Terug naar overzicht

Is Pinterest interessant voor MKB-bedrijven?

Is Pinterest voor MKB-bedrijven wel interessant? Lees de blog! Een van de meeste spraakmakende nieuwtjes dit jaar in online marketing is toch wel mogelijkheid om ein-de-lijk te adverteren op Pinterest. In andere landen kon het al een tijdje, maar sinds begin april mochten alle online marketeers in Nederland hun eerste poging wagen. Logischerwijs, gingen grote…

Spring snel naar:

  Is Pinterest voor MKB-bedrijven wel interessant?

  Een van de meeste spraakmakende nieuwtjes dit jaar in online marketing is toch wel mogelijkheid om ein-de-lijk te adverteren op Pinterest. In andere landen kon het al een tijdje, maar sinds begin april mochten alle online marketeers in Nederland hun eerste poging wagen. Logischerwijs, gingen grote bedrijven zoals Ikea, bol.com en nog vele andere er meteen mee aan de slag. Maar hoe zit het dan met de kleinere ondernemingen? Is het wel rendabel voor deze partijen? We leggen het je uit.

  Wat is Pinterest en wat is de doelgroep?

  Pinterest heeft wereldwijd ongeveer 250 miljoen actieve gebruikers. Het eerste Nederlandse account op Pinterest werd aangemaakt in 2010. Pinterest kenmerkt zich vanwege de brede doelgroep, van studenten tot 50+’ers zijn actief op het platform, opvallend om te zien is dat het platform juist bij 40’ers het hardst groeit volgens een onderzoek van Newcom Media. Pinterest wordt voornamelijk gebruikt om inspiratie op te doen voor bijvoorbeeld het interieur in de woonkamer tot aan het bekijken van de nieuwste auto van Tesla.

  Pinterest voor bedrijven

  Pinterest blijft dagelijks groeien. Een groot gedeelte van de gebruikers zijn op zoek naar inspiratie. Of het nu gaat om woondecoratie, fashion, reizen boeken of kookrecepten. Bovendien zien zij het platform als belangrijke informatiebron bij het nemen van aankoopbeslissingen. Als bedrijf en dus als mogelijke adverteerder op Pinterest krijg je de kans om in een vroegtijdig stadium in de klantreis in beeld te komen bij de juiste doelgroep en jouw ideeën en producten aan het licht te brengen.

  Een aantal tips voor succesvolle Pinterest Marketing

  Door het als inspiratiemiddel in te zetten kan Pinterest zeker een belangrijke tool zijn voor MKB-bedrijven, mits je het op de juiste manier inzet! Om Pinterest goed in te zetten hebben we enkele tips op een rijtje gezet:

  1. Stel de juiste targeting in

  Denk allereerst na over hoe je doelgroep eruit ziet. In Pinterest kun je gebruik maken van verschillende soorten targeting, namelijk:

  • op basis van doelgroep, bijvoorbeeld bezoekers van je website of mensen die al eerder betrokken zijn geweest bij je pins.
  • op basis van interesse, bijvoorbeeld alleen mensen die geïnteresseerd zijn in een bepaald bedrijf.
  • op basis van zoekwoorden, bijvoorbeeld alleen zoekwoorden zoals: gezonde levensstijl.
  • op basis van leeftijd, bijvoorbeeld alleen mannen tussen de 30 en 50 jaar oud. (disclaimer: deze targeting optie is momenteel alleen nog maar beschikbaar in de VS)

  2. Ben visueel sterk aanwezig

  Pinterest is net zoals Instagram, een platform dat met name met beeld werkt en minder met tekst. Zorg dus dat je gesponsorde pins eruit springen met flitsende foto’s en tekst.

  3. Meten is weten

  Wanneer je een bedrijvenprofiel bij Pinterest hebt aangemaakt, krijg je ook toegang to een uitgebreid rapport boordevol waardevolle data. Gebruik deze data dan ook! Deze data kan gebruikt worden om de campagne die je momenteel hebt lopen te optimaliseren.

  Conclusie: Aan de slag!

  Van gezondheidscoach tot een bed-and-breakfast accommodatie, Pinterest is vrijwel voor elke branche geschikt! Dus, kijk of je jouw doelgroep kunt bereiken via Pinterest en ga ermee aan de slag! Kom je er niet uit of heb je vragen?

  Kom dan eens langs voor een verse kop koffie!