Ben jij actief op LinkedIn, maar levert dit je nog weinig interactie op? In deze blog geven wij jou 8 tips voor een succesvolle LinkedIn post. Na het lezen van deze blog weet jij hoe de perfecte LinkedIn post eruitziet en hoe je hiermee een groot publiek bereikt.
Voorafgaand aan het maken van een sterke LinkedIn post is het essentieel dat je profiel op orde is. Dit geldt voor zowel je bedrijfspagina als je persoonlijke LinkedIn-pagina. Om dit te realiseren geven we je hieronder een aantal voorwaarden waaraan jouw LinkedIn profiel moet voldoen.
Een succesvolle bedrijfspagina bevat:
Een succesvolle persoonlijke pagina bevat:
Het tijdstip waarop je jouw LinkedIn post plaatst is ook bepalend voor het succes ervan. Plaats jij jouw bericht op een moment dat iedereen ligt te slapen? Dan krijg je de eerste uren natuurlijk weinig interactie. En hierdoor wordt je post minder hoog geplaatst door het algoritme. Dit wil je voorkomen.
Maar wanneer is dan wel het ideale moment om je LinkedIn post te plaatsen? Op het internet vind je verschillende onderzoeken over het ideale tijdstip om te publiceren. Onze tip? Meten is weten. Houd voor jezelf een document bij waarin je de postdata, tijdstippen, de link naar je post, het soort content en het aantal likes en comments noteert. Je gaat hierdoor vanzelf zien welk type content het beste aansluit op welke dagen en tijdstippen. Het is overigens ook mogelijk om je statistieken te bekijken op je LinkedIn bedrijfspagina.
En hoe vaak moet je een LinkedIn post plaatsen? Vergeet niet: kwaliteit is essentieel en regelmaat helpt. Kortom, kwaliteit gaat boven kwantiteit. Om je toch een indicatie te geven raden we je aan om tussen de 1 en 3 keer per week iets te plaatsen. Vaker mag natuurlijk ook, mits de content van toegevoegde waarde is voor je doelgroep.
Af en toe mag je best een LinkedIn post plaatsen die alleen maar tekst bevat, maar je maakt het bericht nog krachtiger door het te visualiseren. Ons brein verwerkt visuele content namelijk veel sneller dan tekst. Het toevoegen van een relevante foto of video trekt direct de aandacht van het publiek. Daarnaast neemt een LinkedIn post meer ruimte in beslag op het beeldscherm waardoor je nog meer aandacht trekt en mensen langer naar je LinkedIn post kijken.
En gebruik geen stockfoto’s! Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar de meeste stockfoto’s zijn écht te glad en onpersoonlijk voor jouw LinkedIn post. Die ‘perfecte’ plaatjes roepen nauwelijks emotie op en dat is juist wel wat je wil bereiken. Jouw foto of video moet uniek zijn en écht een aanvulling bieden op jouw bericht.
Wil je meer weten over het gebruik van persoonlijke foto’s? Lees dan onze blog: “Het belang van professionele fotografie voor jouw onderneming”.
Hashtags zorgen ervoor dat jouw LinkedIn post beter vindbaar wordt. Dat komt omdat gebruikers een bepaalde hashtag kunnen volgen. Hierdoor bereik je met jouw post dus een groter publiek. Het is hiervoor wel belangrijk om vooraf goed te onderzoeken of een hashtag wel of niet interessant is om te gebruiken. Hoe je dit onderzoekt? Vul de hashtag in de zoekbalk van LinkedIn in en klik op bijdragen. Klik door op het bericht en vervolgens zie je hoeveel volgers de hashtag heeft.
LinkedIn adviseert om maximaal 3 relevante hashtags aan je bericht toe te voegen. De eerste 3 hashtags worden namelijk in de URL van je post meegenomen en de overige hashtags niet. Omdat je niet zo veel hashtags onder één LinkedIn post moet plaatsen, is het extra belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen naar de relevantie van de hashtags.
Wil jij meer mensen bereiken met jouw LinkedIn post? Dan is het mogelijk om personen of bedrijven te taggen in je bericht. Uiteraard is het wel essentieel om uitsluitend gebruik te maken van relevante tags. Niets is zo irritant als personen taggen die niets met het bericht te maken hebben.
Dus refereer jij in jouw bericht naar andere personen of bedrijven? Tag deze dan! Hierdoor krijgt deze persoon een melding en zal hij of zij direct doorklikken naar jouw profiel. Vaak zie je dat personen die je in jouw bericht tagt ook reageren op je LinkedIn post. En likes en reacties vergroten het bereik van je LinkedIn post weer.
Voor een succesvolle LinkedIn post maak je gebruik van duidelijke en begrijpelijke taal. Hoe je dit doet? Schrijf in de actieve vorm, houd je zinnen kort en vermijd overmatig gebruik van jargon. Natuurlijk ligt dit ook een beetje aan je doelgroep. Maar zelfs hooggeschoolde CEO’s die ’s avonds op de bank door hun feed scrollen, willen niet te veel nadenken.
Wil jij een wat langere tekst bij jouw LinkedIn post plaatsen? Zorg er dan voor dat je voldoende witruimte gebruikt. De tekst wordt gewoonweg beter gelezen wanneer er voldoende witregels tussen de alinea’s staan. Dit geldt ook wanneer je iets wilt opsommen. Zet in dit geval niet alles achter elkaar, maar maak gebruik van bulletpoints. Dit ziet er veel overzichtelijker uit en is makkelijker te lezen.
Pakkende verhalen activeren veel meer delen van je brein dan droge feiten. Verhalen roepen meer empathie op en zorgen voor verbinding. Daarom raden we je altijd aan om content in de vorm van een verhaal bij je LinkedIn post te plaatsen.
Bovendien zorgen verhalen ervoor dat we onze aandacht er langer bij kunnen houden. Daarnaast beïnvloedt het ons gedrag. Mensen zijn na een sterk verhaal sneller geneigd om te reageren of om in actie te komen.
Door een CTA aan het einde van je LinkedIn post te plaatsen spoor je mensen aan om iets te doen. Vraag ze bijvoorbeeld om een post te liken of om een reactie te plaatsen. Op die manier lok je interactie uit. Wil je graag interactie op je LinkedIn post, maar wil je hier niet letterlijk naar vragen? Dan raden we je aan om de LinkedIn post af te sluiten met een vraag. Afsluiten met een vraag is eigenlijk een indirecte call to action.
Aan de hand van bovenstaande tips ga jij aan de slag met het realiseren van succesvolle LinkedIn posts. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op!