Terug naar overzicht

Zoekmachine marketing Eindhoven

Met zoekmachine marketing tillen wij jouw website naar de top van Google. Wij leggen je graag uit hoe we SEO en SEA inzetten om jouw online vindbaarheid te verbeteren.

Spring snel naar:

  Door zoekmachine marketing vinden potentiële klanten de weg naar jouw bedrijf uit Eindhoven veel eenvoudiger! De zoekmachine marketing specialisten van Impact Media Concepts weten precies hoe ze met SEO en SEA jouw website naar de top van Google kunnen brengen. Hoe zij dit doen? Dat leggen we jou graag uit.

  Wat is zoekmachine marketing en waarom moeten bedrijven uit Eindhoven dit inzetten?
  Wat is nou eigenlijk de betekenis van zoekmachine marketing? Het is een vorm van online marketing waarbij de focus ligt op de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Door het optimaliseren van de website vinden potentiële klanten de weg naar jouw bedrijf uit Eindhoven veel makkelijker. Zoekmachine marketing bestaat over het algemeen uit twee onderdelen: zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Het doel is dus om hoger te scoren in Google. Hoe hoger je scoort, hoe groter de kans op meer websitebezoekers, aanvragen en omzet. Iedere ondernemer in Eindhoven wil groeien en zoekmachine marketing helpt hierbij!

  1. De verschillende diensten bij zoekmachine marketing voor jouw bedrijf uit Eindhoven

  Hoger scoren in Google, dat wil iedere ondernemer in Eindhoven. Hiervoor moet je verschillende stappen zetten en met verschillende zaken rekening houden. We zullen even toelichten welke diensten wij aanbieden op het gebied van zoekmachine marketing.

  Content
  Het eerste onderdeel van zoekmachine marketing is het optimaliseren van je content. Dit is natuurlijk ontzettend belangrijk. Het is immers de informatie die jij deelt met de bezoeker. Deze content moet aansluiten op de behoefte van de bezoeker en tegelijkertijd ook hoog scoren in Google. Want wat heb je aan een goede tekst als niemand hem kan vinden? Door middel van SEO copywriting kunnen wij teksten schrijven voor jouw bedrijf uit Eindhoven die zowel door de bezoeker als door Google goed begrepen kunnen worden.

  Linkbuilding
  Google kijkt ook naar jouw linkprofiel. Linkbuilding bestaat uit de verwijzingen naar jouw website vanaf externe websites. Het is een belangrijk onderdeel van zoekmachine marketing omdat een goed linkprofiel autoriteit uitstraalt naar Google en daarom een belangrijke factor van SEO is. Wanneer andere relevante websites de website van jouw bedrijf uit Eindhoven vermelden, verbetert jouw linkprofiel!

  Techniek
  Ken je dat? Je komt terecht op een website die ontzettend traag laadt of die op mobiel helemaal niet goed zichtbaar is. De kans is groot dat je de website weg klikt. Deze mankementen wil je voorkomen door de laadsnelheid te optimaliseren en je website responsive te maken. Technische SEO draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de website van jouw bedrijf uit Eindhoven, maar het zorgt er ook voor dat Google jouw website beter kan lezen. Hierdoor zul je ook weer hoger scoren in Google.

  SEA
  Zoekmachine optimalisatie richt zich op de organische zoekresultaten, maar bij SEA gaat het om zoekmachine adverteren. Dit gaat dus om betaalde advertenties. Het voordeel hiervan is dat de website van jouw bedrijf uit Eindhoven direct bovenaan kan komen te staan in Google. Advertenties kun je herkennen door het woord ‘adv.’ of ‘advertentie’ dat voor de URL staat. Bij dit onderdeel van zoekmachine marketing betaal je per klik op je advertentie.

  Google Ads
  Voorheen heette dit Google AdWords. Google Ads is het advertentieprogramma van Google. Betaald adverteren biedt natuurlijk veel voordelen. Je kunt je doelgroep namelijk heel gericht targeten. Het kost ook veel minder tijd dan het organisch optimaliseren van de website van jouw bedrijf uit Eindhoven. Je kunt in principe direct bovenaan staan in Google.

  Google Shopping
  Heb jij een webshop en wil jij zoekmachine marketing inzetten voor jouw bedrijf uit Eindhoven? Dan kun je ervoor kiezen om Google Shopping te gebruiken. Jouw producten worden dan visueel getoond bovenaan alle zoekresultaten. Het voordeel is dan ook dat de zoeker direct jouw product en de prijs ervan kan zien. Klikt de zoeker op het product? Dan komt hij of zij direct op de bestelpagina waardoor het aankoopproces sneller verloopt.

  2. Betaalde en gratis zoekmachine marketing voor jouw bedrijf in Eindhoven

  SEO en SEA
  Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, is gratis. Het kost alleen veel tijd en je hebt er best wel wat kennis voor nodig. Het doel hiervan is om zo hoog mogelijk te eindigen in de organische zoekresultaten van Google. Hiermee bedoelen we de resultaten die direct onder de advertenties worden weergegeven. Het voordeel van SEO is dat het in principe gratis is. Daarnaast heb je er super lang profijt van. Je optimaliseert jouw content één keer en je kunt er weer jarenlang tegenaan. Wij kunnen jouw bedrijf uit Eindhoven helpen met SEO!

  Voor zoekmachine adverteren (SEA) moet je wel betalen. Het gaat hierbij namelijk om betaalde advertenties. Het voordeel hiervan is dat je direct bovenaan in Google kunt komen te staan. Daarnaast kost het veel minder tijd dan het organisch optimaliseren van de website voor jouw bedrijf uit Eindhoven. Voor betaalde advertenties betaal je in principe per klik op de advertentie. Er worden dus alleen kosten in rekening gebracht wanneer er daadwerkelijk op jouw advertentie geklikt wordt. Hiervoor wordt een maandbudget gehanteerd. Is het budget op? Dan vervalt jouw advertentie automatisch uit de zoekresultaten. Nu horen we je al denken: ‘wat zijn dan de precieze kosten per klik?’. Dit is moeilijk te zeggen. De kosten per klik zijn namelijk gebaseerd op een veiling systeem en dit verschilt per branche en zoekwoord.

  3. Ons zoekmachine marketing bureau Impact Media Concepts

  Kom eens langs voor een kopje koffie!
  Ben jij op zoek naar een zoekmachine marketing specialist voor jouw bedrijf uit Eindhoven? Dan ben je bij Impact Media Concepts aan het juiste adres. Onze zoekmachine marketing specialisten hebben alle kennis en ervaring in huis om met jou website écht Impact te maken. Knallende content die ook nog eens scoort in Google. Ons kantoor is gevestigd in Nuenen. Dit ligt vlakbij jouw bedrijf in Eindhoven! Hierdoor zijn wij gemakkelijk bereikbaar. Mocht je toch niet bij ons langs kunnen komen voor meetings, dan kunnen we altijd bij jou op locatie langskomen! Gelukkig kunnen we bijna al onze werkzaamheden op afstand uitvoeren.

  Ben jij nieuwsgierig wat wij voor jouw bedrijf uit Eindhoven kunnen betekenen op het gebied van zoekmachine marketing? Neem gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie!