? En hoe draagt copywriting bij aan je online vindbaarheid? Wij leggen het je haarfijn uit!

  Met goede content je doelgroep bereiken

  Als copywriter wil je ervoor zorgen dat jouw teksten perfect aansluiten bij de interesses van de doelgroep. Door de juiste woordkeuzes te maken is je bedrijf online ook nog eens beter vindbaar. Zo sla je twee vliegen in een klap! Om jouw content unieker en effectiever te maken, moet je een aantal stappen uitvoeren.

  De vijf stappen naar top content lees je hier.

  Stap 1: Wie is je doelgroep?

  Bedenk eerst goed wie je doelgroep is en wat je wilt bereiken. Doe goed onderzoek naar je doelgroep en hun interesses. Wat is de leeftijdsgroep, het geslacht, wat zijn de interesses en waar hangt die doelgroep uit? Het maken van content voor een website is bijvoorbeeld al heel anders dan voor Facebook, Insta of andere socials. Hoe beter je de content laat aansluiten bij de doelgroep, hoe beter het uiteindelijke resultaat zal zijn.

  Stap 2: Breng je doelgroep tot leven met persona’s

  Een persona beschrijft zo goed mogelijk jouw doelgroep als persoon. Zo weet je precies welke content het beste bij wie past en maak je de doelgroep tastbaar. In een Persona beschrijf je de doelgroep zo goed mogelijk als persoon. Hierbij geef je de doelgroep een naam, beschrijf je de leeftijdscategorie, opleiding, geef je aan wat de behoefte is, waarom de doelgroep opzoek is naar jou en meer. Met het geven van een naam, maak je de Persona direct tastbaar voor je organisatie. We hebben het namelijk liever over Lieke van 34, met 2 kinderen en een labrador en een voorliefde voor tuinieren, dan dat we zeggen: vrouw, 32-45, 2 kinderen, huisdier, Eigen huis en Tuin.

  Stap 3: Zoekwoorden selecteren

  Zoek en kies de zoekwoorden die aansluiten bij jouw doelgroep, bedrijf, dienst of product. Hiervoor doe je een zoekwoordenonderzoek. Wat dit zoekwoordenonderzoek precies inhoudt leggen we je iets verder in deze blog uit.

  Stap 4: Nu start het schrijven

  Nadat je besloten hebt welke zoekwoorden je wilt gaan gebruiken en welke doelgroep je wilt bereiken, begin je met het schrijven van de teksten. Dit kunnen bijvoorbeeld teksten zijn voor op een website of social media. Voor ieder middel schrijf je een ander soort tekst.

  Stap 5: Structuur aanbrengen

  Zorg ervoor dat je structuur aanbrengt in het plaatsen van je content. Maak een contentkalender met daarin wekelijkse rubrieken en terugkerende thema’s. Het maken van een kalender is een ding, maar houd je ook aan deze contentkalender. Dat brengt structuur, waardoor de doelgroep na een tijdje weet wat hij of zij kan verwachten (maar vergeet niet af en toe te verrassen).

  Stap 6: Zorg voor balans

  Plaats geen enorme hoeveelheid aan reclame maar zorg voor een balans tussen reclame en waardevolle content die voor interactie zorgt en een blijvende indruk achterlaat. Dit zorgt uiteindelijk voor een positieve merkreputatie en een toename van mond-tot-mond reclame. En juist die interactie zorgt uiteindelijk voor meer commercieel resultaat dan pure reclame posts. Afwisselen dus!

  Copywriting voor de zoekmachines (SEO)

  Goede, sterk overtuigende SEO-teksten zijn enorm belangrijk voor je online vindbaarheid. Een zoekwoordenonderzoek geeft je meer inzicht in de populariteit van bepaalde woorden. Ook kun je zien hoe vaak er gemiddeld per maand op een bepaald zoekwoord wordt gezocht. Een zoekwoordenonderzoek kan je zien als een document waarin je alle relevante zoekwoorden laat komen voor jouw tekst.Het is van belang dat de content die je schrijft aansluit bij de zoekintentie van de doelgroep. Alleen door actief te schrijven op de zoekintentie zorgt SEO voor een goede ranking op Google en voor meer conversie. Begin met een goed zoekwoordenonderzoek. Vervolgens bepaal je per tekst die je wilt schrijven welke zoekwoorden terug moeten komen in de teksten.

  Webteksten laten schrijven

  Vind je het nou lastig óf heb je te weinig tijd om je eigen webteksten te schrijven? Laat het dan doen door een ervaren copywriter! Wij hebben de kennis en ervaring om webteksten te schrijven die perfect passen bij jouw bedrijf en doelgroep (en die ook nog eens je ranking op Google verhogen, dus vertel dit niet tegen je concurrent). Heb je het gevoel dat jouw webteksten wel opgefrist mogen worden? Wij doen dat graag voor jou! Zo is jouw website weer up-to-date, wordt jouw doelgroep beter bereikt en heb je unieke content. Wel zo prettig voor al je nieuwe (potentiële) klanten. Dat maakt Impact!