Terug naar overzicht

Hoe kan ik mijn naamsbekendheid vergroten?

Met een groeiende naamsbekendheid gaat jouw bedrijf er hoe dan ook op verschillende vlakken op vooruit. Wij vertellen je hoe jij de naamsbekendheid vergroot.

Spring snel naar:

  De naamsbekendheid van je bedrijf vergroten. Dat is de droom van iedere ondernemer. (Potentiële) klanten moeten jouw bedrijf als betrouwbaar zien. Jouw product of dienst moet worden geassocieerd met hoge kwaliteit en je wil de concurrentie altijd een stapje voor zijn. Met een groeiende naamsbekendheid gaat jouw bedrijf er hoe dan ook op vooruit. De naamsbekendheid van je bedrijf vergroten gaat niet vanzelf. Hoe pak je dit het beste aan? Dat leggen we graag aan je uit. 

  Naamsbekendheid vergroten begint bij een sterk marketingplan 

  Het is lastig om zomaar ergens mee te gaan scoren. Daarom is het verstandig om je eerst te focussen op de basis: een sterk marketingplan. Voordat je jouw naamsbekendheid kunt vergroten ga je jouw bedrijf en de omgeving uitgebreid inspecteren. Wie zijn jouw klanten precies? Wat doet de concurrent? En wat is jouw bedrijfscultuur? 

  Tijdens het opstellen van jouw marketingplan krijg je antwoorden op verschillende vragen. Deze informatie is de basis voor de strategie om jouw naamsbekendheid te vergroten. Pas wanneer jij zelf duidelijk hebt waarom mensen voor jouw bedrijf moeten kiezen, ben jij eraan toe om anderen hiervan te overtuigen. Je kan dan écht van start gaan om meer naamsbekendheid te genereren.  

  Ken ik jouw bedrijf niet ergens van?  

  Voordat je jouw naamsbekendheid gaat vergroten is het van belang dat de basis goed staat. Zorg voor herkenbaarheid. Maak jouw website herkenbaar met goede kleurstellingen en vormen, de juiste structuur en een uitstekende techniek. Een goed geoptimaliseerde website voldoet aan alle functionele en technische eisen om hoog te scoren in Google. Vol met kwalitatieve content.  

  Val op met een belofte, emotie en een heldere boodschap. Jouw branding moet kloppen. Hoe meer mensen jouw bedrijf herkennen, hoe beter je wordt onthouden. Met een slordige website die niet voldoet aan alle eisen heeft het ook geen zin om je naamsbekendheid te vergroten. Zorg er daarom voor dat eerst de basis op orde is. 

  Jouw naamsbekendheid vergroten kan over het algemeen op twee manieren: online en offline. Dit lichten we graag toe.  

  Tips om online jouw naamsbekendheid te vergroten 

  SEA om hoger te scoren 

  Boven de organische zoekresultaten zie je verschillende tekstadvertenties in de Search Engine Result Page. Deze advertenties kun je aanmaken in Google Ads. Boven de organische zoekresultaten komen te staan neemt een belangrijk voordeel met zich mee. Zoekers hebben namelijk vaak de neiging om op de bovenste resultaten te klikken. Meer websiteverkeer dus! Zelfs wanneer ze dit niet doen en naar beneden scrollen, hebben ze in ieder geval jouw bedrijfsnaam langs zien komen. We noemen dit ook wel Search Engine Advertising (SEA).  

  Display Advertising voor visuele advertenties 

  Wist je dat je Google ook kunt inzetten voor visuele advertenties? Jouw advertenties worden dan getoond op websites die in het netwerk van de zoekmachinegigant zitten. Wij raden je aan om de afbeeldingen in een aantal resoluties te maken. Jouw visuele advertentie kan namelijk in verschillende vormen banners worden getoond.  

  SEO om hoger te scoren in Google 

  Jouw pagina moet enorm relevant zijn voor zoekers. Waar zoekt jouw doelgroep naar in Google? Richt jouw content op de belangrijkste zoekwoorden. Dit is niet alleen fijn voor je bezoeker, maar ook Google wordt hier heel blij van. Hoe relevanter jouw pagina is, hoe hoger je eindigt in de zoekresultaten van Google. Op deze manier creëer je weer een beetje extra naamsbekendheid! 

  Jouw positie in Google wordt niet alleen bepaald door de relevantie van jouw content. Er worden namelijk meer dan 200 Google ranking factoren gehanteerd. Wil jij weten wat jij precies moet doen om hoger te scoren in Google? Lees dan onze blog: “6 tips om hoger te scoren in Google“.  

  Notities SEO

  Speel in met specifieke landingspagina’s 

  Hoe beter jouw pagina aansluit op een zoekopdracht, hoe hoger deze in de resultaten van Google komt. Wanneer je specifieke landingspagina’s aanmaakt kun je beter inspelen op deze zoekopdrachten. Mensen die op zoek zijn naar een product maken dan direct kennis met jouw bedrijf. Het schrijven en optimaliseren van landingspagina’s draagt bij aan het verhogen van je naamsbekendheid.  

  Gastbloggen om naamsbekendheid te vergroten 

  Jij bent een vakspecialist. Deel jouw kennis. Niet alleen op je eigen website maar ook op die van anderen. Nu horen we je al denken: “waarom zou ik gratis content schrijven voor andere websites?”. Het antwoord is simpel: hiermee vergroot jij jouw naamsbekendheid. Wanneer je dit voor de juiste websites doet kom je bij meer mensen onder de aandacht.  

  In deze gastblog plaats je een linkje naar je eigen website. Mensen die op deze gastblog terecht komen kunnen eenvoudig doorklikken naar jouw website: dit zorgt voor meer websiteverkeer. Daarnaast werk je naar een hogere autoriteitsscore. Met gastbloggen sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap.  

  Schrijf blogs om dieper in te gaan op relevante onderwerpen 

  Het regelmatig schrijven van blogs op jouw eigen website is een goede manier om bekendheid te genereren en zo je naamsbekendheid te vergroten. Met blogs kun je dieper ingaan op bepaalde onderwerpen. Laten we je hier een voorbeeld van geven.  

  Het brede zoekwoord is bijvoorbeeld ‘logo’. Dan kun je een algemene landingspagina schrijven over logo’s. Daarnaast is het verstandig om verschillende blogs te schrijven die dieper ingaan op bepaalde zoekwoorden. Persoon A zoekt bijvoorbeeld naar ‘wat kost een logo’ en persoon B zoekt naar ‘goed logo ontwerpen’. Je kunt dus al twee specifieke blogs schrijven over het onderwerp logo’s.  

  Val op met een knallende social mediastrategie 

  Een manier die niet mag ontbreken in deze lijst om jouw naamsbekendheid te vergroten is de inzet van social media. Social media is dé ideale manier om (potentiële) klanten op de hoogte te brengen van jouw bedrijf en je aanbod. Wanneer jij iets op social media post kan iedereen dit zien. In het begin zullen dit nooit enorm veel mensen zijn. Echter hoeft er maar één iemand te zijn met veel volgers die jouw post deelt. Op deze manier word je in een keer zichtbaar bij enorm veel mensen. Deelt een van zijn of haar volgers de post weer? Dan zien nog meer mensen jouw bericht. Dit vergroot jouw naamsbekendheid. 

  Bouw de lange termijnrelatie op met e-mailmarketing 

  Veel ondernemers denken dat e-mailmarketing in 2021 geen resultaten meer oplevert. Onzin! Het is een gigantisch goed middel om op een persoonlijke manier contact te hebben met je klanten. Mensen die in jouw mailinglijst staan hebben zich hiervoor vrijwillig aangemeld. Zij willen dus écht informatie ontvangen van jouw bedrijf. Verstuur regelmatig een nieuwsbrief om een lange termijn relatie op te bouwen. Niet te vaak hé! Dat zou vervelend worden waardoor mensen zich weer gaan uitschrijven. Zet jij e-mailmarketing op de juiste manier in? Dan gaan klanten over je praten, delen zij artikelen en je raadt het wellicht al: je naamsbekendheid wordt vergroot! 

  Tips om offline jouw naamsbekendheid te vergroten 

  Relatiegeschenken en goodiebags  

  Hoe leuk is het als jij aan het eind van een evenement een goodiebag krijgt? Of wanneer je van relaties een mooi relatiegeschenk ontvangt? Mensen krijgen een goed gevoel wanneer zij iets tastbaars in hun handen krijgen. Zeker wanneer dit handig is. Denk aan een pen, een wijnopener of een sleutelhanger. Ontwerp jij deze artikelen in jouw huisstijl en met jouw naam, logo of slogan erop? Dan is dit goed voor jouw naamsbekendheid. De ontvanger zal onbewust jouw bedrijf nog eens tegenkomen en hier een positief gevoel van krijgen.

  Tas met logo van Impact Media Concepts

  Fysieke reclame om indruk te maken 

  Mensen raken nog steeds onder de indruk van tastbare reclame. De ontvanger is even bewust bezig met het kijken naar een flyer, poster of visitekaartje. Het voordeel van bijvoorbeeld een visitekaartje of een flyer is dat de ontvanger deze ook mee naar huis kan nemen. Op deze manier kunnen mensen ook op een andere locatie kijken naar deze reclame-uitingen. We hoeven je vast niet te vertellen dat fysieke reclame goed is om je naamsbekendheid te vergroten. Laat mensen verliefd worden op jouw merk.  

  Netwerkborrels om je eigen bedrijf te promoten 

  Afhankelijk van de doelgroep die op het evenement afkomt is een netwerkborrel de ideale plek om je eigen bedrijf te promoten. Op netwerkborrels kun je in contact komen met nieuwe klantrelaties of misschien wel investeerders. Laat nieuwe mensen kennismaken met jouw bedrijf. Op deze manier groeit jouw naamsbekendheid. Schep niet te veel over jezelf op, maar cijfer jezelf ook niet weg. Wees niet bang om mensen aan te spreken en vergroot zo jouw naamsbekendheid.  

  Een manier om jouw naamsbekendheid te vergroten waar je wellicht niet zo snel aan denkt is het sponsoren van een (sport)club of een andere organisatie. Deze organisaties plaatsen jouw naam of logo op verschillende uitingen waardoor jij naamsbekendheid genereert. Kies voor een club of organisatie waar jij feeling mee hebt. Zo hecht jij meer waarde aan je sponsoring én je komt gemeend over. Zo krijgen mensen niet het idee dat je het enkel uit eigen belang doet.  

  De verpakking van je product moet eruit springen 

  Verkoop jij een bepaald product? Dan is de verpakking belangrijk om naamsbekendheid te genereren. Jouw verpakking moet eruit springen qua vormgeving. Op deze manier val je op en krijg je veel meer aandacht. Dit werkt voornamelijk goed op plekken waar mensen fysiek in aanmerking komen met jouw product. Denk bijvoorbeeld aan een chocoladereep in de supermarkt. 

  Wil jij jouw naamsbekendheid vergroten? 

  Hopelijk hebben bovenstaande tips jou geholpen om aan de slag te gaan met het vergroten van de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Naamsbekendheid genereren kost ontzettend veel tijd. Tijd die jij als ondernemer wellicht liever aan andere dingen besteedt. Daarom kan Impact Media Concepts jou helpen.  

  Heb jij nog vragen over het vergroten van je naamsbekendheid? Of wil je graag kennismaken met een van onze medewerkers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en kom eens langs voor een kopje koffie.