Terug naar overzicht

6 signalen dat het tijd is voor een nieuwe website

Behaal je niet de gewenste resultaten met je website? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe website. Wij geven je de 6 signalen.

Spring snel naar:

  Behaal je niet de gewenste resultaten met je website? Heb jij bijvoorbeeld niet veel websitebezoekers of realiseer je te weinig omzet met je website? Dan is het tijd om een nieuwe website te laten maken. Jouw website is hét visitekaartje van je bedrijf en moet daarom perfect zijn. Je wil de concurrent immers altijd een stapje voor zijn.  

  Twijfel jij of je een nieuwe website nodig hebt? Lees dan snel deze blog. Herken jij jezelf in (één van) deze 5 signalen? Dan is jouw website aan vernieuwing toe.  

  1: Het bouncepercentage is te hoog 

  Heb jij al eens gehoord van de term ‘bouncepercentage’? Dit is het percentage aan mensen die jouw website bezoeken, maar na één pagina de site weer direct verlaten. Dit kan een aantal redenen hebben: 

  • Zij hebben niet gevonden waar zij naar op zoek zijn.  
  • Ze hebben geen interesse meer. 
  • De website was te moeilijk in gebruik. 
  • Het laden van de pagina duurde te lang.  

  Zonde! Want de bezoeker gaat nu naar de concurrent toe. Wanneer je aanpassingen doet aan je website kan dit mensen overtuigen om wél verder te kijken. Dit kan met een geheel nieuw fris ontwerp of met enkele simpele aanpassingen. Is het bouncepercentage consistent hoger dan 70 tot 90%? Dan is het zeker tijd voor een nieuwe website.  

  Wij kijken in Google Analytics naar de pagina’s waar jouw bezoekers de website verlaten. Zo weten we precies waar het probleem zit en hoe we dit op kunnen lossen. (Tip: Doe jij nog niets met Google Analytics? Check dan snel onze blog ‘Google Analytics voor beginners‘)

  2: Je haalt weinig omzet uit je website 

  Het uiteindelijke doel van jouw website is om bezoekers om te toveren tot waardevolle leads of klanten. Merk jij dat je te weinig omzet haalt uit je website? Omdat je via hier bijvoorbeeld weinig aanvragen krijgt? Dan is het hoog tijd voor een nieuwe website. 

  Met een uitstekend design, overtuigende teksten en een duidelijke structuur zorg je ervoor dat websitebezoekers in actie komen. Met de juiste call-to-action laat je bezoekers inschrijven voor de nieuwsbrief, een aankoop doen of contact met je opnemen.  

  3: De website is niet mobielvriendelijk 

  Steeds meer mensen bezoeken jouw website met hun smartphone. Is jouw website niet mobielvriendelijk? Dan loop je automatisch enorm veel potentiële klanten mis. Bezoek jouw website eens vanaf je smartphone of tablet en kijk hoe deze eruit ziet. Schaalt jouw website niet goed mee naar het smartphone scherm? Dan is het tijd om een nieuwe website te laten maken. Een responsive website. Zodat deze er op ieder device fantastisch uitziet.  

  Zelfs als jouw website mobielvriendelijk lijkt is het belangrijk om verder te kijken. Het gedrag van een mobiele gebruiker is altijd anders dan die van een desktop-gebruiker. Content wordt bij een mobiele gebruiker sneller geconsumeerd. Het is dus belangrijk om hierop in te spelen.  

  Jouw website moet voor iedere gebruiker toegankelijk zijn. Daarom is de ondersteuning van alle apparaten en browsers nodig. Een slimme geoptimaliseerde website past het design automatisch aan het schermformaat aan. Zo blijf te website goed leesbaar en duidelijk.  

  Een gebruiksvriendelijke nieuwe website heeft invloed op de intentie van jouw websitebezoekers. Hoe je hiervoor zorgt? Lees onze 7 tips voor het maken van een gebruiksvriendelijke website.  

  4: Je website scoort slecht in Google 

  Krijg jij niet het gewenste aantal websitebezoekers? Dan is jouw bedrijf toe aan een nieuwe website dat geoptimaliseerd is voor zoekmachines zoals Google. Wanneer je wil dat klanten op jouw website terecht komen moeten klanten jou wel kunnen vinden. Maar hoe zorg je hiervoor? 

  Google beoordeelt jouw website op tientallen criteria. Echter is de belangrijkste vraag voor het bepalen van jouw positie in de zoekresultaten: hoe goed sluit de inhoud van jouw pagina aan op de zoekvraag van de consument? Is jouw huidige website nergens in Google op de eerste pagina van de zoekresultaten te vinden? Dan is er ruimte voor verbetering. 

  Impact Media Concepts zorgt voor een nieuwe website die écht scoort. We zorgen dat de basis van jouw nieuwe website goed staat. Vervolgens achterhalen we waar jouw doelgroep naar op zoek is. Hier spelen we op in. Door content te schrijven die past bij de zoekvraag van de doelgroep word jij beter zichtbaar in de zoekmachines.  

  Wil jij aan de top staan in Google? Lees dan onze 6 tips om hoger te scoren in Google.  

   
  5: De website weerspiegelt het bedrijf onvoldoende 

  De eerste indruk maakt hét verschil tussen een nieuwe klant of een bounce. De website moet dus aansluiten bij jouw boodschap, het merk en de huidige pijnpunten van de doelgroep. Weerspiegelt jouw website het bedrijf onvoldoende? Dan is het hoog tijd om een nieuwe website te laten maken. 

  Met design en vormgeving beïnvloeden we hoe jouw doelgroep een product ziet. We zorgen ervoor dat een bezoeker zich aangetrokken voelt tot jouw bedrijf. Een bedrijf met visuele aantrekkingskracht komt geloofwaardig en betrouwbaar over. Daarom realiseren wij een knallend design waar je doelgroep niet omheen kan. Bekijk hier het design dat wij ontwikkelde voor WilNuTaxi:

  6: Je content kan niet eenvoudig aangepast worden 

  Moet jij een interne of externe web ontwikkelaar inschakelen om iedere wijziging op je website door te voeren? Dan kost dit meer tijd én geld. Zonde! Een nieuwe website met een gemakkelijk contentmanagementsysteem is dan zeker nodig. Hiermee kun je zonder enige technische kennis de website eenvoudig zelf onderhouden.  

  Met sjablonen, formulieren en templates is het super eenvoudig om nieuwe landingspagina’s of blogs toe te voegen. Ook is deze content later eenvoudig aan te passen. Wanneer wij een nieuwe website voor je maken leggen we uitgebreid aan je uit hoe het contentmanagementsysteem werkt. Op die manier kan jij direct zelfstandig aan de slag met het vullen en aanpassen van je website. 

  Je huidige website optimaliseren of een nieuwe website laten maken? 

  Komen bovenstaande signalen jou bekend voor? Dan is het tijd om in actie te komen: laat een nieuwe website maken. Moet de gehele website vervangen worden of zijn enkele aanpassingen voldoende? Denk aan het verbeteren van je laadsnelheid en de beveiliging van data. 

  Wil jij weten of jij een nieuwe website nodig hebt? Of wil je enkele aanpassingen doen? Neem dan gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie.