Terug naar overzicht

Het belang van professionele fotografie voor jouw onderneming

Met professionele fotografie laat je jouw doelgroep écht kennismaken met jouw bedrijf. Eén foto zegt immers meer dan duizend woorden.

Spring snel naar:

  Waar je er voorheen nog kwam met gratis stockfoto’s is dit tegenwoordig niet meer het geval. Professionele fotografie is een absolute must voor bedrijven. Denk maar eens aan de content voor jouw advertenties, social media posts en je website. De afbeeldingen die je hiervoor gebruikt zijn het eerste dat jouw publiek ziet. Je wil uiteraard een goede eerste indruk achterlaten. In deze blog vertellen we je alles over het inzetten van professionele fotografie voor jouw onderneming.  

  Eén foto zegt meer dan duizend woorden 

  Wist jij dat visuele informatie zo’n zestig keer sneller wordt opgenomen dan tekstuele informatie? Met foto’s kun je binnen één oogopslag laten zien wat jouw onderneming te bieden heeft. Bovendien zien consumenten tegenwoordig graag beelden van een product voordat zij deze aanschaffen. Zij zien liever één afbeelding van het product dan dat jij in duizend woorden omschrijft hoe geweldig het product wel niet is. Professionele fotografie is daarom niet meer weg te denken.  

  Beeld is van groot belang bij het overbrengen van jouw boodschap. Vul jouw marketinguitingen zoals je advertenties, brochures en social media posts met krachtige content die perfect aansluit bij jouw onderneming. Ook is het belangrijk om jouw website te voorzien van goede afbeeldingen. Afbeeldingen van jouw producten, medewerkers én het bedrijfspand. Hiervoor is professionele fotografie essentieel.  

  Jouw doelstelling staat altijd voorop 

  Voordat je enthousiast aan de slag gaat met professionele fotografie, is het belangrijk om na te gaan waar de foto precies voor bedoeld is. Wat moet de foto uitstralen? En hoe draagt de foto bij aan jouw organisatie? Wil jij zakelijk overkomen? Of liever wat informeler? Wanneer je hier van tevoren goed over nadenkt kan dit je een hoop tijd besparen.  

  Je wil er natuurlijk voor zorgen dat jouw afbeeldingen de juiste kwaliteit hebben en dat jouw onderneming op de juiste manier in beeld wordt gebracht. Daarvoor is het verstandig om een professionele fotograaf in te schakelen. Deze heeft namelijk veel ervaring met professionele fotografie. De fotograaf weet precies hoe hij jouw boodschap op de juiste manier in beeld kan brengen. Wie lieten onderstaande teamfoto maken bij een professionele fotograaf!

  Wees persoonlijk en maak het uniek 

  Wil jij jouw doelgroep en potentiële werknemers écht aanspreken? Dan is het van groot belang om persoonlijk te zijn. Dit is niet mogelijk met stockfoto’s. Hiervoor maak je zelf unieke foto’s. Professionele fotografie brengt jou écht in contact met je doelgroep.  

  Door zelfgemaakte foto’s te gebruiken maak je jouw onderneming geloofwaardig. En wees nou eerlijk: jij wil toch ook gewoon weten bij wie je een product of dienst afneemt? Je wil eerlijke foto’s van het product zien. Vaak wil je ook het gezicht achter een bedrijf zien. Met professionele fotografie maak je dit mogelijk.  

  Klanten willen jou leren kennen 

  Begrijp ons niet verkeerd: voor sommige doeleinden kunnen stockfoto’s zeker nuttig zijn. Echter is het niet de ideale manier om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Het zijn namelijk geen foto’s van jouw onderneming. En dat is precies wat mensen willen zien: wie ben jij? 

  Stockfoto’s zijn een alternatief die veel ondernemers gebruiken om professionele fotografie uit de weg te gaan. Ze hebben vaak het idee dat een fotoshoot met een professionele fotograaf buiten hun bereik ligt. Onzin! 

  Bezoeken mensen jouw website? Dan willen ze jou beter leren kennen! Stockfoto’s helpen hier niet bij. Ze geven een verkeerde indruk van wie je bent en wat jouw organisatie te bieden heeft. Zet professionele fotografie in om jouw potentiële klanten kennis te laten maken met jouw bedrijf. Plaats actuele foto’s van je bedrijfspand, van teamleden en van producten die je verkoopt.  

  Online vindbaarheid verbeteren met afbeeldingen 

  Professionele fotografie biedt veel voordelen voor jouw organisatie. Je creëert een betere beleving op je website en realiseert een hogere CTR op je socials ads. Daarnaast is het mogelijk om met goede afbeeldingen hoger te scoren in de zoekresultaten van Google.  

  Google hecht namelijk steeds meer waarde aan goede afbeeldingen. Maak gebruik van een alt-tag en sterke titels om jouw afbeeldingen sneller weer te geven in de afbeelding zoekresultaten van Google. Dit leggen we graag aan je uit.  

  Hoe zorg je voor een goede alt-tag? 

  Je kunt een alt-tag zien als een label dat je meegeeft aan jouw afbeelding. Je omschrijft zeer kort waar de foto over gaat. Daarnaast vertel je wat mensen kunnen verwachten als ze jouw pagina vanuit Google-afbeeldingen aanklikken. Waarom moet je dit eigenlijk doen? 

  Google kan teksten op jouw website lezen, maar afbeeldingen (nog) niet. Daarom hecht Google veel waarde aan een sterke alt-tag. Hoe relevanter en specifieker jouw alt-tag is, hoe hoger jouw afbeelding zal scoren. 

  Waarom is het zo belangrijk om hoog te scoren met jouw afbeelding? Wanneer veel bezoekers op je afbeelding klikken vanuit Google-afbeeldingen, dan weet Google dat deze erg relevant is. Dit draagt bij aan jouw domein autoriteit waardoor je website hoger zal eindigen in de zoekresultaten van Google.  

  Zorg voor persoonlijke en unieke afbeeldingen met professionele fotografie. Stockfotos’s zullen niet hoog scoren en mensen zullen hier dan ook niet snel op klikken. Laat deze kans om hoger te scoren in de zoekresultaten dus niet liggen en ga aan de slag met professionele fotografie!  

  Aan de slag met professionele fotografie? 

  Foto’s vertegenwoordigen jouw merk. De kwaliteit van jouw foto’s bepalen de verwachtingen van de klant. Gebruik jij goede foto’s op jouw website? Dan straalt dit vertrouwen, kwaliteit en professionaliteit uit. Zo laat je een blijvende indruk achter! 

  Kan jij hulp gebruiken bij professionele fotografie voor jouw onderneming? Dan ben je bij Impact Media Concepts aan het juiste adres. Heb jij nog vragen over professionele fotografie? Of wil je kennismaken met een van onze specialisten? Neem dan gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie.