Terug naar overzicht

Marketing in 2024: dit gaat er veranderen

Nu de ontwikkelingen in marketingland zich in razend tempo opvolgen is het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Gelukkig maken veel nieuwe ontwikkelingen het ook echt makkelijker. Daardoor zijn processen beter op elkaar afgestemd en weet je dat je het onderste uit de kan haalt als het gaat om je marketinginspanningen. We praten je kort bij over wat je mag verwachten van nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied in 2024.

Spring snel naar:

  AI zorgt voor efficiëntie 

  Laten we beginnen met the elephant in the room: artificial intellligence. In 2023 maakte het grote publiek kennis met AI. ChatGPT, DALL-E, Midjourney; we kennen ze inmiddels allemaal. 2024 wordt in die zin anders dat je AI echt in je processen gaat gebruiken. 

  Het experimentele karakter gaat er steeds meer vanaf. En met de nieuwe AI-tools die in emailmarketingsoftware en Adobe programma’s zitten werk je een stuk efficiënter. Ook binnen e-commerce gaat AI je helpen om advertenties te testen met verschillende creatives. Denk aan verschillende achtergronden, titels of productkenmerken. 

  Verbetering van onze online privacy 

  Een andere ontwikkeling die al ver voor 2023 startte is het verbeteren van onze online privacy. Grote browsers blokkeren massaal cookies die geplaatst zijn door grote marketing-platformen. En dat is een grote verandering voor marketeers. Waar je voorheen nog veel data over een lange tijd kon verzamelen is dat nu een stuk lastiger. Dat heeft effect op de meetbaarheid van campagnes en het leren doorgronden van klantreizen. 

  In 2024 zie je minder sleepnetten en zijn bedrijven juist gericht aan het hengelen op de plekken waarvan zij denken dat nog waardevolle data valt te vissen. En dat begint natuurlijk op jouw eigen website. We schreven daar eerder deze blog over. Daar lees je alles over server side tagging. Hiermee blijf je weg van sleepnetmethoden en ga je juist gericht te werk.

  In 2024 is server side tagging nog belangrijker

  Welke kansen liggen er voor jouw bedrijf? 

  Naast ontwikkeling op het gebied van AI en privacy komt er nog veel meer op ons af. Denk aan automatisering, veranderende algoritmen en meer focus op duurzaamheid. Thema’s waar we bij Impact Media Concepts dagelijks mee te maken krijgen. Benieuwd welke kansen in 2024 jouw bedrijf kan benutten? Laat van je horen, dan gaan we samen aan de slag.