Terug naar overzicht

6 tips om hoger te scoren in Google

“Waarom staat mijn website niet bovenaan in Google?” Aan de top staan in Google, dat wil natuurlijk iedere ondernemer. Google beoordeelt alle websites op meer dan 200 verschillende ranking factoren. Wil jij jouw website hoger laten scoren in Google? Dan kun je zoekmachine optimalisatie (SEO) inzetten. In dit artikel ontdek je hoe je hier succesvol mee aan de slag gaat.

Spring snel naar:

  Waarom staat mijn website niet bovenaan in Google?

  Hoe kan dat? Je hebt zoveel tijd en energie gestoken in zoekmachine optimalisatie en nog steeds staat jouw website niet bovenaan in Google. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Een van de meest voorkomende redenen is dat er te veel concurrentie is op de gekozen zoekterm. Probeer jij jouw blog bijvoorbeeld te optimaliseren op het zoekwoord ‘sporten’, dan zal jij waarschijnlijk niet bovenaan komen te staan in Google. Dit komt omdat duizenden mensen een blog hebben geschreven over het zoekwoord ‘sporten’. Je kunt je dan beter focussen op een zoekwoord met iets minder concurrentie. Denk bijvoorbeeld aan verschillende variaties op het zoekwoord.

  Ook kunnen technische zaken een rol spelen waardoor jij niet hoger scoort in Google. Werken alle plug-ins op jouw website wel? Daarnaast kan het zijn dat jouw interne linkstructuur niet goed is. Is er wel voldoende en op de juiste manier gelinkt naar andere pagina’s binnen jouw website? Hoe eenvoudiger jouw website in elkaar steekt, hoe beter Google begrijpt waar jouw website over gaat.

  Dit zijn nog maar een aantal oorzaken waardoor jouw website niet bovenaan staat in Google. Onze SEO specialisten weten met al hun kennis en ervaring precies hoe jouw website hoger kan scoren in Google! Daarom geven wij jou hieronder 6 tips waarmee jouw website hoger scoort in Google!

  Google op laptop

  Tip 1: Hoger scoren in Google met off-page optimalisatie

  Met off-page bedoelen we alle binnenkomende en uitgaande links op een website. Met off-page-SEO wordt eigenlijk de populariteit van jouw webpagina gemeten. De algoritmes kijken naar verschillende paramaters om te bepalen hoe hoog jouw webpagina scoort in Google. Hieronder valt ook de kwaliteit van de links. Spamlinks, gedupliceerde links en aangekochte links hebben een negatieve invloed op de kwaliteit. Hierdoor scoort jouw pagina dus minder hoog in Google. Zorg ervoor dat al jouw teksten geschreven zijn met gepaste links. Links naar inzichten op andere pagina’s. Ook kun je ervoor zorgen dat de inhoud van jouw pagina’s door bezoekers gedeeld wordt. Hierdoor krijg je weer nieuwe links binnen, wat er automatisch voor zorgt dat jij weer wat hoger scoort in Google!

  Tip 2: Vergeet zeker de on-page optimalisatie niet om hoger te scoren in Google

  Indruk maken op jouw doelgroep is een stuk makkelijker dan indruk maken op Google. Je maakt jouw website super aantrekkelijk met kleuren, lettertype en afbeeldingen zodat (potentiële) klanten een warm gevoel krijgen van jouw website. Maar hoe maak je indruk op Google? Dit kan dus met on-page optimalisatie. Om hoger te scoren in Google kun je onder andere jouw title tags, meta descriptions, keywords, URL’s, bodyteksten, header-tags en afbeeldingen optimaliseren.

  Let er goed op dat het bij SEO voornamelijk gaat om de relevantie, dus over optimaliseer niet. Hierdoor wordt jouw pagina erg onoverzichtelijk en scoort het dus niet hoger in Google.

  Tip 3: Bouw mobielvriendelijke websites om hoger te scoren in Google

  Steeds meer mensen maken gebruik van hun mobiel om jouw website op te zoeken. Dit mobiele bezoekersverkeer is tegenwoordig zo hoog dat Google haar eisen daarop heeft aangepast. Heb jij mobiele errors in jouw website? Dan straft Google jou door jouw webpagina lager te positioneren in Google. Is jouw website responsive? Dan scoor je niet alleen hoger in Google, maar het doet ook wonderen voor jouw mobiele websitebezoekers en de gehele engagement op jouw website!

  Tip 4: Richt jouw content op onderwerpen (en niet alleen op zoekwoorden)

  Waar je vroeger nog hoog kon scoren in Google door je puur te richten op het gebruik van zoekwoorden is dat tegenwoordig heel anders. Zoekwoorden spelen in 2022 nog steeds een hele belangrijke rol maar Google hecht steeds meer waarde aan de relevantie, kwaliteit en contextuele content. Google streeft naar goede, unieke en lange content die écht nuttig is voor lezers. Wanneer jouw content écht uniek is, scoor je dus ook hoger in Google.

  Tip 5: Scoor hoger in Google met sterke linkbuilding

  Ben jij pas net begonnen met jouw website? Dan kan je content ontzettend goed zijn, maar de inhoud zal nog niet meteen hoog scoren in Google. Zonder links vanuit andere websites is het voor Google moeilijker om jouw website te vinden. Een sterk linkprofiel zorgt ervoor dat jouw website meer ‘autoriteit’ krijgt, dat wil zeggen dat jij door Google gezien wordt als meer betrouwbaar waardoor jij hoger zal ranken als je concurrenten.  Zorg dus voor een goede linkbuilding strategie! Dit kan door bijvoorbeeld gastblogs te plaatsen op andere relevante websites. Ook kun je social media inzetten om jouw artikel of website te promoten. Doordat andere mensen jouw content delen scoort jouw website weer hoger in Google. Voor grotere bedrijven zijn bijvoorbeeld persberichten ook heel interessant voor linkbuilding. 

  Let op! Dat moet altijd gepaard gaan met sterke content, een sterk linkprofiel zal niet veel voor je doen wanneer je content niet op orde is. 

  Tip 6: Deel kwalitatieve content op social media

  Het is ontzettend belangrijk om jouw unieke content te delen op social media platforms zoals Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn en Facebook. Je moet kwalitatieve content schrijven die de lezer écht interessant vindt. Zo is de kans groter dat zij jouw content gaan delen. Hoe vaker jouw content wordt gedeeld, hoe meer bezoekers er naar je website zullen komen. Op deze manier krijg je meer backlinks afkomstig van betrouwbare bronnen en websites. Dit zorgt er weer voor dat jij hoger scoort in Google.

  Daarnaast zorgen de sociale kanalen ervoor dat jouw website hoger scoort in Google omdat met name engagement de afgelopen periode een steeds grotere rol speelt. Om consistent kwalitatieve content te plaatsen op social media raden wij het altijd aan om te zorgen voor een goede social media strategie. Heb jij daar hulp bij nodig? Wij kunnen jou hierbij helpen! Samen zorgen we ervoor dat jouw website hoger gaat scoren in Google.

  Heb jij een webshop? Dan is het ook raadzaam om influencers te benaderen. Dit zijn mensen met veel volgers, die zijn of haar volgers er van proberen te overtuigen om jouw product of dienst te kopen. Hierdoor wordt de kans op verspreiding van jouw content nog groter en je wint weer meer naamsbekendheid.

  Hoger scoren in Google met Impact Media Concepts

  Heb jij er veel tijd en energie in gestoken om jouw website hoger te laten scoren in Google, maar zie je steeds geen resultaat? Of kun je gewoonweg de tijd niet vinden om zoekmachine optimalisatie toe te passen? Dan kunnen wij je helpen! Onze SEO specialisten weten precies hoe ze jouw website naar de top van Google kunnen tillen. Heb je daar vragen over? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs voor een kennismaking!