Terug naar overzicht

Hoe leg je als beginner de link met linkbuilding?

Iedereen wil hoog staan in Google, natuurlijk! Linkbuilding is een manier om dit voor elkaar te krijgen. Simpel gezegd is linkbuilding het verkrijgen van links van andere websites naar die van jou.

Spring snel naar:

  Hoe leg je als beginner de link met linkbuilding?

  Iedereen wil hoog staan in Google, natuurlijk! Linkbuilding is een manier om dit voor elkaar te krijgen. Simpel gezegd is linkbuilding het verkrijgen van links van andere websites naar die van jou. Dit soort links zorgen ervoor dat de linkwaarde van jouw website verhoogd wordt. Maar heeft het ook waarde voor jouw nieuwe website? We zullen het je uitleggen.

  Link jij mij? Dan link ik jou!

  Linkbuilding bestaat al enige tijd en er is een langdurige discussie gaande, moet je er nou wel of niet aan beginnen? Wanneer we alle meningen van de professionals uit het raam gooien en je focust op de feiten kan je maar tot één conclusie komen. Zodra jij en je concurrent willen scoren op hetzelfde zoekwoord en je concurrent heeft meer inkomende backlinks dan jij, zal je de strijd niet gaan winnen. Vroeger ging het bij linkbuilding over kwantiteit, niet over kwaliteit. Maar dit is verleden tijd. Het is geen kwestie meer om met zoveel mogelijk pagina’s te linken, het gaat er meer en meer om dat de pagina waarmee je linkt, van een bepaalde kwaliteit is.

  Een backlink verhoogd de waarde van je website

  Wanneer er naar jouw website of blog wordt gelinkt wordt er dus een bepaald positief waardeoordeel gegeven aan jouw website. Hierdoor scoor je uiteindelijk hoger in Google. Er zijn drie soorten links:

  • Natuurlijke links, dit zijn links die door iemand anders worden gerealiseerd zonder dat jij het in de gaten hebt, dit gaat in veel gevallen om ‘earned media’. Het gaat dus om een kwalitatieve link naar inhoudelijke content op jouw website.
  • Zelf geïnitieerde links deze worden bewust op basis van linkbuilding activiteiten gerealiseerd.
  • Zelf gerealiseerde links, links die je zelf hebt toegevoegd op een forum of wanneer je een comment plaatst met een link naar je website.

  Waar begin ik?

  Er zijn vaak veel mogelijke startpunten, maar het is belangrijk dat je altijd eerst een doel vaststelt. Dat doe je met een zoekwoordenonderzoek. Op basis van dit onderzoek ga je kijken bij welke zoekwoorden nog terrein valt te winnen. Bedenk dat wat je nog meer over dit zoekwoord kan vertellen en of hier al een bestaande pagina aan valt te koppelen of dat je een nieuwe pagina moet gaan aanmaken.

  Stel je voor…

  Stel je wilt graag beter vindbaar zijn op “incassobureau eindhoven” én je wilt dat de zoekmachine de pagina www.voorbeeld.nl/incassobureau-eindhoven in de zoekresultaten vertoont. Dan is het belangrijk dat niet alleen veel websites naar deze pagina linken, maar dan moeten deze links ook kwalitatief sterk zijn. Deze links moeten dus afkomstig zijn van autoritaire websites. Denk aan Wikipedia, Bol.com of andere grote websites.

  Conclusie… let’s go!

  Goede, sterk overtuigende SEO-teksten zijn enorm belangrijk voor je online vindbaarheid. Een zoekwoordenonderzoek geeft je meer inzicht in de populariteit van bepaalde woorden. Ook kun je zien hoe vaak er gemiddeld per maand op een bepaald zoekwoord wordt gezocht. Een zoekwoordenonderzoek kan je zien als een document waarin je alle relevante zoekwoorden laat komen voor jouw tekst.

  Meer weten? Check onze blog: ‘Linkbuilding: waarom en hoe pak je het aan?