Terug naar overzicht

Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Je plaatst iedere week de meest meeslepende, hilarische en interessante content op Instagram. Je schiet tig foto’s om vervolgens de beste op Instagram te plaatsen, want dat levert toch meer likes en volgers op? En toch komt er maar geen verandering in het aantal volgers. Waarvoor steek je er dan nog zo veel tijd in? Geef niet op, wij kunnen je helpen! Je wil het aantal volgers op Instagram laten groeien en dat het liefst zo snel mogelijk. In deze blog geven wij jou het antwoord op de vraag: hoe krijg je meer volgers op Instagram? 

Spring snel naar:

  Jouw Instagramaccount omtoveren tot een hoogwaardige salestrekker

  Instagram is populairder dan ooit met meer dan 200 miljoen actieve maandelijkse leden. 60 miljoen afbeeldingen en 1,6 milard likes per dag. Het is niet voor niets hét ideale platform waarmee jij de zichtbaarheid van je bedrijf kunt vergroten. De cijfers zijn allemaal leuk en aardig, maar hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf meer volgers en likes op Instagram krijgt? Impact Media Concepts werkt al jarenlang succesvol aan het vergroten van de herkenbaarheid en naamsbekendheid van bedrijven via hun Instagramaccount. 

  Afhankelijk van jouw product toveren we jouw Instagramaccount om tot een hoogwaardige salestrekker of zorgen we dat jouw merk versterkt wordt door middel van korte advertentiefilmpjes of visuele ads. Met de inzet van jouw Instagram vergroten we jouw naamsbekendheid en verbeteren we de vindbaarheid van jouw website of webshop. Met een doordachte strategie zetten we jouw bedrijf vol in de schijnwerpers. Hieronder ontdek je hoe jij meer volgers op Instagram krijgt.

  Tip 1: Start met een sterke social mediastrategie 

  Wil je meer volgers op Instagram? Dan is het belangrijk om te beginnen bij de basis. Dit doe je met een sterke social mediastrategie. Op die manier sluit al jouw content perfect aan bij jouw doelgroep. Doe onderzoek naar je huidige doelgroep en ontdek welke hashtags zij gebruiken en welke content zij interessant vinden.  

  Op basis van jouw analyse stel je contentpijlers en –rubrieken op. Dit zijn de verschillende onderwerpen en thema’s waarover jij content gaat delen op Instagram. Een sterke social mediastrategie zorgt voor structuur en herkenbaarheid.  

  Houd er bij jouw social mediastrategie rekening mee dat Instagram ontzettend veel verschillende contenttypen bevat. Van story’s tot reels en van Instagramgidsen tot IGTV. Dit komt nog eens boven op de gewone welbekende Instagramposts. Ieder contenttype vraagt om een andere aanpak.  

  Instagram op tablet

  Tip 2: Komen de volgers niet vanzelf? Zoek ze dan op! 

  Je bent er waarschijnlijk al achter gekomen dat je niet veel nieuwe volgers op Instagram trekt wanneer je één leuke afbeelding hebt geplaatst. Balen, want dat zou wel ontzettend handig zijn. Ondanks dat je dit bij de grote merken wel ziet gebeuren, zal dit bij jouw bedrijf niet het geval zijn. Dus wat kun je dan doen om meer volgers op Instagram te krijgen? Wees proactief!  

  Kijk bijvoorbeeld eens naar de Instagramaccounts van je concurrenten. Wie zijn hun volgers? Wellicht kun jij hen gaan volgen in de hoop dat ze je terug gaan volgen. Lijkt dit je geen goede optie? Dan kun je dit ook anders aanpakken: like hun foto’s. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je 100 willekeurige foto’s liket dit je 6,1 extra volgers oplevert.  

  Wil je hier écht creatief in zijn? Reageer en like op de berichten van je concurrenten. Doe dit overigens wel met je privéaccount. Wanneer jij interessante tips geeft of humor toevoegt kunnen zij jou wellicht gaan volgen.  

  Tip 3: Next level interactieve content voor meer volgers op Instagram 

  Wij hoeven je niet te vertellen dat interactie essentieel is om meer volgers op Instagram te krijgen. De vraag is: hoe zorg je voor meer interactie op Instagram? Vraag je volgers om een reactie achter te laten of inspireer hen om uit zichzelf een reactie te plaatsen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een inspirerende quote gebruiken. Bovendien kunnen meningen en ideeën van volgers interessante inzichten opleveren.  

  Een gouden tip om meer interactie en dus meer volgers op Instagram te krijgen is het houden van een winactie. Wat de prijs is, dat is aan jou. Laat mensen jou volgen en jouw post delen in hun story om kans te maken op de prijs. Je kan ook zeggen dat de grappigste of beste comment een prijs kan winnen. Zeker wanneer je vraagt of mensen je post willen delen zal je bereik vergroten. Hierdoor zal jouw aantal volgers gaan groeien.  

  De eenvoudigste manier om interactie aan te gaan met je doelgroep is via de story’s. Maak gebruik van stickers als de ‘poll’ en ‘quiz’. Dit is voor volgers een zeer laagdrempelige manier om op jouw content in te gaan. Ze hoeven er weinig voor te doen waardoor je meer reacties krijgt.  

  Ieder contenttype van Instagram vraagt om een andere aanpak. Moet je alle contenttype inzetten om meer volgers op Instagram te krijgen? Zeker niet! Kijk goed welke varianten bij jouw doelen passen en focus je hierop. Houd hierbij rekening met de laatste Instagram trends.  

  Ben jij bijvoorbeeld de ‘jouw beurt’ -sticker al eens tegengekomen in de story’s? Wanneer je deze ziet kan je meedoen. Het is een challenge die je vervolgens kan delen met duizenden vreemden. Wanneer je de juiste ‘jouw-beurt’ -stickers kiest kan dit je als bedrijf veel nieuwe volgers opleveren. Ben jij een kledingbedrijf en kom je de challenge tegen met #OOTD? Dan is het te gek om een outfit uit jouw webshop te delen en zo misschien wel miljoenen mensen te bereiken.  

  Verder is het verstandig om features zoals Reels in te zetten. Plaats korte video’s die voornamelijk bedoeld zijn om de gebruiker te amuseren. Je plaatst hier bijvoorbeeld een handige tutorial of een grappig filmpje van jou en je collega’s. Het is ook leuk wanneer je veelgebruikte challenges en formats nadoet, maar hier je eigen creativiteit aan toevoegt. Kijk maar eens naar dit voorbeeld! Dit voorbeeld is geplaatst op TikTok, maar je kunt deze ook als Reel delen.  

  Tip 5: De juiste hashtags voor meer volgers op Instagram 

  Gebruik jij al hashtags om meer volgers op Instagram te krijgen? Het is zeker niet nodig om onder ieder post 30 hashtags te plaatsen. Sterker nog, het is efficiënter wanneer je de 5 relevantste hashtags gebruikt. Te veel hashtags komt namelijk over als spam. Je kunt jouw hashtags ook beter in je eigen onderschrift zetten dan in de comments. Maar welke hashtags moet je gebruiken om meer volgers op Instagram te krijgen? 

  Gebruik populaire hashtags die gaan over het onderwerp van jouw post. Hierin mag je best nauwkeurig zijn. Je wil immers relevante volgers trekken. Kwaliteit gaat bij deze boven kwantiteit. Zelfbedachte hashtags zijn leuk, maar de kans dat iemand je daarop gaat vinden is klein. Hashtags als #followforfollow en #tagforlikes kunnen écht NIET meer in deze tijd! Op deze manier krijg je er enkel nep Instagram volgers bij.  

  Tip 6: Maak het je volgers makkelijk en post consistent 

  Dit wekt niet alleen vertrouwen, maar ook herkenning op bij je doelgroep. Ga voor een eenvoudige aanpak die je ook goed kunt volhouden. Maak een duidelijke planning over wanneer je wat post. Wanneer je consistent aanwezig bent op Instagram, val je op bij jouw doelgroep en blijf je beter hangen. Dit levert je meer volgers op Instagram op.  

  Tip: Heb jij wel eens een tekort aan inspiratie voor je Instagramposts? Download dan onze inhaakkalender voor 2022! Hierin staan ontzettend veel leuke onderwerpen waarop jij kan inhaken. 

  inhaakkalender 2022

  Hoe krijg je meer volgers op Instagram? Laat Impact Media Concepts je helpen 

  In dit artikel heb jij antwoord gekregen op de vraag: hoe krijg je meer volgers op Instagram? Om meer volgers te krijgen moet je er behoorlijk wat tijd insteken. Tijd die jij als ondernemer wellicht niet hebt. Daarom kan Impact Media Concepts jou helpen. We gaan jouw doelen realiseren door jouw Instagramaccount op de juiste manier aan te pakken. Wij vergroten jouw naamsbekendheid en verbeteren de vindbaarheid van jouw website of webshop. Met een doordachte strategie zetten we jouw bedrijf écht in de spotlight.  

  Wil jij meer volgers op Instagram krijgen? Heb je nog vragen? Of wil je kennismaken met een van onze medewerkers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en kom eens langs voor een verse kop koffie!