Terug naar overzicht

Stage bij IMC

Een stage bij IMC: the real story Even een ander soort blog dan normaal. Vandaag geen nieuwe functies op facebook of LinkedIn. Ook niet het laatste nieuws over de nieuwste marketingtrends, maar een eerlijk verhaal over een stage bij IMC.

Spring snel naar:

  Even een ander soort blog dan normaal. Vandaag geen nieuwe functies op facebook of LinkedIn. Ook niet het laatste nieuws over de nieuwste marketingtrends, maar een eerlijk verhaal over een stage bij IMC.

  Ik zal mezelf eerst even voorstellen

  Voordat we verder gaan zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Indy Roulaux, 19 jaar oud en ik was 18 toen ik begon aan mijn stage. Nu lijkt het alsof ik hier een jaar heb stage gelopen, maar dit is helaas niet het geval haha. Om precies te zijn heb ik een afstudeerstage van 5 maanden gelopen bij IMC. Ik volg de opleiding media en eventmanagement op het SintLucas in Boxtel.

  In mijn zoektocht naar een stage kwam ik via via bij Impact Media Concepts terecht. Nadat ik mijn cv en motivatie toe had gestuurd werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Na dit gesprek had ik er meteen een goed gevoel over. Een vlotte groep jonge ondernemers met de juiste ervaring en een goede dosis enthousiasme die mij wel iets zouden kunnen leren.

  1. De verschillende werkzaamheden

  Enorm veel toffe projecten

  Mijn media-management stage begon op 25 januari. Op mijn eerste dag kreeg ik al snel leuke projecten voorgelegd waarmee ik mezelf zeker kon ontwikkelen en laten zien.   Een van deze projecten was een  sociale media plan maken voor Olexisshop: een online warenhuis.  Ik heb een Instagram shop gerealiseerd en content gecreëerd. Omdat ik vormgeving en fotografie erg leuk vind om te doen kon ik mezelf hier helemaal in kwijt. Ik heb veel product en sfeerfoto’s geschoten die onder andere  gebruikt worden voor sociale media en verschillende websites.

  Jordi hagedoorn (mijn stagebegeleider en eigenaar van IMC)  had een mooie afstudeeropdracht voor mij in petto. Dit was een online campagne voorbereiden voor Bloem en Tuin in Nuenen. Voor de mensen die dit niet kennen het is een 10 daagse buiten event met meer dan 45.000 bezoekers.

  Dit klonk mij natuurlijk wel goed in de oren, maar toen ik alleen op klantgesprek werd gestuurd was ik wel een klein beetje zenuwachtig. Met de juiste voorbereidingen ging het me goed af en heb ik er veel van geleerd en daar gaat het tenslotte om. Hiermee wil ik zeggen dat je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen en ook zelfstandig dingen mag oppakken. De voorbereidingen van de campagne zijn in samenwerking met mijn collega’s goed gegaan. Ik heb alle punten gehaald die je kon halen en heb daarmee mijn proeve afgerond. Helaas is vanwege de coronamaatregelen de campagne even ‘on hold’ gezet. In de toekomst kan deze altijd nog gebruikt worden.

  Buiten grote opdrachten krijg je ook de mogelijkheid om kleinere opdrachten op te pakken. Een blog schrijven over adverteren op TikTok, het schrijven van sociale media content of  het bedenken van een leuke inhaker het zijn allemaal werkzaamheden die je kan oppakken.

  2. Een prettige werksfeer

  Heerlijke ‘kantoor BBQ’

  Niet onbelangrijk natuurlijk. De werksfeer bij IMC  was een van de  grootste drijfveren voor een succesvolle stage. Iedere dag  tijdens de lunch een gezellig teamuitje naar de Albert Heijn. De namen John’s kitchen en Frituur van hoof zul je iedere week wel een keer voorbij horen komen, ik ga ze in ieder geval erg missen haha. Als je geluk hebt en het is mooi weer is steken ze om 17:00 de ’Kantoor BBQ’  wel aan om vervolgens met het hele team een hamburger te eten.

  En een potje Mario Kart

  Na de lunch staan Mario, Luigi en Peach klaar om een potje te racen op de Nintendo switch. Je speelt tegen collega’s die banen, sluiproutes en de beste techniek om 1e te worden uit hun hoofd weten. Buiten dat ik enige Nintendo Wii ervaring heb was ik slecht genoeg om de functie aan te mogen zetten waardoor je niet van de racebaan af kan.  Dit heeft helaas zijn vruchten nog niet afgeworpen want ik ben nog nooit 1ste geworden. Ik heb nog ongeveer 2 weken om dit stagedoel te bereiken ?.

  3. Ben jij de nieuwe stagiair(e)?

  Kom gerust langs voor een kopje koffie

  Al met al, kijk ik terug op een zeer geslaagde stageperiode. Leerzame maanden vol gezelligheid en een nieuwe ervaring, waar ik het hele team van IMC voor wil bedanken!

  Keep up the good work boys!

  Ohjaa, ze zoeken nog nieuwe stagiaires dus neem gerust een kijkje bij de vacatures op de website. Ik zeg doen!

  Wil jij nog andere stagiaires aan het woord horen? Lees dan snel de blog van Rick. Stagiair Rick neemt jou mee in zijn werkweek bij Impact Media Concepts! 

  “Stage lopen bij Impact Media Concepts? Neem gerust contact met ons op!”

  – Sander Billekens