Terug naar overzicht

Online vindbaarheid verbeteren

Doe jij veel moeite om jouw online vindbaarheid te verbeteren? Maar levert dit weinig resultaten op? Dan is het tijd om in actie te komen. In dit artikel ontdek je hoe jij binnen no-time écht zichtbaar wordt bij jouw doelgroep.

Spring snel naar:

  Jouw online vindbaarheid verbeteren, dat wil natuurlijk iedere ondernemer. Maar hoe doe je dat? Wij zorgen ervoor dat je hoger scoort in Google zodat jij de klant een aantrekkelijke dienst of product kunt aanbieden.

  1. Naar de top van Google met SEO

  SEO optimalisatie
  Het is belangrijk om je online vindbaarheid constant te blijven verbeteren. Je product of dienst kan zo gewild zijn, maar als klanten je niet kunnen vinden schiet je er nog niets mee op. Met SEO optimalisatie zorg je ervoor dat je gratis jouw online vindbaarheid kunt verbeteren.

  Zoekwoordenonderzoek
  Op basis van een zoekwoordenonderzoek schrijven we content waarmee jij scoort. In dit zoekwoordenonderzoek gaan we bepalen welke zoekwoorden voor jouw merk belangrijk zijn. Voor deze zoekwoorden gaan we landingspagina’s schrijven. Ook moet er gekeken worden naar de concurrentie op dit zoekwoord.

  Concurrentieanalyse
  Wanneer we de zoekwoorden hebben bepaald, gaan we een concurrentieanalyse doen. Jij bent namelijk niet de enige die wilt ranken op dit zoekwoord. We gaan naar de eerste pagina van Google kijken. Dit zijn jouw belangrijkste concurrenten. We kunnen achterhalen hoeveel woorden concurrenten gebruiken en hoe vaak zij het zoekwoord terug laten komen. Ook kunnen we bekijken waar zij over schrijven. Op deze manier kunnen we onze teksten nog unieker maken.

  Goede content schrijven
  Na de concurrentieanalyse is het tijd om content te gaan schrijven. Content schrijf je voor de lezer, dus niet voor jezelf. Schrijf daarom content die de lezer interessant vindt. Om online beter vindbaar te worden is het belangrijk dat je tijdens het schrijven van je content de richtlijnen van Google in je achterhoofd houdt. Laat het zoekwoord niet alleen sporadisch terugkomen in je tekst, maar ook in de titels en subtitels.

  2. Starten met SEA

  Online adverteren
  Om je online vindbaarheid te verbeteren kun je naast SEO ook starten met SEA. SEA staat voor Search Engine Advertising. Je plaatst eigenlijk een online advertentie waardoor je bijna meteen hoger in Google komt te staan. Of je helemaal bovenaan in Google komt te staan, is afhankelijk van het budget dat je erin stopt. Wanneer een concurrent meer betaalt om bovenaan te staan op dat zoekwoord, dan zal hij hoger staan dan jij. In tegenstelling tot SEO is SEA niet gratis. Je betaalt in de meeste gevallen per klik. Voordeel is wel dat je bijna meteen resultaat ziet en dat je jouw eigen budget kunt instellen. Je kunt ook niet zomaar over dit budget heen gaan. SEA is dus een hele effectieve manier om online beter vindbaar te worden, het kost alleen wel geld.

  3. Gebruik interne links om de online vindbaarheid te verbeteren

  Zoekmachines analyseren jouw website
  Zoekmachines analyseren eens in de zoveel tijd alle websites door bepaalde algoritmen toe te passen. Dit doen zij door middel van crawlers. Dit zijn programma’s die jouw website gaan bezoeken en analyseren. Deze informatie sturen ze terug naar de zoekmachine. De crawler begint op jouw homepage. Vervolgens gaat hij vanuit daar naar de andere pagina’s door je sitemap en links op je pagina’s te volgen. Wanneer jij hier goed gebruikt van maakt zal je online vindbaarheid verbeteren.

  Start vandaag nog met linkbuilding
  Wanneer jij nog geen interne links hebt geplaatst, geeft de crawler geen richtingsaanwijzingen en dat betekent dat sommige van jouw pagina’s dan mogelijk niet worden geïndexeerd. Dat zou zonde zijn, voornamelijk als je deze wel hebt voorzien van zoekwoorden. Om je online vindbaarheid te verbeteren is het verstandig om iedere pagina met een link te verbinden naar een andere pagina.

  4. Gebruiksvriendelijkheid van jouw website

  Schrijf je website niet voor zoekmachines, maar voor bezoekers
  Google kijkt ook naar de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Dit is dan ook het belangrijkste voor jouw bezoekers. Zij willen zo snel mogelijk op de juiste landingspagina terecht komen en direct de informatie krijgen die zij nodig hebben. Om je online vindbaarheid te verbeteren moet je zorgen voor een goede structuur in je website. Sluit alle pagina’s af met een call to action en gebruik unique selling points en contactinformatie op je homepage.

  5. 404 pagina’s

  Online vindbaarheid verbeteren met zo min mogelijk 404 pagina’s
  Wanneer je een URL intoetst in de zoekbalk en deze bestaat niet, dan kom je op een 404-pagina terecht. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je op een link klikt die inmiddels verwijderd is. Internetgebruikers en zoekmachines vinden 404 pagina’s ontzettend vervelend. Zorg er dus voor dat er zo min mogelijk 404 pagina’s op jouw website aanwezig zijn. Zorg ervoor dat jij een zelfgemaakte unieke 404 pagina hebt, waarbij je verwijst naar de andere pagina’s op je website. Dit doe je om te voorkomen dat de bezoeker van je website vertrekt.

  6. Title Tag en Meta Description

  Schrijf jouw Title Tag en Meta Description zelf
  Wanneer je iets opzoekt in Google worden alle resultaten op dezelfde manier weergegeven. Eerst zie je de URL, vervolgens de titel en daarna een korte omschrijving. Die laatste twee worden de Title Tag en Meta Description genoemd. Wanneer je deze niet zelf instelt, gebruikt het systeem zelf de titel van de pagina en de eerste regels tekst. Het voordeel van het zelf schrijven is dat je de zoekwoorden terug kan laten komen in de Title Tag en Meta Description. Door deze aantrekkelijk te maken verhoog je de kans dat jouw website vaker wordt aangeklikt. Je verbetert dus je doorklikpercentage en je SEO score gaat omhoog. Zo kun jij de online vindbaarheid verbeteren!

  7. Jouw online vindbaarheid verbeteren met Impact Media Concepts

  Kom eens langs voor een kopje koffie!
  Wil jij jouw online vindbaarheid verbeteren? Dan kunnen wij jou helpen! Wij zijn Impact Media Concepts. Een gezellige, actieve en jonge club van marketing en communicatie professionals. Wij hebben alle kennis en ervaring in huis om met jouw merk écht Impact te maken! Met SEO zorgen wij voor een verbeterde online vindbaarheid van jouw website. Ben jij benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie!