Terug naar overzicht

Van eigen webshop naar verkopen op Bol.com

Begint jouw webshop lekker te lopen, maar zou je graag nóg meer producten willen verkopen? Start dan met verkopen op Bol.com.

Spring snel naar:

  Begint jouw webshop lekker te lopen, maar zou je graag nóg meer producten willen verkopen? Dan is het een goede optie om jouw producten ook aan te bieden op Bol.com. De reis van veel klanten begint én eindigt namelijk op deze marketplace. Wanneer jij aanwezig bent op deze klantreis, ga jij ongetwijfeld meer verkopen. Mits je dit op de juiste manier aanpakt natuurlijk. Waarom verkopen op Bol.com zo effectief is en hoe je dit het beste aanpakt? Dat leggen we aan je uit in deze blog. 

  Waarom verkopen op Bol.com als ik al een eigen webshop heb? 

  Je hebt een eigen webshop. Wat heeft het dan voor zin om je producten ook nog op Bol.com aan te bieden? Het antwoord op die vraag is simpel: om nóg meer te verkopen. Steeds meer mensen gaan via Bol.com op zoek naar hun favoriete producten en doen hier vervolgens ook hun aankoop. Zonde als ze hier jouw producten niet kunnen tegenkomen. 

  Profiteer van de naamsbekendheid van Bol.com 

  Wie kent Bol.com nou niet? Door het gigantische productaanbod, een uitstekende service en de juiste marketingstrategie is Bol.com bij veel Nederlanders en Belgen razend populair. Producten die via Bol.com verkocht worden scoren daarom vaak ook erg goed in zoekmachines zoals Google. 

  Promoot jouw eigen merknaam 

  Jouw uiteindelijke doel is verkopen. Misschien het liefst via je eigen webshop, maar daar realiseer je gewoonweg nog niet het gewenste aantal verkopen. Bied jij jouw producten ook aan op Bol.com? Dan zal het verkeer naar jouw eigen webshop ook toenemen. Je promoot namelijk jouw eigen merknaam via Bol.com. Jouw merknaam komt bij jouw producten te staan. Potentiële kopers kunnen jouw merknaam dus opzoeken wanneer ze met jou in contact willen komen. Als ze op zoek zijn naar een soortgelijk product kunnen ze ook op zoek gaan naar jouw website. 

  Je betaalt alleen als jouw producten ook daadwerkelijk worden verkocht 

  Wist je dat het mogelijk is om zonder opstartkosten je producten op Bol.com te zetten? Verkoop je niets? Dan kost het je ook geen geld. Pas wanneer je daadwerkelijk een product verkocht hebt, betaal je commissie. Dus waarom zou je niet gewoon beginnen? Je loopt geen enkel risico. 

  Hoe ga ik aan de slag met verkopen via Bol.com? 

  Heb je de keuze gemaakt om te straten met verkopen via Bol.com? Via de website kun je eenvoudig een Bol.com verkoopaccount aanmaken. Wanneer je een account aanmaakt volgen de stappen zich vanzelf. Je vult al je gegevens in zoals bedrijfsnaam, adres, e-mailadres, kvk-nummer, btw-nummer etc. Binnen twee werkdagen ontvang je een token die je moet invullen op je account. Na het activeren van je token is je Bol.com verkoopaccount te gebruiken. Nu kun je écht aan de slag. 

  Je eerste producten online zetten 

  Om je producten online te zetten op Bol.com heb je een EAN-nummer nodig. Koop jij jouw producten zelf in bij een groothandel? Dan kun je het EAN-nummer eenvoudig terugvinden in de productcatalogus. Je kan het nummer ook vinden onder de barcode van het product. 

  Wil jij een product aanbieden dat je zelf gemaakt hebt? Dan moet je eerst een EAN-nummer aanvragen. Als je dit gedaan hebt kun je jouw producten écht online gaan zetten. Hierbij kun je rekening houden met de volgende punten: 

  • Bepaal een goede verkoopprijs. Zorg ervoor dat er voldoende marge op zit, maar kies ook een prijs die scherp genoeg is om van je concurrenten te winnen. 
  • Zorg voor een sterke productomschrijving waarmee je jouw klanten écht verleidt. Door relevante zoekwoorden in je tekst te verwerken kun je de vindbaarheid van je producten vergroten. 
  • Ga op zoek naar whitespots die bij jouw productaanbod passen. Whitespots zijn producten die Bol.com selecteert als ‘gat in de markt’. Dit zijn producten waar vaak naar gezocht wordt, maar die nog niet worden aangeboden. Lukt het jou om deze producten aan te bieden? Dan heb je binnen Bol.com dus geen concurrentie. Bol.com heeft een pagina waar ze alle white en grey spots benoemen. 

  Hoe val je op? 

  Jij bent natuurlijk niet de enige die zijn producten aanbiedt op Bol.com. De concurrentie op Bol.com is moordend. Daarom moet je de juiste strategie toepassen om op te vallen. Om jou hierbij op weg te helpen hebben we een handige blog vol met tips geschreven: “7 tips om producten te verkopen via Bol.com”. 

  Kost het veel tijd om te verkopen via Bol.com? 

  En nu horen we het je al afvragen: is dat geen gedoe? Dat kost toch alleen maar tijd? Nee hoor! Niet als je efficiënt te werk gaat. Je kunt namelijk werken met integrators zoals Channable. Een integrator is dé schakel tussen jouw webshop en Bol.com. Producten die je op je webshop zet worden hiermee automatisch doorgeschoten naar Bol.com. En dat met de juiste productinformatie. 

  Daarnaast is het via integrators mogelijk om de voorraad automatisch bij te laten werken. Dus verkoop je een artikel op Bol.com? Dan wordt de voorraad van je webshop ook automatisch bijgewerkt. Op die manier hoef je nooit een klant teleur te stellen omdat je de voorraad niet op orde hebt. 

  Hulp nodig? 

  Heb je hulp nodig met het verkopen van je producten op Bol.com? Of wil je graag meer weten over het gebruik van een integrator zoals Channable. Dan helpen wij jou graag verder. Neem gerust contact met ons op of kom eens langs voor een kopje koffie.