Terug naar overzicht

Meekijken met Pleun

Ben jij benieuwd naar wat onze copywriter Pleun allemaal uitspookt op kantoor? Neem een kijkje in haar werkweek bij Impact Media Concepts!

Spring snel naar:

  Iedere dag gaan we naar ons werk. Van 09:00 tot 17:30 achter ons bureau zitten. Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal achter dat computerscherm? Na het succes van Dorus ben ik nu aan de beurt om jullie mee te nemen in mijn werkweek. Ik ben werkzaam als copywriter bij Impact Media Concepts. Ben jij benieuwd wat ik allemaal uitspook achter mijn bureau? Lees dan snel verder!

  Maandag

  Uitgerust van het weekend en nu snel aan de slag!

  Zoals gewoonlijk ben ik vandaag met de bus naar kantoor gekomen. Volledig uitgerust, want ik moet bijna een uur reizen. We starten de week door het weekend te bespreken onder het genot van een kopje koffie. Behalve ik dan, want ik ben de enige impactmaker die geen koffie lust. Vervolgens bespreken we welke werkzaamheden iedereen deze week gaat oppakken.

  Op maandag begin ik eigenlijk altijd met het inplannen van de social media posts voor deze week. Ik weet al precies welke posts dit zijn, omdat dit al een maand vooruit gepland staat op onze content kalender. Ik zet de teksten klaar en voeg de visuals toe die onze grafisch ontwerper Dorus heeft gemaakt. Ik plan alle posts voor de komende week in, zodat we er geen omkijken meer naar hebben.

  Rond half 1 gaan we pauze houden. Als we gegeten hebben ben ik meestal wel in voor een wandeling. Even een frisse neus halen. Tenzij het regent natuurlijk, want dan zou ik mijn haar verpesten. Bij regen sla ik een potje Mario Kart zeker niet over. Eén ding is zeker: ik zal niet winnen. Maar gelukkig eindig ik de laatste tijd niet meer altijd op de twaalfde plek. Zo nu en dan mag ik ook met trots in de top 10 eindigen!

  Na de pauze ga ik aan de slag voor een klant die een boek heeft geschreven over een hoogbegaafd kind. Om dit boek onder de aandacht te brengen bij hun doelgroep hebben we gekeken naar welke content deze doelgroep zoekt in Google. Op deze manier zullen mensen die specifiek zoeken naar boeken voor hoogbegaafde kinderen sneller terecht komen bij dit boek.

  contentkalender invullen

  Dinsdag

  Kei hard Impact maken

  Eenmaal aangekomen op kantoor zet ik mijn computer aan. We beginnen met onze dagelijkse stand-up waarin iedereen vertelt wat hij of zij vandaag gaat doen. Ik start vandaag met copywriting voor een afslankstudio. Ik heb namelijk eerder al een landingspagina geschreven over afvallen. Veel mensen zoeken naar een zoekwoord in combinatie met een plaatsnaam. Denk maar aan ‘afvallen in Eindhoven’. Daarom proberen wij relevante content te plaatsen op een landingspagina die geschikt is voor mensen die in de omgeving van Eindhoven willen afvallen.

  Na de pauze begin ik aan de content voor één van onze vergelijkingsplatformen. Ik heb een aantal zoekwoorden doorgestuurd gekregen van Sander Kuipers, onze Google specialist. Ik doe eerst een concurrentie onderzoek waaruit blijkt hoeveel woorden en zoekwoorden ik moet gebruiken en over welke onderwerpen ik moet gaan schrijven. Daarnaast bedenk ik een goede Title Tag & Meta Description waardoor de pagina hoger scoort in Google.

  notities maken

  Woensdag

  Landingspagina’s maken en blogs schrijven

  We zijn alweer over de helft van de werkweek. Vandaag staan er verschillende werkzaamheden op de planning. Ik start de dag met een concurrentie analyse en landingspagina voor één van onze klanten. Het zoekwoord waar ik mee aan de slag ga is ‘tuinhuis houtskeletbouw’. Dit is een onderwerp waar ik nog niet zo veel van af weet. Dat vind ik juist zo leuk aan het werk, dat je jezelf af en toe moet verdiepen in onderwerpen waar je nog niet zo veel van weet. Zo leer je verschillende branches kennen!

  Ook schrijf ik vandaag een blog voor Impact zelf. Wij delen namelijk regelmatig onze kennis door middel van blogs. Deze week staat op de planning: 6 tips om hoger te scoren in Google. Dit vind ik een erg leuk onderwerp om over te schrijven, omdat ik hier zelf ook iedere dag mee bezig ben. Wil jij de blog ‘6 tips om hoger te scoren in Google’ graag lezen? Dan moet je nog even geduld hebben. Hij wordt binnenkort op onze website geplaatst, maar daar krijg je nog een update over via onze social media kanalen. Volgen dus! 

  werken aan computer

  Donderdag

  De laatste dag van de werkweek

  De laatste dag van de werkweek is aangebroken: Johnderdag. Johnderdag is écht een ding geworden bij ons op kantoor. We halen op donderdag namelijk altijd een broodje bij de plaatselijke broodjes maker: John. Maar goed, voordat we broodjes gaan eten is het tijd om ook op deze laatste werkdag van de week kei hard Impact te maken. Vandaag schrijf ik nog twee landingspagina’s  voor een klant van ons en ga ik verder met de content voor onze vergelijkingsplatformen. Eigenlijk zorg ik ervoor dat ik alle werkzaamheden voor deze week heb afgerond zodat we maandag weer verder kunnen met nieuwe taken!

  Zijn jouw webteksten toe aan optimalisatie? Kan jouw social media strategie wel een boost gebruiken? Of wil jij weten hoe jouw website hoger scoort in Google? Neem dan gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie! Heb jij nog vragen over mijn werkweek? Dan mag je mij gerust mailen op pleun.renes@impactmediaconcepts.nl!